2012. augusztus 31., péntek

1. fejezet: A döntés

Sziasztok! Itt az első fejezet! :) Még mindig 2011 decemberében, a Lotus gyárában vagyunk, de most már olvashattok véleményeket Nináról. A 2. fejezetben már ő maga is megjelenik :)
És mindenkinek jó Forma 1 nézést a Belga Nagydíj hétvégéjére!

- Nina Bradl. - olvasta fel a következő nevet a listán Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke. A konferencia teremben a csapat legfelsőbb emberei ültek annak reményében, hogy ezen a csütörtöki napon végre döntés születik abban a kérdésben, amelyre a Forma 1 izgatottan vár: ki lesz Kimi Räikkönen csapattársa, vagyis a másik Lotus-versenyző? A potenciális jelöltek listáján eredetileg 5, de ebben a pillanatban már csak 3 név szerepelt. 

Eric Boullier elmosolyodott, mikor felolvasta az utolsó nevet a papíron. Nina Bradl. Az egyetlen női név a pilótapiacon, illetve az utánpótlásban. Kinyitotta az illető dossziéját és a pályafutását elemző papírokat kiosztotta a jelenlevők között. Mindenki arcán halvány mosoly futott végig.

Eric Boullier
- Tehát akkor a kis hölgyünk! - szólalt meg újra a csapatfőnök és farkasszemet nézett a papíron lévő fotó alanyával. Egy fiatal, világos szőke hajú, varázslatos kék szemű lánnyal találkozott a pillantása, aki versenyoverallban pózolt, hóna alatt piros színű bukósisakkal. Tekintete határozott magabiztosságot sugárzott, a szemei profizmustól csillogtak. Tartása kemény, szinte férfias volt, de nőies magassága miatt mégis törékenynek tűnt. Boullier mosolyogva emlékezett vissza arra, amikor személyesen ismerte meg a lányt. Már akkor elbűvölte, üde jelenségnek tartotta a srácok között. Most azonban a sorsáról kell dönteni, úgyhogy komoly arckifejezésre váltott, majd tárgyilagos hangon folytatta a megbeszélést.
- Nina Bradl 18 éves, német nemzetiségű autóversenyzőnő. Karrierjét Németországban kezdte, 12 évesen a Bayern tartomány gokartkupa győztese lett, egy évvel később pedig német junior gokartbajnok. 2009-ben megnyerte a Formula Renault bajnokságot, ezután került az utánpótlás csapatunkba. 2010-ben egyszerre versenyzett a World Series by Renault-ban, ahol a bajnokság 3. helyezettje lett, és a Formula 3-ban is, ahol pedig az összetett 2. helyén végzett. Idén a GP2 bajnoka lett a DAMS csapattal, méghozzá elég jelentős magabiztos fölénnyel. A szezon domináns embere volt, ezt igazolják az évadban megszerzett pontjai. Az Abu Dhabiban rendezett fiatalok tesztjén is részt vett a színeinkben, az autónkat a 2. napon vezethette és az eredmény alapján ő teljesített a legjobban a fiataljaink közül.

Alan Permane
A szót ezután a csapat főmérnöke, Alan Permane vette át:
- A teszten Nina Bradl, Robert Wickens, Kevin Korjus és Alexander Rossi vett részt a csapatunknál. Nina és Alex egy-egy egész napos tesztvezetést kaptak, míg Kevin és Robert fél-fél napig ülhettek autóban. Nina  teljesítménye minket is meglepett, bár eddig is tudtuk, hogy gyors versenyző. Mark, Ayao elmondanátok a véleményeteket ti is? - fordult a két versenymérnök felé.

Mark Slade
- Nina valóban jól vezetett, ahhoz képest, hogy lány - kezdte mondandóját Mark Slade fanyar vigyorral. A kijelentésével nem akarta leminősíteni a lányt, csak kicsit oldani a feszült légkört. Karbafont kézzel nézett végig a fejeseken. Neki már nem volt aggódnivalója, hiszen kapta Kimit pilótaként, és ezzel teljesen elégedett is volt, mivel már korábban is dolgozott a finn világbajnokkal.
- Komolyan véve a dolgot, engem meggyőzött a kislány. Elég merész vezetési stílusa van, szeret a határon autózni, sokszor igencsak keményen vette be a kanyarokat. Én elégedett voltam vele. -zárta véleményét a versenymérnök, majd a mellette ülő társa, Ayao Komatsu következett.

Ayao Komatsu


- Ami azt illeti, teljesen osztom Mark véleményét. Nina valóban elképesztő tehetség. ezt meg is mutatta. - A japán férfi Mark komoly és nyugodt hangjától eltérően lelkesen beszélt. - Mind a pályán, mind a boxban jól dolgozott. Amikor éppen nem a köreit rótta, szorgalmasan tanulmányozta mások szektor- és köridejeit, illetve a saját adatait. Állandóan ezt hajtogatta: "Itt rengeteget vesztek, ezt a kanyart még szűkebben kell vennem. Egyszerűen nem tudok egy tökéletes kört összehozni". - Ayao olyan jól utánozta a lány-hangot, hogy a jelenlevők halkan kuncogtak rajta. - Pedig nagyon jó köröket ment, csak elégedetlen volt magával, mindig többet akart. Kitartás az éppen szorult belé.
Ayao elmosolyodott, milyen pozitívan nyilatkozott Nináról. Tetszett neki, hogy a lány van olyan erős, mint egy férfi-versenyző, és az, hogy a tesztek alatt megismerkedtek, sokat segített, hogy bevallja: ez a lány tényleg ebbe a sportba való.

Eric Boullier arcán is mosoly jelent meg. Tetszett neki a versenymérnökök véleménye, amivel ő maga is egyetértett.

James Allison

- James, te mi gondolsz? - nézett a technikai igazgatóra. James Allison helyeslően bólintott.
- Nos én is hasonlóan gondolkodtam Nináról.Nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott a teszten és elég hamar megbarátkozott a Pirellikkel is. Látszik, hogy versenyzett már Abu Dhabiban, mert feküdt neki a pálya. Ahogy Mark említette, igen kemény vezetési stílusa van, leginkább Lewis Hamiltonhoz tudnám hasonlítani, bár azért nem koptatja olyan hevesen a gumikat. És ahogy Ayao is mondta, maximalista és ambiciózus, és éppen elég kitartó is. Ezek alapján olyan, mint Fernando Alonso, ha már az összehasonlításoknál tartok. Szóval azt hiszem esélyes lenne az ülésre.

Eric bólintással köszönte meg James Allison kifejtését és már éppen Stephane Samson marketingvezetőt akarta felszólítani, amikor Dirk de Beer, az aerodinamikai igazgató szót kért.
- Én még annyit tennék hozzá az elmondottakhoz, hogy a 3 férfi versenyzőnknél is gyorsabb volt a fiatalok tesztjén, ami azért szembetűnő. Ráadásul jobban teljesített a McLaren és a Ferrari tehetségeinél is. A köridejei pedig magáért beszélnek. Úgy gondolom gyorsaságát illetően Sebastian Vettelhez hasonlít- fejezte be a monológját az aero-igazgató a méltó hasonlattal.

A csapatfőnök elismerően hallgatta Dirk dicséretét Nináról, és erről sejtette, hogy a férfinak is elnyerte tetszését a lány képességei. Mérnökei csupa jót mondtak az egyetlen női jelöltről és Eric mindegyikükkel egyetértett. Most azonban más is szerepet játszott a döntésben, ezért szóra kérte fel Stephane Samsont.
- A kishölgynek szponzorokban sincs hiánya. - mosolygott a marketingvezető. - Mivel igencsak jó családba született, kiskora óta figyelik a pénzes cégek. Az apja és a bátyja is motorversenyző, Stefan Bradl ráadásul idén bajnok lett a Moto GP előszobájának nevezett Moto2 kategóriában. Nina ugyan kilóg a motorosok közül, de szponzorait a bátyjának is köszönheti, ugyanis az egyik fő támogatója a Red Bull - Ezen senki sem lepődött meg a Lotusnál. Az osztrák energiaitalos cég előszeretettel szponzorálta a tehetségeket, még ha azok nem is az ő tehetségnevelő programjukban szerepelnek. A cég évek óta támogatja Stefan Bradlt, szóval nem meglepő, ha a hugát is bekebelezték. Kimi Räikkönen mögött is a Red Bull áll, szóval nem meglepő helyzet.
- Ezenkívül van még néhány szponzor mögötte, mint pl. a fogadóiroda-weboldal Interwetten.com, de a Rexona is pénzeli. -sorolta a marketingfőnök, miközben a jelenlevők Nina papírjain is megbizonyosodhattak a lányt támogató cégekről. Ennek a lánynak volt ám anyagi háttere!
- Ráadásul a sajtó is kedveli. - vette át a szót Frederic Garcia, a médiaképviselő. - Németország a jövő nagy lehetőségeként boronálja be az összes tévés és rádiós műsorba. Sőt, népes rajongótáborral is büszkélkedhet. Arról pedig nem is kell részletezést tennem, hogy a  most mekkora sajtó és médiaövezet veszi körbe, most friss GP2-es bajnokként. A Bradl testvérek most igen népszerűek lettek.
Gerard Lopez, a csapat résztulajdonosa elismerő mosollyal dőlt hátra az asztalfőn elhelyezkedő irodaszéken. Rendkívül elégedett volt Nina Bradl-lel a hallottak alapján és mivel teljesen megbízott a kollégáiban, úgy gondolta eleget hallott a női jelöltről.
Gerard Lopez
- Nos, hölgyeim és uraim, ennyi gondolkodás, véleménynyilvánítás, elemezgetés és gondolkodás után eljött az idő, hogy döntsünk a másik pilótánk személyéről. Úgy gondolom, mind az öt jelöltünk okkal szerepel az utánpótlás listánkon, és büszkék lehetünk rájuk. - Az asztalnál ülők bólogattak és figyelmesen hallgatták a nagyfőnököt. - De azt hiszem, most itt az ideje döntenünk!


A konferencia terem szavazásba kezdett, majd néhány perc múlva egyöntetűen mondták ki a szerencsés versenyzőjük nevét.

2 megjegyzés:

  1. Szia Alexa :)

    Itt az ideje, hogy megháláljam azt a sok kommentet, amit kaptam tőled :) Örülök, hogy blogot nyitottál :) A Lotus csapat, érdekes, kedvelem őket, és örülök, hogy ők a főszereplők :)Örülök, hogy megismerhettem pár mérnököket, be kell valljam csak a Red Bull gárdáját térképeztem fel eddig :) Női autóversenyző? :D Hurrá, feminista vagyok, nőt az F1-be :D jó lenne, ha valóban kerülne egy a mezőnybe és megmutathatná, hogy mi nők is ott tudunk lenni :) Ninát sokan szeretik a csapatban, ami hasznos, hisz egy fajta támaszt nyújt :) Kíváncsi vagyok a Jégember reakciójára :D
    Nagyon jól sikerült, így tovább :)
    Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Niki :)

      Jaaaaaaj nagyon örültem a komidnak, vége én is megtapasztalom milyen érzés is ez :D
      És háát nagyon jó :) Nagyon köszönöm, de tényleg és örülök, hogy benéztél :)
      Hát igen, elég sok utánanézésbe került így összeállítani magamban a Lotust, és kicsit fura a helyzet, mert én alapból nem az ő rajongójuk vagyok, de hát ez is egy kihívás :)
      Tudom hogy ez az első rész még elég uncsi volt szerintem is, de innentől már érdekesebb lesz és remélem hogy a következő fejezetet már ti is élvezni fogjátok :)

      Még egyszer köszönöm, hogy írtál, nagyon hálás vagyok :)

      Törlés