2012. szeptember 24., hétfő

5. fejezet: Kimi

Sziasztok! :)
Úgy tűnik, a hétfő egy "új rész" nap lesz :) Most amúgy is nagy kedvem volt gépelni, mert a tegnapi futam után egyszerűen nagyon boldog vagyok :D
Nincs szó arra, mennyire örültem Seb szingapúri győzelmének :) Ez már nagyon kellett :)
Na de a résszel kapcsolatban most elérkeztünk a Megjött Kimi epizódhoz, remélem tetszik :)


- Nina? - lepődött meg Mike, amikor a szimulátorterem ajtaján egy kopogás után választ sem várva belépett az említett lány. - Már vártalak, Eric mondta, hogy jössz majd.
Nina kérdés nélkül odasétált a szimulátorokhoz és tanulmányozni kezdte őket.
- Itt voltam már tegnap is, csak éppen te felejtettél el a rendelkezésemre állni. - válaszolt bosszankodva.
- Elnézést kisasszony, ígérem többé nem fordul elő hasonló eset. - játszotta meg magát Mike és jót nevetett a lány bosszankodó arcán. Nina kelletlenül elmosolyodott és beült az egyik szimulátor ülésébe.
- Oké, mivel kezdjünk? - kérdezte a férfi komolyan és elhelyezkedett a kezelőpultnál. - Gondoltam, bemelegítésképpen jöhet egy kis körözés Jerezben.
Nina bólintott. Neki mindegy, milyen pályán megy, csak érezzen a keze között egy kormányt és pedálokat a lába alatt. Már nagyon hiányzott neki a vezetés. Milyen jó, hogy az F1-es szimulátorok ilyen élethűek!- gondolta, amikor megjelent előtte Jerez de La Fontera pályájának tökéletes mása.
- Felhők? - kérdezte röhejesen, mikor meglátta a fehér foltokat a virtuális égen. Nagyon tetszett neki a tökéletes grafika.
- Igen, de figyelmeztetlek, nem csak a felhők miatt élethű a szimulátorunk. Benzined végtelen körig elég, de a gumik ugyanúgy füstölnek és elkopnak, szóval erre figyelned kell! Defektet nem kaphatsz, viszont KERS és DRS már be van építve, azt használhatod. Már ismered őket ugye?
- Persze. - bólintott Nina és kihajtott a boxból. - Lenyűgöző ez az egész. Mintha tényleg élőben tesztelnék!
- Majd egy hónap múlva. - mosolygott Mike és útjára engedte Ninát a jerezi aszfalton. - Az első kör installációs, de ha nem elég melegek a gumik, akkor is csak max. 1-2 kört kaphatsz. A teszteken is Pirellikkel fogunk menni, úgyhogy most is azon vagy.
Mike instrukciói után Nina végre beletaposhatott a gázba és elkezdhette virtuális tesztvezetését. Élvezte, hogy újra kanyarokat lát, egyenesekben száguldhat, mégha csak virtuálisan is. Elmosolyodott, amikor először ugratott át a kerékvetőkön, aztán elnevette magát, mikor elfékezte a bal első gumiját az egyik kanyarban.
- Hééé, azért a gumikkal kedvesebben is bánhatnál. - szólt rá Mike.
- Ilyen a vezetési stílusom - felelte Nina, de azért kicsit finomabban vette a kanyarokat.
- Igen, már hallottam róla. De azért remélem tudod, a csapat nem készül Hamilton féle taktikákra!
- Hamilton féle taktika??? - nevetett Nina, mert egyrészt nem értette, hogy jött ide Lewis Hamilton, másrészt hogy mi ez a taktika dolog.
- Szegény McLarennek Hamilton miatt nem egyszer újra kellett szerveznie a kerékcserés taktikáit, mert túl hamar elkoptatta a gumijait.
- Ó értem. Odafigyelek! - ígérte a lány és még egyszer elmosolyodott az előbbi hasonlításon.
Közös megegyezéssel egyelőre csak Jerezben vezetett, mert Barcelonát már kívülről fújta, az ausztráliai Albert Park gyakorlása pedig még bőven ráért.

Délután 5 óra körül Heidi nyitott be izgatottan.
- Megjött! - közölte vidáman, aztán azért udvariasan hozzátette. - Amúgy bocs a zavarásért.
- Nem gond, már úgy is teljesítettünk egy átlagos versenytávot. - mondta Mike. - Szóval Kimi már itt van? Gondolom mindenki megy üdvözölni.
- Vagy éppen megismerni - dünnyögte Nina nem túl nagy lelkesedéssel.
- Ne aggódj, Kimi jó srác, egyáltalán nem olyan, mint a sajtóban. - veregette meg a szimulátortól felálló lány vállát Mike. - Sokkal közvetlenebb és barátságosabb. Szerintem jól ki fogtok ti jönni egymással.
Nina halványan elmosolyodott, aztán Heidival elindultak, hogy élőben találkozhassanak Kimi Räikkönennel.
Néhány csapattag már a gyár bejáratánál lévő előcsarnok halljában ácsorgott, mikor a lányok megérkeztek a szimulátorteremből. Csendben csatlakoztak is a finn világbajnokot váró csoporthoz.

Kimi tulajdonképpen örült, hogy végre megérkezett újdonsült csapata központjába és amikor a már ismert arcok elé jöttek a gyár előcsarnokába, egy halvány mosolyt is megeresztett feléjük. Decemberben már járt itt néhány alkalommal, amikor a hivatalos dolgokat intézték, és ilyenkor volt alkalma megismerni csapata néhány tagját, és körbejárni a Lotus főhadiszállását. Ezúttal azonban hosszabb időre érkezett, egy felkészülési időszakra, hogy visszarázódjon a Forma 1-es versenyzői életbe, mielőtt élesben megkezdni a visszatérését a 2012-es szezonban. Azok után hogy kedden nem tudtak felszállni Svájcból, ma végre ideértek menedzserével, Mattiasszal és személyi edzőjével, Toniival. Kimi szerette körbevenni magát honfitársakkal, mert a csapatával a versenyhétvégéken úgyis állandóan angolul kell jártatnia a száját, legalább a hozzá közelebbi emberekkel tudjon minimálisan az anyanyelvén kommunikálni.
Amikor a portás előtt elhaladt, máris válthatott angolra. És most, hogy a munkatársai megjelentek, más nyelvet már nem is hallott.
- Haver, végre idetoltad a képed! - rázott vele kezet az egyik szerelője, Jack, akit nagyon megkedvelt, mert hasonló személyiségű volt, mint ő. Azt leszámítva, hogy mindenkit "lehaverozott". - Svájcban ragadtál.
- Nem, a Kanári szigeteken nyaraltam. - felelte Kimi "kedvesen", de Jack ezen is nevetett. Üdvözölték még páran, aztán amikor éppen a főnök irodája felé akart indulni, észrevette a két lányt a fiúk között.
- Á, megjött a csapattársnőd! - suttogta gúnyosan Tonii a fülébe, hogy más ne hallja.
Kimi szeme hirtelen tágabbra nyílt amikor tudtára adták, hogy a lányok nem sajtófőnökök vagy a kiszolgálósok tagjai. Az egyik konkrétan a csapattársa. Nem mintha nem tudta volna, hogy az öt lehetséges jelölt közül végül az egyetlen lányt választották a csapatba másik pilótának, mert Eric Boullier természetesen közölte vele, mikor a döntés megszületett. Csak hát Kimit nem igazán érdekelte, sokkal inkább koncentrált a saját dolgaira. De most, hogy így meglátta a két lányt, eszébe jutott, milyen érdekes ez a történet. Ennek ellenére nem tudta eldönteni, a szőke vagy a vörös az autóversenyző.
- Hé, srácok, melyik a csapattársaim a kettő közül? - kérdezte komolytalanul, mire a körülötte csoportosuló Lotusosok elnevették magukat.
- A kis szőke. - röhögött Jack, a többiek pedig most Nináék felé fordultak. Kimi is elmosolyodott olyan hűvös, finnes stílusban.
Arra számított, a lány idejön, mosolyog, mint a vadalma és izgatottan dadogva mutatkozik be, még a lány keze is remegni fog, amikor bemutatkoznak. Ezzel szemben egy érzelemmentes arcú, magabiztos lány lépett oda hozzá. Először csak méregették egymást. Kimi egy elképesztően fiatal lányt látott, aki kipirult arcával és a kék-fekete edzőruhájában egyáltalán nem tűnt átlagos, sportolni szerető lánynak. Nem mosolygott, a szemei viszont legalább úgy járták körbe a finnt, mint ahogy Kimi tette.
Nina képekről már ismerte Räikkönent, és most élőben is ugyanígy nézett ki. Pókerarc, laza testállás, hűvös viselkedés és a "nemtőrödömsemmivel" stílus.
Mindketten csendben várták, melyikük mutatkozik be előbb, de ekkor a semmiből Eric Boullier termett mellettük.
- Kimi! Üdv itt nálunk, végre itt vagy! -veregette meg a finn hátát a csapatfőnök, amitől a Jégember akaratlanul is elmosolyodott.
- Szevasz, Eric! Hát ja, ideértem. - zárta rövidre a bájolgást és a tekintete ismét Ninán állapodott meg.
- Nina, ugye nem kell bemutatnom ezt az úriembert! - mosolygott a csapatfőnök és két versenyzője között kapkodta a fejét. - Kimi, ő Nina, a csapattársad.
Kimi féloldalas mosolyt villantott és mint úriember, udvariasan kezet nyújtott a lánynak.
- Kimi Räikkönen.
- Nina Bradl - mutatkozott be Nina is és magában megjegyezte, hogy nem csalódott a csapattársában, amikor mindketten megvárták, ameddig valaki bemutatja őket egymásnak.
- Üdv, Kimi! - lépett elő Heidi Nina mellől. - Heidi Ravini vagyok, Nina edzője. Nagyon örülök, hogy megismerhetlek! - fogott kezet "pasibűvülő" mosolya kíséretében, ami Kimire persze nem hatott.
- Én is, roppantul örülök. - felelte közönyösen a finn, mire a körülöttük álló fiúk röhögni kezdtek, Heidi azonban továbbra is izgatottan vigyorgott, főleg amikor meglátta a Kimi mellett álló szőke srácot.
- Én meg Tonii vagyok. Az edző. - mutatkozott be a legrövidebben Kimi trénere, aki olyan mosolyt villantott a lányokra, mintha flörtölni akarna velük.
- Remek! - csapta össze a kezét Eric és szeretetteljesen nézett végig csapata jelenlévő tagjain. - Ha gondoljátok, majd a vacsoraidőben többet beszélgethettek, de Kimi, nekünk még van némi elintéznivalónk.
Azzal a főnök és Kimi kíséretével együtt elment Boullier irodájába, a szerelősrácok pedig visszatértek a munkájukhoz.
- Na, ez is megvolt. - vont vállat lazán Nina és indult a dolgára. - Gyere, te lány, fejezzük be a mai programot. - húzta magával a még mindig átszellemülten vigyorgó barátnőjét.

Végül nem ment egymás közelébe a két csapattárs a vacsoraidőben. Kimit körülállták az újdonsült munkatársai, Nina és Heidi pedig a velük már megbarátkozó szerelőkkel étkeztek együtt.
A finn Jégember csendben hallgatta a szófosással küszködő szerelőit és mérnökeit, akik nagy kedvvel néztek előre a 2012-es szezonra, a német lány pedig szintén zárva tartotta a száját, amíg Damien, Neil, Lee és társaik össze-vissza beszéltek mellette, de ő sokkal inkább azért fogadott némaságot, mert kifárasztotta a nap. Maga elé nézve ette egészséges menüjét, de néha-néha elkalandozott a tekintete Kimi asztala felé, ahol a csapat tagjai úgy rajzottak a Jégember körül, mintha egy nagy sztár lenne.
Mert az is - gondolta Nina magában és bármennyire is próbálta másfelé terelni a gondolatait, állandóan azon filózott, hogy Kimi nem csak a rajtszám alapján lesz első számú a csapatban.
Persze, ő már világbajnok, versenyzett a Ferrarinál, tapasztalt, nagy a hírneve és...férfi.
Nina azonban mégsem érezte magát alábbvalónak, hiszen tudta magáról, mire képes. Önbizalma van, tehetséges, bizonyítottan sikeres és elképesztően ambiciózus. Kell ennél több?
Igen, Räikkönen, téged már elismertek. De ne hidd, hogy be fogok állni mögéd a szezonban. Megmutatom, hogy igenis jó vagyok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése