2013. július 21., vasárnap

62. fejezet: Svájci krimi

Sziasztok!
Ha még egyszer valamit időzítőre akarok beállítani, szóljatok, hogy felesleges :) Sajnálom, hogy azért nem olvashattátok tegnap este a részt, mert a bloggernek nem volt kedve közzétenni, amíg nem voltam itthon. Reggel amikor felnéztem, "meg is dicsértem" érte rendesen >.<
Ahogy a címből is láthatjátok, elég akciódús rész lett, nekem személy szerint az egyik kedvencem. Sok minden napfényre derül és nincs sok köszönet a részben. Gyenge idegzetűeknek előre szólok, hogy készüljenek fel egy megrázó olvasásra. Ha felébredtetek a sokkból, hagyhattok nekem pár kommentet, örülnék neki, mint amúgy mindig :))
Jó olvasást (rémesen sajnálom, hogy csak most -.-)! 


(Nina)

Nem tudom mennyi idő telt el, de amikor újra magamhoz tértem és nagy nehezen kinyitottam a szememet, teljes sötétség borult rám. Hiába pislogtam, nem tudtam felfedezni hol vagyok, mert egy aprócska fény sem került a szemem elé. A pulzusom már az egekben járt, a levegőt is sietve vettem, amikor végre újra tudatomnál voltam. Fogalmam sem volt, mi történik velem és hol vagyok, idegesen lestem körbe a sötétségben, aztán rá két másodpercre kiugrott a szívem a helyéről, amikor valami lekerült a fejemről, aminek a hollétéről eddig tudomást sem vettem.
Így azonban már tisztább képet kaptam a jelenlegi helyzetemről, mert a lemenő nap fénye besütött az egyetlen messzi ablakból, ami megvilágította a barátságtalan és sötét helyiséget, amit nem ismertem. Megpróbáltam megmozdulni, de döbbenten tapasztaltam, hogy a kezeim és a lábaim is hozzá vannak kötve egy székhez, amin ültem. Riadtan vettem tudomásul, hogy csapdában vagyok és nem tudom kimenteni magamat ebből a veszélyből.
 - Ezt nem hiszem el.... - suttogtam, amikor végre újra láttam. A támadóm állt előttem, miután lerángatta magáról a maszkját. Döbbenetemre nem volt szó, amikor megismertem a fekete maskarás emberben Jake-et. Azt az illetőt láttam meg, akit nagyon, de nagyon nem szerettem volna. Még magamhoz sem tértem a kellemetlen meglepetésből, de a szomszédom máris peckesen rákönyökölt a székem karfájára, szemkontaktust kezdeményezve velem.
- Meglepetés! Nem számítottál rám, mi? - vigyorgott Jake öntelt ember módjára. Undorító alak! - Mit akarsz? - sziszegtem, de ezzel úgy tűnt, csak még jobban pumpálom benne a gonosz hajlamot. 
- Téged. - vigyorgott továbbra is vérszomjasan. Rémisztő volt látni. Kezdett szétterjedni bennem a félelem, pedig nagyon igyekeztem erősnek és bátornak tűnni. Egyre nehezebben ment, mert a többi testrészemet még mindig nem tudtam mozgatni, egyedül a zacskótól szabadultam meg, ami a fejemet takarta el eddig.
- Nem hiszem el, hogy idáig süllyedtél! - suttogtam dühösen. 
- Én mindig elérem a céljaimat, kislány. És ha kitűztem magam elé, hogy te kellesz nekem, akkor be is fogom váltani. És lám, most itt ülsz előttem és tehetetlen vagy. Nem tudsz elmenekülni, legnagyobb örömömre!
- Egy alávaló féreg vagy! - köptem szembe hirtelen felindulásból, mert megőrjített, hogy nem tudom megvédeni magamat. Mert ahogy mondta, magatehetetlen vagyok jelen helyzetben. 
- Ez nagyon rossz döntés volt, kislány. - törölte meg az arcát, aztán villogó szemekkel nézett a szemembe. - De tudod mi a legjobb? Hogy most nincs itt a szőke lovagod, hogy megmentsen. Csak te vagy itt és én. - húzta idegesítő mosolyra a száját, aztán valami hangra félrekapta a fejét. - Illetve nem. Van még valaki. Aki miatt most egyáltalán itt kell lenned. - helyesbített és amikor én is arrafelé fordítottam a fejemet, megállt bennem minden életműködés...
A még mindig elég sötét terembe egy csinosan felöltözött nő libegett be kárörvendő mosollyal az arcán. Ahogy rám nézett, rögtön megfagyott a vér az ereimben. Elég volt egy pillantást vetnem az arcára, máris a csontjaimban éreztem, hogy ő lehet az a nőszemély, aki az anyámnak adja ki magát! Hihetetlen, de tényleg beváltotta az ígéretét! Nem kerestem, ő pedig elraboltatott! Méghozzá Jake-kel! Mi a franc folyik itt?!
- Szervusz, Nina. - köszönt túlságosan is kedvesen a nő, ahogy hátul összekulcsolt karokkal felém sétált. - Örülök, hogy végre láthatlak! Annyi év után egy picikét már hiányoztál... - jegyezte meg negédes mosollyal.
- Maga ki a jó büdös franc? - förmedtem rá türelmetlenül, mire a nő egyértelmű pillantással Jake-re sandított, aki legnagyobb meglepetésemre felpofozott. Tátott szájjal és kerek szemekkel bámultam hol a szomszédomra, hol a nőre. 
Kezdtem egyre jobban félni: nem elég, hogy ismeretlen helyen, sötétben vagyok, ráadásul jó szorosan megkötözve, de itt van két 'ellenségem' is, akik ellenem még össze is dolgoznak! Iszonyú pácban vagyok és szinte rettegek már a következményektől.
- Remélem ez a pofon elég volt ahhoz, hogy visszavegyél a pofádból, kicsilány! - biccentette oldalra a fejét, majd szemmel láthatóan végigmért. - Hol is kezdjem? Egyáltalán emlékszel még a nevemre? Katrin vagyok, az anyád, akit valószínűleg eltitkolt előled az egész családod, te pedig naivan azt hitted, hogy az az anyád, aki felnevelt. Hogy is hívták azt a semmirekellő macát? Hm, már teljesen kiment a fejemből... - tűnődött el színpadiasan.
- Ne merjen így beszélni az anyámról, maga undorító némber! - ordítottam rá, megfeledkezve arról, hogy az előbb figyelmeztetett a visszapofázásra. Rögtön meg is kaptam a magamét, Jake parancsra ismét adott egy taslit, amitől égni kezdett az arcom bal oldala. Odakaptam volna, de a kezem még mindig tehetetlenül hozzá volt kötözve a székhez, így csak egy gyűlöletes pillantást küldtem a korábbi haverom felé, aki gonoszul vigyorgott vissza rám.
- Megmondtam, kislányom, ha nagy a szád az anyáddal szemben, akkor jár a pofon! - csücsörített a szájával sajnálkozva. Legszívesebben pofán köptem volna, de a mellettem álló Jake a vállamra szorította a tenyerét, így még levegőt is alig mertem venni. - Talán kicsit elkéstem a neveléssel, de ha már az apád és a nője nem tudott belőled egy tisztelettudó lányt faragni, hát most kénytelen leszek én jól rád olvasni, hogy mi az elvárható, ha az anyádról van szó, megértetted? - lépett közel hozzám és szigorúan a szemembe nézett.
Megrémisztett a határozott tekintete, így megadóan bólintottam és aprót nyeltem a félelmem jeléül.
- Micsoda kezesbárány tudsz te lenni, ha akarsz! - nevetett fel kárörvendve Jake és megpaskolta a vállamat. - Az anyád nagyobb hatással van rád, mint gondoltam. Bárcsak nekem is engedelmeskedtél volna már az első perctől kezdve...akkor most nem tartanánk itt. - suttogta a végét a fülembe, mire hirtelen elfordítottam a fejemet és lefejeltem az ő fejét. Meglepetten hátrahőkölt és a fejét fogva szitkozódni kezdett.
- Mindig így bánsz a pasikkal, kicsilány? - fordította érdeklődve felém a fejét Katrin és a fájdalmasan sziszegő Jake-re pillantott. - Pedig egy ilyen helyes szomszédfiút biztosan nem hagynék futni utánam túl sokáig. - kacsintott rá a srácra, aki már kezdett magához térni a kábulatból és nehézkesen mosolyra húzta a száját.
- Ez a szomszédfiú megkeseríti az életemet. - avattam be a részletekbe és még mindig utálkozva meredtem az ugyanígy engem méregető Jake-re. Még sosem éreztem ilyen gyűlöletet valaki iránt, de most rájöhettem, hogy milyen kegyetlen dolog. Soha nem gondoltam volna, hogy idáig képes eljutni csak azért, mert nem mentem bele az általa elképzelt közös kapcsolatunkba. Már nincs szó ennek az embernek a rögeszméjére.
- Az enyémet viszont megkönnyítette. - szólalt meg Katrin és keresztbefonva a karját mesélni kezdte csodálatos tervét, ami az elrablásomról szólt. - Ha ez a jóvágású fiú nem segít nekem, most nem lennél itt előttem. Ő adta meg a címed és azt is, hogy mikor térsz vissza. És miután láttuk, hogy eszed ágában sincs felkeresni engem, kénytelen voltam megkérni, hogy juttasson el hozzám. Tökéletes munkát végzett, és ezért hálás is vagyok neki. - pillantott Jake-re büszkén, aki viszonozta a cinkos mosolyt. - Látod? Nem csak az autóversenyzőknek lehet csapattársa!
Ahogy felvázolta, hogy hogyan dolgoztak össze a hátam mögött, dühösen fújtatni kezdtem, de amikor gúnyosan kimondta az autóversenyzés és a csapattárs szót, elkeseredtem. Ekkor tudatosult bennem, hogy totálisan egyedül és védtelen vagyok, míg ők ketten erősítik egymást és ami még rosszabb ellenem! Persze az én csapattársam most nagy ívben leszar és fogalma sem lehet, hogy elrabolva ücsörgök egy ismeretlen sötét zugban, ahol egy gonosz boszorka és az alattomos szomszédom bosszút forral ellenem. Neki nyilván fontosabb, hogy az anyja házi sütijét majszolja meg a tesójával bratyizzon. Ha nem lennék ilyen kutyaszorítóban még meg is érteném...de a fenébe, égető szükségem lenne most rá! Vagy valakire! Hahó!
- Na most miért kámpicsorodtál úgy el? - pislogott látszólag aggódón a nő, majd felnevetett. - Ó, csak nem hiányzik a csapattársad? Vagy bárki a barátaid közül? Csak nem magányosnak érzed magad? Pedig mi itt vagyunk neked, nem kell szomorkodnod. - simított végig a hajamon, de elrántottam a fejemet, annyira, hogy még ki is roppant egy-két csontom. Fájdalmasan felszisszentem a mozdulatra.
- Hiányzik most a szőke megmentőd, mi? - hajolt közel az arcomhoz Jake és gúnyosan vigyorogni kezdett.
- Nincs semmiféle szőke megmentőm! - csattantam fel, a hangomból pedig mérhetetlen csalódottság érződött ki. Ez persze egyikük fülét sem kerülte el.
- Ó, milyen aranyos! - ironizált Jake. - Pont a napokban láttam azokat az izgató képeket rólad és Vettelről. Ezek után meg se próbáld beadni nekem, hogy miatta nem akartál kikezdeni velem!
- De hát sosem voltunk együtt, mikor fogod már fel végre? - ordítottam az arcába, de mikor folytatni készültem a kiabálást, erőszakkal befogta a számat.
- Kussolj, úgysem hiszem már el neked! - nézett rám villogó szemekkel, majd a komoly arcát ismét gonosz vigyor lepte el. - Egyébként is már mindegy. Ezentúl közöd sem lesz hozzá, én leszek a pasid, akár tetszik akár nem!
- Majd ha piros hó esik! - haraptam bele az ujjaiba, amitől őrjöngeni kezdett és a vérző kezére meredt.
- Hé, hé mi ez a hevesség? - sietett a nő Jake segítségére, aki még mindig fájdalmasan sziszegett és ide-oda járkált, hogy leküzdje a fájdalmat. Katrin odadobott egy zsebkendőt a srácnak, aki a kezére szorította a papírt és megpróbálta elállítani az ujjaiból szivárgó vérzést. Diadalittasan mosolyodtam el a szenvedését látva.
- Ha maga lenne az anyám, tudhatná, hogy nem vagyok egy nyugodt természet! - válaszoltam a nőnek.
- Pontosan tudom, hogy milyen fából faragtak, hiszen belőlem jöttél ki, te szerencsétlen! - vetett rám egy lesajnáló pillantást, majd közelebb lépett és nem törődve a szenvedő társával velem kezdett el foglalkozni. - Nézd meg a hajadat és hasonlítsd össze az enyémmel. - fogott az ujjai közé egy hajtincset, mire ellenkezve rángatni kezdtem a fejemet, egészen addig amíg meg nem rántotta a tincset és kis híján ki nem szakította a fejbőrömből. Rögtön abbahagytam a fejrázást és igyekeztem jól viselkedni, aminek Katrin felettébb örült. - Az anyádnak véletlenül nem barna haja volt? Vajon kitől örökölted ezt a szőke loboncot, elgondolkoztál már rajta, kislány? - kérdezte gúnyosan, amire sajnos semmi jóval nem tudtam reagálni. Az édesanyám világéletében világosbarna hajjal rendelkezett, és amikor megszülettem, már apámnak is sötétült a haja, mostanság pedig inkább őszes. De a rokonságomban sok szőke embert találni, így sosem kételkedtem abban, hogy ahhoz a családhoz tartozom. Figyelve a nő pontosan ugyanolyan hajszínét, mint az enyém, mégis elbizonytalanodtam. Ezt viszont nem szabadott felé is mutatnom.
- Az apámnak fiatalkorában szőke haja volt! - szolgáltam bizonyítékul, amin meglepetésemre felnevetett.
- Kislány, ha valaki jól ismeri apádat fiatalkorából, az én vagyok. Még jóképűbb pasi volt akkoriban, mint a te bátyád most. És pontosan tudom, hogy nem volt ilyen világos haja, mint neked és nekem.
- Ez még nem bizonyítja, hogy maga lenne az anyám! - szűkült össze a szemem.
- Pedig a szemed színe is ugyanolyan árnyalatú, mint az enyém. - fürkészte az arcomat mosolyogva. - És ez a heves természet is rám hajaz. Amikor megszültelek, még egyetlen pici egyezést sem láttam bennünk, többek között ez is vezetett oda, hogy elhagytalak. Ehhez jött még, hogy 17 évesen az ember inkább játszik pasikkal, mint gyerekekkel. Meg persze azok a fránya anyagiak! Szépen belerondítottál az életembe! - panaszkodott fájdalmas arckifejezéssel, miközben a leszorított kezem ökölbe szorult. Minden egyes szavával belém rúgott, még akkor is, ha tudtam, hogy a fele sem lehet igaz, amiről beszél. Hiszen az én anyám 23 évesen szült meg három évvel a bátyám után és apám karrierjéből bőven jutott pénz a nevelésünkre. Amit ez a nő összehord az egy orbitális baromság!
- Nekem semmi közöm a nyavalyás életéhez! - sziszegtem ingerülten. - És örülnék, ha végre elengedne, mert úgysem hiszek magának! A béna érvei nem fognak meggyőzni!
- Kis naiv, dehogy foglak elengedni! - nevetett fel gonoszul. - Hónapok óta szenvedek azzal, hogy végre találkozhassak veled, gondolod, hogy egy kis hiszti után majd pápá-val elköszönünk egymástól? Ugyan már! Még sok dolgunk van egymással, Nina! - nézett rám jelentőségteljesen. Idegesen markolászni kezdtem a szék szélét. Egyre jobban megijesztett a nő erőszakossága. Lehetetlen, hogy ez a némber a rokonom, vagy esetleg az anyám?!

(Heidi) 

- Ez jellemző, mindig késésben van, na de ennyire? - sóhajtottam fel. Heikkinél ücsörögtünk a nappaliban, és amíg a finnem és Sebastian a londoni olimpiát nézték, idegesen meredtem az órára. Nina már csaknem két órája késik. Megbeszéltük, hogy ma este felavatjuk Heikki frissen elkészült udvari medencéjét egy kis koktélozással egybekötve, de a barátnőm még mindig sehol. Már reggel elhívtam volna ide, hogy közösen főzzünk ebédet, de lerázott azzal, hogy van egy fontos dolga, amit nem akar későbbre halasztani. Hiába faggatóztam, nem árulta el mire készül, de feltételezem, hogy valami apróságot kellett elintéznie. Megdumáltuk, hogy estére azért eljön, de már lassan beesteledik és még mindig se híre se hamva.
- Nem lehet igaz! - csapott rá a kanapé szélére Heikki egy versenyszám végénél. Ha jó a sejtésem, a finn versenyző veszített a német versenyzővel szemben. És a sejtésem be is igazolódott, amikor Seb felkiáltott.
- Igen, igen, igen! - bokszolt bele a levegőbe. - Háh, megmondtam, hogy a németekkel szemben esélytelen bármilyen nemzet! Még a finnek sem érnek ellenünk semmit! - dörgölte az edzője orra alá gúnyos mosollyal.
- Majd a téli olimpián orrba-szájba verni fogunk titeket. - zsörtölődött Heikki.
- Hé, srácok, van fogalmatok róla, hogy hol lehet Nina? - kérdeztem közbe és mivel máshogy nem figyeltek rám, beálltam a tévé elé.
- Azt mondta, estére jön, nem? - nézett fel rám Seb.
- És már mindjárt este lesz, de még nincs itt! Két órája itt kéne lennie! - mutattam a digitális órára.
- Ne aggódj már miatta, biztos csak most eszi fel az összes raktáron lévő csokiját, amiről te nem tudsz. - jegyezte meg kuncogva Heikki, mire csúnyán néztem rá.
- Ne viccelődj ilyen baromságokkal! Hol a telefonom? Felhívom, hátha végzett már! - néztem körbe a nappaliban, aztán a kezembe kapva a mobilomat, tárcsáztam a barátnőm számát. De hiába csengett ki századszor is, nem vette fel. Még ötször megpróbáltam, de nem volt elérhető. - Nem veszi fel! - panaszkodtam.
- Küldj neki üzenetet! - javasolta Heikki.
Be is pötyögtem egy rövid, de felhívó szöveget, hogy legyen szíves már idetolni a képét, de erre sem érkezett válasz. Kezdtem egyre idegesebbé válni.
- Fiúk, nem tudom Ninát elérni! - kiáltottam fel, mert ismét belemerültek az olimpiai közvetítésbe.
- Megpróbálom én is. - húzta elő a zsebéből a mobilját Seb, de ő sem járt sikerrel. - Nincs nála a telefonja?
- Kétlem, mindig magánál hordja! Próbáld meg te is szívem! - utasítottam Heikkit, aki beleegyezően tárcsázta Ninát, de nem tudta elérni. - Francba, akkor elmegyek hozzá. - döntöttem el.
- Elmegyek veled. - állt fel Seb, de leintettem.
- Hagyd, majd iderángatom ezt a lányt, miután jól megmostam a fejét! - morogtam az orrom alatt, majd kicsörtettem a házból.
Nem akartam, hogy Seb velem jöjjön, mert volt egy olyan sanda gyanúm, hogy Nina még mindig azért siránkozik, ami Magyarországon történt. Ez ugyan normál esetben nem jellemző rá, de láttam, mennyire érzékenyen érintette Kimi felelőtlen cselekedete. Remélem semmi köze a kettejük között történteknek a felszívódásának.
- Hé! - lepődtem meg, amikor a zárt ajtó megakadályozott abban, hogy szokásom szerint kopogás és csengetés nélkül belépjek a házba. - Nina! Tudom, hogy itthon vagy! - dörömböltem be az ajtón, de hiába hallgatóztam, nem hallottam választ. Újból megpróbáltam megcsörgetni, de felesleges próbálkozás volt. Éppen elindultam hátra az udvarba, reménykedve benne, hogy ott találom, amikor ráléptem egy papírdarabra. A gyűrött galacsin arra engedett következtetni, hogy Nina gyömöszölte össze kis darabbá, mert jellegzetes szokása volt így feledtetni a papír szövegét. Kíváncsian kézbe vettem és elolvastam a sorokat, majd megfordítottam a lapot, amin a barátnőm gyerekkori képe volt látható. Megrémültem a fenyegető levél összhatásától. Te jó ég! Ez az álanyuka kezd egyre elmebetegebb módon Nina közelébe férkőzni! Lehet...lehet, hogy már meg is tette ezt a bizonyos lépést? Összerezzentem, ha arra gondoltam, hogy bajban van, ráadásul ez a nő miatt. Már kezdtem nagyon rosszra gondolni, amikor eszembe jutott egy másik lehetőség. Nem láttam a barátnőm szeretett Porschéját a feljárón, talán elment valahová? Remegő kézzel vettem elő a telefonomat és tárcsáztam annak az embernek a számát, aki esetleg tudhatott erről.
- Újabb lecseszés? - szólt bele öt kicsengés után egy érdeklődő hang. Morogva adtam a tudomására, hogy most nem vagyok vevő a poénjaira.
- Kimi, nyugtass meg, hogy Nina ott van nálad! - kértem szinte már könyörögve. Abban bíztam, hogy esetleg Nina nem bírt magával és felkereste Kimit. Még ezt is megbocsátottam volna neki, ha tudom, hogy nem esett baja és Kimi ott van vele.
- Nina? Miért lenne nálam? - értetlenkedett a finn, mire fájdalmasan belesóhajtottam a vonalba.
- Kimi, nyugodtan elmondhatod, ha ott van, nem szedem le a fejedet! Csak kérlek szépen, mondd, hogy ott van melletted és csibészesen összenézve nevettek az aggodalmaskodásomon! Kérlek!
- Heidi, miről beszélsz? - vált idegesebbé a hangja és ettől én is berezeltem. - Nina nincs itt és nem is volt! Történt valami?
- Ninának nyoma sincs! - kiabáltam bele a telefonba kétségbeesetten. - Nincs itthon és nem jött el Heikkihez, pedig megbeszéltük!
- Nem kell mindjárt parázni, lehet, hogy ellógott a boltba. - próbált nyugtatni Kimi. - Hívtátok már?
- Persze, hogy hívtuk! - csattantam fel mérgesen. Hogy gondolja, hogy ez nem jutott eszünkbe? - De egyikünk sem éri el! Kicseng de nem válaszol, pedig már egy millió SMS-t is hagytunk neki. Fogalmunk sincs, hol lehet, de azt tudom, hogy nincs itt az autója, és...és találtam egy levelet a járdán attól a nőtől, aki az anyasággal fenyegetőzik.
- És most azt hiszed, hogy köze lehet Nina eltűnéséhez? - kérdezett vissza fojtott hangon.
- Bíztam benne, hogy nálad lóg, de akkor nincs más tippem. - keseredtem el. Kezdett nagyon rossz érzés körbejárni és ahogy az egyik kezemmel újra átfutottam a fenyegető üzenetet, egyre biztosabb lettem abban, hogy a nő keze van Nina eltűnésében. - Nina szólt volna, ha ennyit késik és az, hogy nem veszi fel a telefont és nem tudjuk elérni, nem ad túl sok biztató okot arra, hogy jól van és éppen autókázik! Most mégis mit csináljak?
- Odamegyek. - vágta rá Kimi, amin igencsak meglepődtem.
- Tényleg? - kérdeztem vissza.
- Ja, de ez eltart egy darabig. Ha bármit tudtok, szóljatok, rögtön indulok! - ígérte, majd még gyorsan hozzátette. - Heidi! Ne ess kétségbe! Megtaláljuk Ninát, nyugodj meg, jó?
- Nem tudom, hogy menni fog-e. - küszködtem a könnyeimmel.
- Csigavér, nemsokára ott leszek. De addig maradj erős jó? Meg fogjuk találni. - próbált meg lenyugtatni, és érdekes módon a higgadt hangjával könnyedén meg tudott győzni.
- Oké, igyekszek. De nagyon siess, jó? - markoltam meg idegesen a mobilt.
- Sietek, de addig szólj a srácoknak, ne kezdj bele semmibe egyedül! - figyelmeztetett.
- Rendben. Majd hívj, ha megérkeztél! - kértem még elköszönés előtt. 
- Mindenképpen. - ígérte meg, aztán gyorsan bontottuk is a vonalat. Ideje volt értesíteni a fiúkat is a harci helyzetről!

(Nina)

- Mindketten akarunk tőled valamit. - folytatta Katrin és úgy járt-kelt előttem, mint egy diadalmas főgonosz.
- Ezt már sikerült kiagyalnom, kösz szépen! - fortyogtam félhangosan, de tudomást sem vett rólam.
Jake időközben kiment egy ajtón, mert a keze még mindig sajgott a harapásomtól. Tényleg megérte kiskoromban minden reggel és este fogat mosnom. Most roppant büszke vagyok magamra, amiért kifizetődött a sok hiszti utáni kötelező fogmosás.
- És tudod mi a legszebb az egészben? Hogy ugyanazt akarjuk! - nevetett és közben a mutatóujjával rám bökött. - Egy részt belőled és az életedből! Úgy gondolom jár nekem azért valami, hogy adtam egy ilyen tehetséget az autós világodnak, mivel a sikereid egyáltalán annak köszönhetőek, hogy a világon vagy. Vagyis mint az anyád, igenis megillet valami azért, hogy egyáltalán létezhetsz.
- Még mindig nem hiszem el, hogy maga az anyám! - emlékeztettem dühösen. - És addig ne is merjen így beszélni rólam és a karrieremről, amíg észérvekkel nem tudja bizonyítani az igazát! Addig csak egy mocskos hazudozó, akinek nincs jobb dolga, minthogy engem üldözzön! Fogadok, hogy elvesztette a gyerekét és most velem akar vigasztalódni! - szúrtam oda neki, mire bedühödött.
- Téged vesztettelek el, aranyoskám, mert az apád elvett tőlem! - kiabált és ettől ismét összerezzentem. - Aljas módon megfosztott a jogomtól, hogy egyáltalán lássalak! Nem pesztrálni akartalak, nem hiányzott egy újabb gond az életemből! Most tulajdonképpen hálás is lehetnék, amiért apád meggyőzött arról, hogy nyomjalak ki magamból ahelyett, hogy abortusz segítségével megszabaduljak tőled. Most legalább megkapom, ami jár nekem a fájdalmas szülésért, amibe majdnem belehaltam. -  tudatta velem összeszűkült szemmel a terveit.
- Ezekkel az undorító hazugságokkal hiába is jön, ha nem én vagyok a nyavalyás kölke!
- Kár, hogy még ezek után sem hiszel nekem. Most kénytelen leszek az orrod alá dörgölni, hogy igenis belőlem származol, te kis senkiházi! - fintorgott rám, majd a sarokban heverő táskájához ment és kiszedett belőle pár papírt, amit az orrom elé dugott. - Akkor tessék, nézegesd ezeket és ájulj el, ha felismered magadat!
Parancsára ránéztem a kezében tartott képekre, amikre elég volt egy pillantást vetnem, máris meghűlt az ereimben a vér. Az első fotón rögtön felismertem apát, aki a huszas éveinek közepén járhatott, amikor a legjobban ment neki a motorversenyzés. Motoros bőrdzsekit viselt és kedvesen mosolygott, ahogy átkarolt egy fiatal lányt, aki tökéletesen hasonlított az előttem csípőre tett kézzel álló nőszemély fiatalabbik mására. Rémülten futottam át a következő képeket. Mindegyiken apa ezzel a csajjal pózolt, hol az egyik versenypályán, hol civilben. Kezdtem egyre szaporábban venni a levegőt, ahogy a nő gyors egymásutánban váltogatta a rémisztő képeket előttem, de amint megláttam az első olyan képet, ami bizonyítékaként szolgálhat, még lélegezni is elfelejtettem. A fotón saját magammal találkoztam, ami a legelső kórházi képem volt. Apa csomószor mesélte, hogy az egyik nővér kapott le, mikor végre hajlandó voltam nem egyfolytában bőgni és ráncolni a homlokomat. Aztán egy újabb képen már nem egyedül, hanem a fiatal lánnyal fotóztak le, aki szörnyen hasonlított erre az aljas boszorkára, főleg, hogy a fotózás pillanatában is ugyanolyan fájdalmas és szörnyülködő arckifejezéssel meredt a kezében tartott babára, mint most rám. Minden kétségem elszállt, ez a Katrin tényleg igazat mond. Lesújtva hajtottam le a fejemet és becsuktam a szememet, hogy nehogy elbőgjem magam. A 'sátán asszonya' viszont jóízű nevetésbe kezdett.
- Milyen megható, hogy végre belátod, végig nekem volt igazam! Fájdalmas az igazság, mi? Az állítólagos anyád és az apád egész életedben hazudtak neked arról, honnan is származol valójában. Nem is olyan tökéletes szülők, mi? - emelte fel az államat kíváncsiskodva, de elfordítottam a fejemet.
Ahogy tudatosult bennem, hogy az anyám, akit legalábbis végig annak hittem, majd elveszettem, sosem volt az édesanyám, nem bírtam tovább a nyomást, és kicsordultak a könnyeim. Hihetetlen, hogy sosem került elő, ki is valójában az anyukám! És apám? Képes volt elhallgatni előlem mindvégig, hogy igazából egyedül neki van köze hozzám? Hiszen még legutóbb a német versenyhétvége előtt is rákérdeztem, és nem vallott be semmit! Egész életemben úgy éltem eddig, hogy nem is voltam tisztában, kitől származom. És ez a tény annyira ledöbbentett, hogy nem tudtam uralkodni a viselkedésemen.
 - Nem! Ez nem lehet igaz! - kiabáltam zokogva. - Az anyám szült engem, és fel is nevelt, úgy ahogy egy szerető anya tenné! Ha maga hozott volna a világra, anyaként lett volna szíve felelősséget vállalni értem és felnevelni! De maga erre képtelen volt, mert egy ribanc volt!
- Fogadd már el, hogy a halott anyád sosem volt az, akinek gondoltad! - oktatott ki dühösen. - Én szültelek legnagyobb fájdalmaim közepette, pedig elhiheted, hogy kicsit sem vágytam egy kölyökre, aki megkeseríti az életemet! De apád kedvéért megszültelek, mert ő volt a nagy szerelmem, egészen addig, amíg el nem küldött a fenébe azzal, hogy ha megszületett a gyerek, soha többé ne keressem! Szerinted annyi együtt töltött idő után nekem ez jól esett? - kérdezte és ekkor vettem észre, hogy az ő szeme is könnybe lábadt. - Ígérgetett, hogy majd ezt meg azt megad nekem, de csak a szórakoztatására voltam elég! Meg a gyerekcsinálásra!
- Ne beszéljen így az apámról! - követeltem még mindig sírva.
Ahogy apát mocskolta, kezdett előttem is elsötétülni a róla kialakult képem. Tulajdonképpen most ismerem meg a sötét oldalát? Hogy korábban egy ribanccal találkozgatott a versenyei során, amikor anya kb. ebben az időben a 3 éves bátyámmal éldegélt otthon? És hogy véletlenül pont ettől a ribanctól születtem meg én, akit 19 évig azzal hitegetett, hogy a legnagyobb meglepetés voltam számukra Stefan után? Minden hazugság volt? És csak azért hazudott a születésemről, mert aki tehet a világrajövetelemről, egy harmadik volt a házasságában? Jesszusom, ez annyira szörnyű! Nem lehet igaz, hogy apám ilyet tett volna velem! Képtelenség! Egyszerűen lehetetlen!
- Ne pityeregj, kislány! - nevetett ki gúnyosan a nő. - Az egész apád hibája, hogy sosem mesélt neked rólam. De most már lényegtelen, még örülök is neki, hogy tőlem tudtad meg. Így aztán visszadobtam apádnak a labdát! Ezek után remélem, hogy te leszel az, aki megadja neki a kegyelemdöfést! - mutatott rám hegyes körmével.
- Mit akar ezzel mondani? - pillantottam fel rá a könnyeimtől telt szememmel. Már nem dühös, inkább elkeseredett voltam és hirtelen minden lelkierőm elszállt. Úgy ültem a székhez kötözve, mint aki rögtön összeesik a nyomás és a csalódás hatására.
- Meghagyom a lehetőséget az apádnak, hogy ő mesélje el neked, hogy kerültél a földre! - árulta el őrülten kegyetlen gondolatát. - Ha már 19 évig hitegetett téged, most kénytelen lesz elmondani az igazságot! Fogadok, hogy tűkön ülsz, mert fogalmad sincs, hogyan kerültem az apád látókörébe! - nevetett gonoszul.
- Megérdemelnék annyit, hogy megtudjam! - hördültem fel keseregve. Már erőm sem volt kiabálni, a mellkasom rázkódott a visszatartott zokogástól.
- Majd ha apád kegyes lesz hozzád ezek után, akkor megtudod!
- És ezek után mit akar tőlem? Hol akar még belém rúgni? - néztem rá összetörve. Elképzelésem sem volt, hogy mire pályázik még, amihez még Jake-nek is köze lehet. A srác éppen most tért vissza a sötét helyiségbe, bekötözött kézzel és vérben forgó szemekkel. Úgy nézett rám, miközben közeledett felém, mint aki rögtön előránt egy kést és belémdöfi. De Katrin folytatta a szónoklatát.
- Én próbálkoztam szépen és finoman megközelíteni téged, de olyan makacs és körülhatárolt vagy, hogy esélyt sem adtál arra, hogy beszéljek veled. Így hát kénytelen vagyok most erőszakosan kiszuszakolni belőled azt, ami nekem jár! - nézett a szemembe villanó tekintettel, majd álszent mosolyt vetett rám.
- Mit akar? - kérdeztem halkan. Már nem volt se erőm, se esélyem hadakozni. Teljesen megadtam magam.
- Részesedést a sikeredből. - árulta el vigyorogva. - Ami azt illeti, még azóta sem sikerült talpra állnom. A szüleim szélnek eresztettek, mihelyst rájöttek, hogy apáddal töltöttem az időt a suli helyett és még gyereket is szültem 17 évesen. És azóta sem állok túl jól anyagilag. Te fogsz nekem ebben segíteni!
- Pénzt akar? - kérdeztem rá lehangoltan. - Tudja mit, megadom, ha erre vágyik! Csak engedjen már el!
- Nem holmi 10 eurót akarok, édesem! - biccentette oldalra a fejét lenézően. - A sikereidből összegyűjtött vagyonod felét! Gondolom már sikerült szép summát kigürizned ezzel a kocsivezetgetéssel. És ha már ilyen szép kis rabul ejtési akciót szerveztünk, akkor akár váltságdíjat is kérhetnénk érted. Nem gondolod, Jake?
- De csak miután nekem is megadta, ami jár! - sziszegte a szemembe nézve a szomszédom, amitől ismét nyelnem kellett. A közelségétől kirázott a hideg, és attól tartottam, hogy bármelyik percben rám veti magát és megerőszakol a székhez kötözve. Még sosem féltem ennyire, és ettől görcsbe rándult a gyomrom.
- Megkeseríted az életemet, ennyi nem elég? - kérdeztem hisztérikus hangon, Jake pedig megrázta a fejét.
- Hiába volt minden, amit eddig miattad tettem, sosem lettél az enyém! És ezt nem bocsátom meg neked!
- Te is a pénzemet akarod? - préseltem össze a számat. - Hát akkor vigyed, úgyis erre vágytál nem?
- Nem zsozsó kell nekem, hanem te, kis buta! - fogta a két kezébe az arcomat és jó erősen megszorongatta. Félelmemben hevesen szuszogni kezdtem és rendszertelenül kapkodni kezdtem a levegőt. Ezt Jake is megérezte, mert kárörvendő vigyor terült el az arcán. - Ez az, féljél csak tőlem! Végre lekerült rólad az álarc! Ezek után nem játszhatod a szerepedet. Ha a barátnőm leszel, az én szabályaim szerint fogsz játszani!
- Nem leszek a barátnőd, te mocsok! - sziszegtem, de rögtön meg is bántam hirtelen jött őszinteségemet, mert a szomszédom az arcomhoz nyúlt és a szemem alatt csordogáló könnycseppeket elsimítva, szinte ártatlanul felsértette a bőrömet, ami kellemetlen fájdalmat okozva vérezni kezdette egy vonalban. Elfordítottam volna a fejemet, de Jake erős tenyereivel kényszerített, hogy az arcunk egy vonalba kerüljön. Nem tudtam ellene védekezni akkor sem, amikor erőszakosan rátapasztotta a száját az enyémre és követelőzően smárolni kezdett. Hiába rángattam a fejemet, egyre erősebben fogta közre az arcomat és a folytonos harapdálásaival még az ajkamat is felsértette. Addig hadakoztam, míg végül én is beleharaptam az
ő szájába, amitől hirtelen ellökte magát tőlem és felszisszent. Egy gyors mozdulattal letörölte a szájából bugyogó vért, majd dühösen fújtatva méregetett tisztes távolságból. Hasonló tekintettel meredtem rá én is.
- Micsoda szenvedély! - tapsolt Katrin nevetve. Felettébb élvezte a cseppet sem kellemes jelenetet. - Azért remélem a nyilvánosság előtt, majd visszafogod magad kislány, mert a jövőbeli Chelsea-edző barátnőjeként nem harapdálhatod őt ilyen vérszomjasan!
- Sosem leszek ennek az átkozott baromnak a barátnője! - suttogtam ingerülten. - Tehetnek velem bármit, de én biztosan nem fogok ennek a szarházinak nyalni! Soha, soha, soha! - ordítottam el magamat.
Katrin és Jake egymásra néztek, majd egyszerre hallattak egy sátánista nevetést.
- Szerintem most már eleget kínoztuk a kis szerencsétlent, ideje a tettek mezejére lépni. - határozott a boszorka és intett a társának, aki ismét elhagyta a helyiséget. Katrinnal farkasszemet néztünk egymással.
- Ha már így kiderül, hogy a lánya vagyok...miért teszi ezt velem? - kérdeztem elkeseredetten. Még mindig nehezemre esett megemészteni, hogy ez a kegyetlen nőszemély az, aki világra hozott.
- Te kényszerítettél! - mutatott rám, mintha én lennék a hibás. - Én csak pénzt akartam tőled! Egészen addig fel sem tűnt, hogy híres sportoló lettél, amíg nem lettél dobogós idén a Forma 1-ben. Akkor olyan hűhót csaptak miattad, hogy eljutott a fülembe, hogy a lányomról van szó. Miből lesz a cserebogár, mi? - nevetett fel keserűen. - Egy egyéjszakás kalandból lett az első női autóversenyző. Poén, mi? Na hát ezek után próbáltam veled felvenni a kapcsolatot, hogy ideje lenned a temérdek pénzedből meghálálni nekem, hogy egyáltalán élhetsz, de te túl elutasító voltál. Így hát kénytelen voltam agresszívebben közelíteni feléd. - Undorodó fejcsóválásomat látva vigyorogva hozzátette. - Miért, talán azt hitted majd könnyek között bevallom, hogy én vagyok az anyád, és annyira hiányoztál, mint egyetlen kicsi lányom? Ugyan! Alig vártam, hogy végre megszülhesselek és eltegyelek láb alól. Már a születésed utáni éjszakán bulizni mentem. - vallotta be nevetve, amitől nekem csak még jobban leesett az állam. Bár már nem igazán tudom, min lepődhetnék meg. - Nem szerettelek, ha erre vagy kíváncsi. És most sem érzek bűntudatot, amiért így bánunk veled. Te egy senki vagy nekem! Csak a pénzed kell, utána felőlem el is temetheted magad élve, bár Jake ezt biztosan nem díjazná. Neki is tervei vannak veled, hosszútávúbbak, mint nekem. Úgyhogy készülj fel, hogy ezek után nem lesz olyan csillogó és boldog életed, mint eddig...kislányom. - biggyesztette oda gúnyosan a monológja végén, amitől teljesen magamba roskadtam. Megalázva és feleslegesnek éreztem magamat, így elfordítottam a fejemet és igyekeztem összeszorítani mindenemet, hogy ne törjön ki belőlem a sírás, ami már a torkomat fojtogatta.

(Heidi)

 - FIÚK! - téptem fel Heikki házának az ajtaját. A finnem és Sebastian még mindig az olimpiai közvetítést nézték, és bár ez nem lett volna akkora probléma normál esetben, de most kiborított, hogy ők nyugodtan tévézgetnek, amíg Nina taán annak az alattomos nőszemélynek a karmaiban raboskodik. Felhívva magamra a figyelmet felsikítottam, mire a srácok összerezzentek a kanapén.
- Szívem, eszednél vagy? - hökkent meg Heikki a hirtelen érzelemkinyilvánításomon. - Mi a baj?
- Ninát elrabolták! - fakadtam ki már a sírással küszködve. Iszonyatosan aggódtam a barátnőmért és tehetetlennek éreztem magam. A fiúk szeme elkerekedett, mire hozzátettem. - Vagyis azt gyanítjuk Kimivel.
- Kimivel? - ráncolta össze a homlokát Heikki. - Felhívtad Kimit?
- Muszáj volt, azt hittem Nina nála van! - magyaráztam kétségbeesetten és visszagondolva a finn értetlen hangjára újra elfutotta a szememet a könny. - De nincs ott! És fogalmunk sincs, hol lehet!
- Kimi nem Finnországban van? - értetlenkedett Seb. - Miért ment volna oda Nina?
Heikki és én bizalmas pillantást váltottunk egymással. Ezt a problémát nem most akartuk megosztani szegény fiúval.
- Meg kell találnunk Ninát! - tereltem vissza a szót a legfontosabb dologra. - A Porschéja sincs a feljáróján, úgyhogy kocsival ment valahová. Először attól féltem, hogy esetleg balesetet szenvedett, de...
- Nina jobb sofőr annál. - szólt közbe Seb.
- De találtam egy levelet az állítólagos anyjától, aki már hónapok óta zaklatja! - folytattam zaklatottan. - És most úgy tűnik ő van benne a dologban, mert megfenyegette, hogy ha NIna nem hívja őt fel, akkor erőszakkal fogja találkozásra bírni. Attól tartok, hogy már célhoz is ért.
- Őrizzük meg a hidegvérünket. - karolt át a finnem, és a mondatán el is mosolyodtam, annyira közhelyesnek hangzott ebben a helyzetben. De aztán rögtön le is fagyott az arcomról a mosoly.
- Meg kell találnunk őt! Mi lesz, ha valami baja esik? - temettem a tenyerembe az arcomat.
- El kell indulnunk valahonnan... - törte a fejét Seb maga elé meredve. - Ha Nina kocsival ment, kétlem, hogy a városban van...
- És ha nem jutott ki a városból, máris elkapták? - szakította félbe Heikki.
- Ez is igaz. - bólintott. - Akkor fel kell térképeznünk a várost, hátha feltűnik valahol a Porschéja.
- Ez jó ötlet! - helyeseltem, végre egy reményt látva arra, hogy elindulhatunk egy nyomon. - Mindkettőtök kocsija kelleni fog! Slusszkulcsokat elő, fiúk, sietnünk kell!

(Nina)

- Akkor kezdődhet a móka! - hallottam meg a visszatérő Jake nevetését. - Képzeld, cukorfalat, a barátaid annyira hiányolnak, hogy már ezermilliószor kerestek. - lóbálta meg előttem a mobilomat, mire felkaptam a fejemet.
- Mit akarsz a telefonommal?
- Csak értesíteni valakit, hogy hozzon pénzt, ha viszont akarnak látni. - tudatta velem a tervét Jake, majd szándékosan előttem felnyitotta a billentyűzárat a telefonomon és kutakodni kezdett a híváslistámban. - Nocsak, nocsak...tényleg mennyire hiányolnak!
- Add csak ide! - lépett mellé Katrin és kivette a kezéből a mobilomat. - Hm...mennyi név! Ki az a Kims? Csak nem a csapattársad, az a jóképű Räikkönen? Nini, érdekes, hogy te is őt kerested utoljára és ő is hívott legutóbb. Biztosan nagyon hiányoztok egymásnak! - pillantott fel rám és elégedett mosolyra húzta a száját, amikor látta, hogy újra könnyezni kezdek és lehajtom a fejemet.
Már csak az hiányzott, hogy Kimit megemlítse! Nem elég, hogy elraboltak, Jake bántalmaz kihasználva azt, hogy összekötve ücsörgök tehetetlenül, kiderül, hogy az eddig anyámnak hitt nőhöz valójában semmilyen rokoni szál nem fűz, helyette ez a szánalmas dög a születésem okozója! Nem, még belém akart rúgni egyet és el kell ismernem, a lehető legjobban tette; el is felejtettem már, hogy miért is indultam el otthonról, de most, hogy kiejtette a száján Kimi nevét, rögtön magamba zuhantam. Mekkora fatális hülyeséget csináltam! Ha nincs ez a zűr Kimi és köztem, most nem tartanánk itt! Nem indultam volna el, nem vitatkoztam volna a feleségével, nem raboltak volna el, és nem tudtam volna meg az igazságot az anyám kilétéről. De ha már úgyis ilyen szép ez a nap, még kellett valami, amivel végső csapást mérhetnek rám. Remekül választottak...
- Istenem, milyen szomorú ez a lány! - esett meg rajtam látszólag Katrin szíve, de rögtön hahotázni kezdett, ahogy sötéten felpillantottam rá. - Ha most látnád magad! Olyan szinten látszik rajtad, hogy mit érzel és gondolsz belülről, hogy az már nekem fáj! Azaz fájna, mert roppant szórakoztató, ahogy próbálsz erősnek tűnni, de gyakorlatilag már egy kölyökkutyánál is gyengébb vagy! - csücsörítette össze a száját gúnyosan, én meg lehunyt szemmel küldtem el a túlvilágra. Hihetetlen, hogy az anyám ilyeneket képes rólam mondani! Ennek a nőnek nemhogy szíve sincs, de lelke se nagyon! Talán még az eszét is a bolhapiacon vette áron alul.
- Én Vettellel akarok beszélni! - állt Katrin mellé Jake és gonosz vigyorát felém mutatta. Na ez is! Sosem gondoltam volna, hogy az eleinte kedves és segítőkész srácból ilyen kegyetlen fenevad válik fél év alatt! Tényleg én váltottam ki belőle ezt az agresszivitást? Lassan már magamat hibáztatom a pálfordulásáért...mire nem képes az ember, ha lelki nyomás alatt tartják. Erre a felismerésre újra megsemmisültem a széken ülve.
- Nem, azt hiszem ez a Kims lesz a legjobb választás. - rendezte le a boszorka a kotnyeleskedő Jake-et, aki morogva vette tudomásul, hogy nem ő a főnök. - Nézz rá a lányra! - bökött felém a fejével, mire én lesütöttem a szememet és erőszakosan próbáltam megakadályozni a testemet háborgató zokogást. - Elég volt felhoznunk a csávót, máris gyámoltalanabb lett. Biztosan közel áll hozzá.
- De Vettellel jár! - akadékoskodott Jake, én meg már annyira erőtlen voltam, hogy nem is tudtam tiltakozni az állítása ellen. - Ha a pasija meghallja, hogy csapdában van, fejvesztve rohan majd érte!
- Nem hiszem, hogy tényleg ő lenne a pasija. - nézett fel a telefonból rám a nő és hogy ne fürkészhesse az arcomat, lehajtottam a fejemet. - Räikkönent hívjuk. - döntötte el, és ahogy felnéztem, láttam, hogy már tárcsázza a számot. - Tudod, mit szívem? - kérdezte tőlem, amikor egy pillanatra felém mutatta a mobilomat, ami már kicsörgése várt. - Kihangosítom neked, hogy téged se hagyjunk ki a beszélgetésből!
- Maga átkozott tyúk! - fújtattam mérgesen, de a nő ezt csak még jobban élvezte, mert felnevetett.
- Nina? Nina, mi van veled? Hol vagy? Jól vagy? - hallottam meg Kimi hadaró és ideges hangját a telefonból. Elég volt meghallanom az aggódását, máris kitört belőlem a kétségbeesett zokogás. Szorosan becsuktam a szememet és igyekeztem úrrá lenni magamon, de csak sírástól hörgő hangokat tudtam kiadni magamból. Katrin és Jake együttesen kezdtek kárörvendő hahotázásba, mielőtt beleszóltak volna a telefonba.
- Jó estét, Räikkönen, hogy van? - szólt bele ártatlanul szelíd hangon a nő.
- Maga kicsoda? - kérdezte a meglepett finn. - És hol van Nina?
- Én kérlek, a lány anyja vagyok. - felelte Katrin kedvesen tájékoztatva Kimit, aki erre nem is tudott reagálni. - Lehet, hogy megleptelek, de ő is csak most tudta meg.
- Mi van Ninával? - vágott közbe a telefonból szóló hang.
- Itt van velem, és ahogy látom, nagyon szeretne beszélni veled. - pillantott rám a nő álszenten vigyorogva. Még mindig könnyektől áztatva hallgattam a beszélgetésüket. - De ezt most nem tehetem meg...
- Miért? - kérdezte Kimi idegeses. - Jól van? Mit keres ott magával? Hol vannak egyáltalán?
- Biztonságban vagyunk. És Nina jól van, legalábbis egyelőre. Magán múlik, hogy mi lesz vele egy óra múlva.
- Mit jelentsen ez? - dörgött a finn hangja most már meglehetősen ingerülten. - Mi a jó franc történik ott? Nina, hallasz?
- Kimiiiiiiii! - sikítottam jó hangosan, ahogy a torkomon kifért, a nő pedig volt olyan kegyes, hogy odanyújtotta a telefont, hogy biztosan hallhassa a segélykiáltásomat. - Kimi, segíts! Ezek tönkretesznek!
- Nina! - kiáltott fel Kimi a vonal túloldaláról. El tudtam képzelni, hogy mennyire megdöbbent a hangomtól. - Mit művelnek veled? Ugye nincs semmi bajod?
- Mint már említettem, most még nincs. - vette át a szót Katrin és mosolyogva folytatta a beszélgetését a csapattársammal. - De ha nem teljesíted a kérésemet, még akármi megtörténhet.
- Mit akar? Váltságdíjat? Vagy mi a lóf*szt?
- Eltaláltad! - nevetett bele a telefonba a nő. - Még pedig jó sokat kérünk érte! Egy órád van, hogy ideszolgáltass nekem annyi lóvét, amennyit előírok! Ha kifutsz az időből, vagy nem teljesíted a kérést, akkor lehet, hogy kárt teszek a lányomban. Vagy inkább rábízom a jóvágású szomszédjára.
- Jake? - ordított bele a finn önkívületben. - Az a rohadt szemétláda is ott van? Üzenem neki, ha egy ujjal is hozzá mer érni Ninához, akkor csontonként fogom eltörni minden testrészét, megértette?
- Attól tartok, ez a fenyegetőzés most már túl késő. - szólt bele a telefonba nevetve Jake, aztán felém fordult teli vigyorral. - Hagytam pár nyomot a kis barátnőtökön, de ennél azért többet tervezek vele!
- A mocskos p*csába bele, esküszöm péppé verlek, te f*szfej! - dörögte Kimi, de Jake röhögése elnyomta a hangját. Egyre jobban zokogtam a nyomástól, és az sem segített, hogy éreztem, Kimi sem tud segíteni rajtam.
- Csak nyugi, Räikkönen, addig nem engedem bántani a lányomat, amíg meg tudunk állapodni. - vette el a telefont Jake-től Katrin, majd folytatta a negédes társalgást. - SMS-ben elküldöm a címet, ahová menned kell! Ha nem vagy itt a pénzzel, Ninácska nem ússza meg szárazon. És csak egyedül jöhetsz! Értettük egymást?
- Én nem tudok még ott lenni. Nem vagyok Svájcban! - halkult el a hangja komoran. - De el tudom intézni, hogy más menjen! Meglesz a mocskos pénzük!
- Ó, nem, akkor nem áll az alku! - nevetgélt Katrin, nekem pedig összeszorult a gyomrom. Most már tényleg semmi esély, hogy innen kiszabaduljak élve. Kimi Finnországban van, és lehetetlen, hogy egy óra alatt ideérkezzen. Ha eddig nem voltam dühös rá, amiért elhúzott a családjához, akkor most igazán ki voltam rá akadva. Olyan kétségbeesett sírás tört rám, amit már nem tudtam elnyomni magamban. Végem van...
- Rendben! - vágta rá ekkor a finn a vonal másik végéről. - Ott leszek egy óra múlva! Küldjék a címet!
- Ezt már szeretem! - húzta gonosz mosolyra a száját Katrin.

(Heidi)

- Nincs sehol! - siránkoztam, amikor már vagy száz kört tettünk az egyre sötétedő városban. Hiába tettük tűvé az összes utcát Nina szeretett kocsija után, sehol sem találtuk meg a fehér Porschét.
- Akkor mégsincs a városban. - sóhajtott Seb a telefonba. Heikki mobilján keresztül tartottuk vele a kapcsolatot, miközben köröztünk Walchwilben. - De akkor merre keressük?
Éppen találgatni készültem, amikor megcsörrent a zsebemben a mobilom. Meglepve vettem észre, hogy Kimi a hívó.
- Mondd! - szóltam bele sietve, mire a vonal túlsó végén egy roppant ideges Kimi szólalt meg.
- Ninát tényleg elrabolták! - közölte velem a lesújtó hírt. - Az anyja meg az a mocskos állat tartják sakkban, viszont a címet sikerült megszereznem tőlük.
- Hogy érted el őket? - csodálkoztam, de persze nagyon örültem, hogy ilyen információkkal tud szolgálni.
- Engem hívtak fel a váltságdíjért. - morogta.
- Váltságdíj? - sikítottam fel kétségbeesetten. - Mi a fenét csinálnak ezek Ninával? És ki az a mocsok?
- Jake, szerinted? - hördült fel rémesen ingerülten, amitől a torkom teljesen elszorult. Hihetetlen, hogy Jake átvert! Hiszen megállapodtunk abban, hogy miután beáldoztam magam Nina helyett, békén hagyja a lányt. Akkora hiba volt megbíznom benne! Most Nina szenvedi el a bakimat! Te jó isten! Mit tettem?
- Jézusom! - hunytam le a szememet, miközben már csak suttogni tudtam a telefonba. Egy hang is alig jött ki a torkomon. - De Nina jól van? Beszéltél vele?
- Csak egy kiáltást hallottam tőle. Nagyon zaklatottan hangzott. - motyogta a telefonba és úgy vettem ki a hangjából, hogy ő is rettenetesen aggódik Nináért. - De a nő és ez a seggfej kikészíti, ha nem kapják meg a pénzüket!
- Mennyit akarnak? Bármennyit előkerítek nekik! - túloztam, de ebben a lelkiállapotban nem tudtam reálisan gondolkodni. - Hová kell vinnünk?
- Rengeteget akarnak, ennyit nem tudunk előteremteni egy óra alatt.
- Egy óra? - vékonyodott el a hangom. Te jó ég, milyen maffiák ezek, hogy ilyen feltételeket szabnak?
- Ráadásul azt akarják, hogy én vigyem oda nekik. De ez lehetetlen, mégcsak most tudtam előkeríteni Akkát és legalább két óra, mire odaérek Svájcba. Nektek kell odamenni. - tájékoztatott.
- De...nem lesz baj, ha nem téged látnak meg a pénzzel? - aggodalmaskodtam.
- Se engem, se a pénzt nem fogják látni. - közölte megkeményedett hangon. - Megadom a címet, ti fogtok odamenni. De nem visztek semmit, hanem kerestek valami fegyvernek valót és három irányból betörtök oda. A biztonság kedvéért Heikki menjen be egy töltött zsákkal...ő legalább hasonlít valamennyire rám. - vázolta fel a tervét. - Ti meg Sebbel álljatok készenlétben, és mire azok a seggfejek rájönnek, hogy nincs pénz, addigra már letámadhatjátok őket.
- Ez nagyon...veszélyes. - harapdáltam a számat kétkedve. - És veled mi lesz?
- Megszegem az összes repülős szabályt és ha Akka nem vezet elég gyorsan, akkor átveszem a kormányt és fénysebességgel érkezek. - nevetett fel erőtlenül. Most a poénkodás sem ment neki annyira. - Sietni fogok, ahogy tudok. De nektek most kell elindulnotok! Mondd el a tervet a srácoknak!
- Megcsináljuk! - ígértem meg, aztán kis idő múlva hozzátettem. - Kimi, mondanám, hogy ne legyél ideges, de én sem tudok lenyugodni.
- Akkor te még szerencsés vagy, mert nem hallottad Ninát...meg azt az alattomos p*csát. - motyogta keserűen, és ekkor nagyon megsajnáltam. Biztosan nem lehetett kellemes az a telefonbeszélgetés.
- Ne aggódj, mindent megteszünk! Kösz az infókat! És siess! - kértem még a végére.
- Ti is! - sürgetett ő is. - Mielőtt még kifuttok az időből!
- Máris intézkedünk! - ígértem meg, aztán ki is nyomtam a telefont, hogy a srácokkal is ismertessem a teendőnket. Most össze kell fognunk!

(Nina)

Idegtépő volt a várakozás a Kimivel való telefonbeszélgetés után. Jake azt tervezgette, hogy mihelyst felavat a barátnőjeként, első dolga lesz elköltöztetni innen, ahol megtalálnak a barátaim és esetleg elvesznek tőle. Undorodva hallgattam az elképzeléseit, és valahányszor közel jött hozzám, igyekeztem megrúgni vagy fejbevágni, így hát nem is közelített olyan sokszor, inkább távolról mesélte, hogy milyen jó életünk lesz közösen. Katrin közben a mobilomban böngészett és hangosan felolvasta az összes SMS-emet, beleértve a Kimivel váltott üzengetésünket. Minden egyes szóval tovább keserített, és már nem is próbálkoztam azzal, hogy leplezzem a kétségbeesésemet, megállás nélkül zokogtam magam elé meredve. Nem tudom mivel érdemeltem ki ezt a kegyetlenséget, de az életem során összes eddig elkövetett hibámat megbántam. Azon filóztam, miért büntet a sors? Olyan rossz ember vagyok? Nem érdemlek meg semmit és senkit? Miért kell ezt a szörnyűséget átélnem?
- Van miért sírnod, kicsilány, már alig 20 perce van a lovagodnak ideérni. - gúnyolódott a gyengeségemen az a rohadt szajha. Minden egyes másodperccel kevesebb esélyem maradt arra, hogy túléljem ezt a borzalmat. Én tudtam, hogy Kimi úgysem fog ideérni. Van neki fontosabb dolga is annál, hogy a segítségemre siessen. Finnországban biztosan jól elüti az idejét, miért is repülne ide egy ilyen apróság miatt? Végül is csak egy barátja bajban van. Iszonyú bajban, hogy komolyan beszéljek.
- Itt lesz. - mondtam ki mégis, bár a hangom olyan vékony volt, hogy egy egért is megszégyeníthettem volna a cincogásommal. A sírástól fojtogatva nem is tudtam másképp megszólalni. - Itt lesz. - ismételtem meg, mintegy magamat nyugtatva.
- Másban úgysem bízhatsz. - vigyorgott. - Hiányzik most mi?
- Igen. - mondtam alig hallhatóan, és lehajtva a fejemet szipogni kezdtem.
- Szegény kicsi Nina!- tettetett sajnálkozást és odaguggolt mellém, majd simogatni kezdte a fejemet. Amikor kimondta a nevemet, összerezzentem. Így csak Kimi hívott, és bár sosem voltam oda a 'kicsi' jelzőért, tőle elviseltem. Azonban ahogy ez a nő a szájára vette ezt az elnevezést, iszonyú méreg töltött el. Nem is gondolkoztam, felemeltem a lábamat és fejberúgtam, hála annak, hogy ott guggolt mellettem. Katrint meglepetésként érte a rúgás, mert szédelegve eldőlt és szorosan a fejére szorította a kezét. - Te átkozott liba! - sivította, miközben Jake a segítségére sietett. Kicsit azért elégedett voltam magammal, hogy már ennyi kárt sikerült tennem bennük. Azért valami mégis maradt belőlem ezekben a lelkierőhiányos percekben. - Kötözd meg a lábait! Most! - utasította Jake-et, aki készségesen odalépett a lábamhoz és erőszakosan lefogta, majd hozzákötözte a szék lábához. Most már egy porcikám sem volt szabadon, de még ezt is tetőzték. Egy papírgalacsint tömtek a számba.
- Most már kussolsz, te szarházi! - tápászkodott fel a földről Katrin és gyűlölködő pillantásokat vetve rám egyre hátrált tőlem. - Most megkapod a magadét! Ha 5 percen belül nem ér ide a szőke herceg, neked véged, érted? Kicsinállak! - sziszegte vérszomjasan, mire újra átjárta a testemet a rettegés.
Talán mégsem kellett volna ennyire kihúzni a gyufát. Még a végén beköveznek a betonpadlóba!
- Jön valaki! - kapta félre a fejét Jake és ellépett a székemtől. Mivel megszólalni nem tudtam, csak a fejemmel követve tudtam figyelni, ahogy a srác odalép egy bejáratnak kinéző falrészhez.
- Micsoda mázlid van! - gúnyolódott a boszorkány, és közben ő is Jake-et követte a szemével.
- Meghoztam a pénzt. - szólt egy ismerős hang, ami viszont biztosan nem Kimié volt. A sötétből viszont nem láttam az illetőt, ahogy Jake-et sem.
A beszélgetésükből sem hallottam sokkal többet, csak egy fájdalmas őrjöngést, majd verekedés hangjait. Katrin döbbenten futott oda az incidens helyére, de valaki megakadályozta. Döbbenten ismertem fel a nőre támadó lányt, aki nem más volt, mint a barátnőm! Heidi erőszakosan megragadta a boszorkány szőke loboncát és rángatni kezdte, miközben a nő esélytelenül védekezve sipítozott a fájdalomtól. Közben ahogy visszafordultam a sötétség irányába, megláttam Heikki szőke fejét, aki Jake-kel vívott közelharcot. De onnan is el kellett kapnom a fejemet, amikor megéreztem egy kezet a vállamon.
- Seb! - lepődtem meg a barátomon és hirtelen megkönnyebbült öröm ült ki az arcomra.
- Nina... - nézett a szemembe, amiből rengeteg érzelmet ki tudtam venni. Többek között rengeteg aggodalmat. - Jézusom....te jó ég! Mit csináltak veled? - nyúlt oda az arcomhoz, ahol még Jake sebesített meg.
- Nem tudok mozogni. - panaszoltam sírástól gyenge hangon. - Segíts kiszabadulni innen!
- Oké, persze máris csinálom... - hadarta és a szeme össze-vissza cikázott rajtam és a széken. Végül megtalálta hátul a kötél csomóját és sietve kioldozta. Amikor a kezem végre szabaddá vált, megkönnyebbült sóhaj szakadt ki belőlem. Ahogy magam elé emeltem a kézfejeimet, döbbenten tapasztaltam, hogy vörös csíkok mélyedtek bele a bőrömbe a kötél szorításától. Seb eközben már a lábammal bajlódott. - Kész, megvagy! - jelentette ki sóhajtva, én pedig rögtön megpróbáltam felállni, de meglepetésemre azzal a lendülettel orra is buktam. Nem éreztem a lábamat és amikor ránéztem a bokámra, hasonlóan elszorítva láttam, mint a kezemet. Nemhiába fájt annyira a kötél szorítása, szinte már a húsomba vájódott!
- Nem tudok...lábra állni. - sírtam el magam újra, ami már szinte ösztönösen jött belőlem. Annyira gyengének és erőtlennek éreztem magam, ahogy Seb felsegített ülőhelyzetbe és a falhoz támasztott, mint még soha.
- Nyugodj meg.... - próbált csitítani remegő hangon, majd amikor látta, hogy zokogva nézem a véraláfutásos lábamat, levette a pólóját és rácsavarta a bokámra. - Jobb lesz, ha nem nézed...így is...rémesen nézel ki.
- Seb, nem bírom már.... - temettem a tenyerembe az arcomat és újra keserves sírás tört fel belőlem. Seb szomorú és aggódó arccal odatelepedett mellém és szorosan átölelt, én pedig menedéket és biztonságot keresve szorosan hozzábújtam. A fejemet nekidöntöttem a vállának és próbáltam halkabbra venni a sírásomat, de úgy folytak a könnyeim, mint a vízesés. Seb körém fonta a karjait és ráhajtotta a fejét az enyémre, így lassan, de biztosan kezdett lenyugodni a szívverésem, miközben még mindig úgy kapaszkodtam belé, mintha az életem múlna rajta. Végre itt van valaki, akitől nem félek és tudom, hogy nem bánt! Még mindig hallottam a női és férfi hangokat és tulajdonosaik csatározását, de most már végre úgy éreztem biztonságban vagyok. Talán még sosem örültem ennyire Sebnek, de most hálás lehetek neki a feltűnéséért.

(Heidi)

 - Kérsz még egyet, te vén ribanc? - rángattam meg újból a gonosz boszorkány haját, amitől ismét fájdalmasan felsikított. Áldom az izmaimat és az önvédelmi oktatáson tanultakat, hogy most így el tudok bánni ezzel a riherongy nőszeméllyel.
- Heidi, elég lesz már! - hallottam meg magam mögött Heikki hangját, aki már egy sarokba tuszkolta a fejbeveréstől szédülő ellenfelét. Elengedtem a nőt és felé fordultam, de ahogy megláttam Jake-et, újra felcsillant a szememben a bosszúvágy. - Ne, mit csinálsz? - kiabált utánam a finnem, de már megállíthatatlan voltam.
- Az anyádat, te alattomos féreg! - rúgtam bele a földön gubbasztó srácba, aki erre csukott szemmel elvigyorodott. - Még van bőr a pofádon vigyorogni? Akkor tessék, ezen is van vigyorognivaló! - céloztam meg a férfiasságát, és amikor eltaláltam, Jake ismét felnyögött, de közben erőtlenül nevetéssel próbálkozott.
- Te szégyenteljes ribanc! - nézett fel rám a padlóról. - Azt hitted egy numera után lemondok Nináról?
- Megállapodtunk és te nem tartottad be a szabályokat! - hajoltam le, hogy megragadjam a pólóját. Gyűlölködve néztem rá, ő viszont átkozottul vigyorgott rajtam. - Úgyhogy most megkapod a magadét, te szarházi! - pofoztam fel teljes erőmből, amitől félredőlt a feje, de még mindig ott ragadt a vigyor az arcán. - Már akkor hagynom kellett volna, hogy Kimi ellássa a bajodat, de volt annyi emberség bennem, hogy nem akartam erőszakkal megoldani a dolgot.
- Akkor most miért vagy ilyen rossz kislány? - kérdezte nevetve. - Az ágyban sem voltál ilyen vadmacska!
- Fogd be! - szóltam rá sikítva. Nem akartam hallani! Ennek a mocsoknak minden szava köpésként jön ki a szájából! Undorító! - Életem legmocskosabb hibája volt, hogy alkut kötöttem veled! Tudhattam volna, hogy nem állsz le, te rohadék! De ezért most lakolni fogsz, seggfej! Duplán kapod vissza, amit elvettél! - kezdtem sírva püfölni az arcát, ő meg már legyengülve hagyta, hogy ott üssek vagy rúgjak bele, ahol érem.
- Heidi, elég legyen most már! - ragadta meg a karomat felülről valaki, de nem is törődtem vele, ugyanúgy vertem azt a gyalázatos vigyorgóképűt, amíg el nem rángatott tőle. - Mi a fene ütött beléd, az istenért? - kérdezte Heikki döbbenten, de én még mindig kapálózva és dühösen fújtatva akartam kikaparni Jake szemét.
- Engedj el, Heikki! - ütögettem a karját, amivel magához szorított, hogy ne férjek hozzá a már lassan mindenhol vérző Jake-hez. - Azt mondtam engedj el!
- Fogd csak a ribancodat... - hörgött fel Jake a földön fekve, majd lassan felénk emelte a fejét. - Fogadok, hogy fogalmad sincs, miért akar a földbe döngölni a csajod!
- Fogd be te szemét állat! FOGD BE! - üvöltöttem kikelve magamból, még mindig Heikki szorításában küzdve. A finnem zavartan nézett rám, de nem tudtam a szemébe nézni, csak próbáltam elszabadulni.
- Tudtam, hogy erről nem számoltál be neki, te szentszűz. - röhögcsélt Jake továbbra is, és nagy nehezen felnyitotta monoklitól duzzadt szemét és Heikkire nézett. - De ha már így alakult, cserélhetnénk véleményt az ágyban nyújtott teljesítményéről.
- Fogd be a pofádat, te...te...te... - próbáltam elhallgattatni, de amikor megéreztem, hogy Heikki szorítása enyhül körülöttem, meghűlt az ereimben a vér és úgy tört rám a kétségbeesett zokogás, hogy már nem tudtam beszélni sem. A finnem felé fordítottam a fejemet, aki Jake mondatát dolgozta fel magában.
- Lefeküdtél vele? - kérdezte halkan egy nagy nyelés után. A szívem akkorát dobbant félelmemben, hogy azt hittem kidurran a helyéről. Ahogy megláttam Heikki arcát, megéreztem a bűntudat mardosását a torkomban.
- Még jó, hogy! - kezdett újra csacsogni Jake. - Megállapodásként szánta rá magát, de 2 perc után azt se tudta volna megmondani, mi a neve, olyan jót mulattunk az ágyban. Azt reméltem vagy olyan jó préda, mint a barátnőd, de nem éreztem azt a különlegességet, bármennyire is akartam. Így hát mégiscsak muszáj volt becserkésznem Ninát. Úúúúgy sajnálom, hogy csalódnod kellett bennem. - biggyesztette le a száját álszenten, majd kitört belőle egy sátánista nevetés. Heikki közben már teljesen lefejtette a karját rólam.
- Igaz ez? - fordult felém, a szemében mélységes döbbenet és düh vetekedett. - Kérdeztem valamit. - sürgetett, amikor a mellkasára borultam, de képtelen voltam megszólalni a rám törő zokogástól. - Jó, ezt majd később megbeszéljük. - döntötte el magában, aztán összeszedte a két huligánt és egy kötéllel hozzákötözte egyiket a másikhoz. Már mindketten eleget kaptak ahhoz, hogy ne tudjanak ellenkezni.
- És most mi lesz? - nyögtem ki nagy nehezen, amikor végre kaptam levegőt a sírástól.
- Visszaviszitek Ninát Sebbel, addig én hívom a rendőrséget és itt maradok ezekkel a szerencsétlenekkel. - határozott komoly hangon, ideges arckifejezéssel. Még sosem láttam ennyire dühösnek.
- Nem akarom, hogy....hogy itt maradj...egyedül. - kapaszkodtam bele, de eltolt magától.
- Valakinek itt kell maradni. Menjetek, Ninának szüksége lesz rátok. - mondta felülkerekedve az ingerültségén higgadtan, majd a nővel és Jake-kel kezdett foglalatoskodni.
Még mindig könnyárban úszva odalépegettem Sebhez, aki már felsegítette állóhelyzetbe Ninát, de szorosan körbefogta a karjaival, mert a barátnőm úgy reszketett, mint a kocsonya és úgy tűnt, bármelyik percben összeeshet. Ahogy megláttam a szőke lányt, rögtön odamentem hozzá és szorosan átöleltem a nyakát.
- Jaj, Nina! Istenem.... - sírtam bele a nyakába, amikor ő is magához szorított, amennyire az erejéből telt.
- Heidi! - motyogta síri hangon, és ettől csak még jobban elérzékenyültem.
- Menjünk! - karolt át mindkettőnket Seb, aki hármunk közül egyedüliként megőrizte a lélekjelenlétét, és minket, lelkileg és testileg is gyámoltalan lányokat kikísért innen, a sötét és riasztó helyről, ezzel együtt pedig végre magunk mögött hagyhattuk ezt a megrázó és borzasztó krimi-kalamajkát.

18 megjegyzés:

  1. Szia!

    Ez tényleg egy nagyon erős rész volt, és szép hosszú. :) Örülök, hogy a rész végére megoldódott a helyzet, nem szívesen izgultam volna még napokig, hogy mi lesz szegény Ninával. A következő rész is biztos jó lesz, bőven van mit rendbe tenni mindenki lelkében, és kifejezetten jól le tudod írni, hogy kiben mi zajlik le, szóval kíváncsian várom. Meg persze azt is, hogy Kimi végre odaérjen a helyszínre. :)

    Üdv,
    E.

    VálaszTörlés
  2. Szia :)
    Köszönöm, hogy így gondolod :) Szívem szerint még írtam volna tovább, de már így is túl sok betű került ebbe a részbe.
    A helyzet nem megoldódott, inkább bonyolódott. Ha Jake-től és Katrintól meg is szabadult a népség, kiderült 1-2 súlyos titok, amit kezelniük kell. Örülök, hogy átjönnek az érzelmek, mindig igyekszek erre összpontosítani.
    Köszönöm, hogy írtál!
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Szia Alexa!

    Úristen, kirázott a hideg, ahogy ezt a részt olvastam. A cím valóban teljesen passzolt a tartalomhoz, profi módon alakítottad a cselekményeket! :) Az előző fejezet végén az elrabló személyt Jake-nek hittem, ami be is jött, na de az anyjára egyáltalán nem gondoltam. Leírni se tudom, hogy mit gondolok erről a nőről; ahogy ecsetelte Ninának, hogy ő az igazi anyja, egyéjszakás kalandnak indult és még az abortuszt is szóba hozta. Teljesen érthető Nina kibukása, ezt már ő se bírta, annak ellenére, hogy milyen kemény csajszinak ismerhettük meg. A legjobban fájó dolgokra tapintottak rá Jakekel, ezáltal félig sikerrel jártak: eltiporták a lelkét.

    Sejtettem, hogy Kimit fogják felhívni, főként azok után, hogy tele volt a mobilja a tőle és neki küldött üzenetekkel. Kims nagyon jól eltervezte a mentőakciót, nem gondoltam volna, hogy ennyire "könnyen" fog menni. Azt hittem, hogy Heidi fog egyből Nina segítségére sietni és Seb végzi el a piszkos melót, de ez fordítva történt. Akárhogy is el akarta kerülni Heidi, hogy Heikki rájöjjön a Jakekel kötött egyezségre, az a mocsok csak kinyögte, hogy még többet ártson nekik.
    Nem tudom, hogy Heikki miként fog megbirkózni azzal a tudattal, hogy megcsalták őt, még akkor is, ha ez nem szórakozásból, hanem egy barát megvédése miatt történt. :/

    Nagyon remélem, hogy örökké eltűnik az életükből ez a két szemétláda, mert úgy gondolom, hogy most Nina életében egy hatalmas törést okoztak. Ezek után szembenézni az apjával és azzal a tudattal, hogy nem is az volt az anyja, aki annak mondta magát.. szörnyen nehéz lesz és csak akkor tud majd ezekkel szembenézni, ha a többiek mellette állnak. Arra leszek kíváncsi, hogy vajon HA kiderül a Nina-Kimi eset, akkor Seb miként fog reagálni és mi fog történni ismét a hármasunkkal. Ez a jövő kérdése :), szóval először a mostani dolgokat kell rendezni.

    Akármilyen hosszú részeket hozol nekünk, sose tudok betelni ezekkel a fejezetekkel, mindig többet és többet akarok olvasni. Remélem hamarosan érkezik a folytatás, mert nagyon beindultak az események. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Kitti :)
    Ha téged kirázott a hideg, annak én csak örülök :) Gondolj bele, hogy én ezt esténként gépeltem le, még a függöny susogása is ki tudott zökkenteni az írásból :D
    Köszönöm a profi jelzőt, ennek csak annyi az alapja, hogy megszállott krimi-sorozat-rajongó vagyok és sajnálom hogy nem bonyolíthattam tovább ezt az eseményt, mert szívem szerint megtettem volna, de szerintem így is elég trauma lett ez így a végére a szereplőknek és talán nektek is :)
    Nina anyja tényleg nem egy példaértékű mintaanyu, és ezt nem is rejtette véka alá. Jake-kel együtt szövetkezve pontosan azt érték el, amit leírtál: eltiporták a lelkét.
    Megint kiérződhetett a két finn higgadtsága, hiszen Kimi eltervezte, Heikki pedig gyakorlatilag felvállalta a vezetőt a mentőakció szerepében. Könnyen ment, mert nem akartam mélyebben belefolyni ebbe az üldözősdibe.
    Heidi tényleg nem tudta elkerülni az igazságot, Jake pedig nem habozott elárulni a titkukat. Heikki itt még elég férfiasan állta a sarat, de ki tudja mi lesz otthon?
    Nagyon jól megfogalmaztad, ezek ketten tényleg nagy törést okoztak Ninának. Bármennyire is kemény és erős csaj is ő, azért ezen nem fogja könnyen túltenni magát. A többiek támogatására is szüksége lesz, de elsősorban az apjával lesz egy köre. Hogy Seb esetleg értesül-e a titokról, kicsit homályba kerülhet a történtek fényében. Igen, ez a jövő kérdése :)
    Jaj, nagyon jól esik, hogy ezt írod :) Ahogy legörgettem idáig épp azon gondolkoztam, hogy: te jó ég, ennyi betűt egyszerre elolvasni! :D De nagyon örülök, hogy ezek szerint megéri a hosszú fejezeteket megírni.
    Köszönöm, hogy írtál :)
    Puszi :*

    VálaszTörlés
  5. Atya Úr Isten!!!!

    Szia!

    És megint Seb karjában van a lány...De talán csak addig amíg Kimi meg nem érkezik, addig elmondhatják a Kicsi Ninának, hogy a finn pilótának is nagy szerepe van abban, hogy kiszabadult.



    Hát az ilyen nem anya, megérdemli ha jó sok ideig kivonják a forgalomból az elmebeteg szomszéddal együtt. Gonosz, aljas, férgek mindketten. Remélem Kimi el tudja intézni és be megy a börtönbe összetörni Jake összes csontját. Undorítóak mindketten.

    Most apuka kötheti fel a gatyáját, ha Nina összeszedi magát akkor biztos vagyok benne,hogy nem lesz semmi amit tőle fog kapni. Robbanni fog.



    Remélem ez az eset felébreszti Ninában a finn iránt lappangó szerelmet. És Kimi is rájön, hogy neki kell Nini, harcolni fog érte és ha kell térden állva könyörög neki, hogy bocsásson meg neki, amiért gyerekesen megfutamodott.

    Heidi és Heikki. Nem tudom most mi lesz velük. Heidi megcsalta őt, de ha elmagyarázza miért, akkor talán megbocsát a finn, de a bizalom az már nem lesz teljes. Jake egy féreg.
    Nina és Kimi biztos Heidi mellet fog lenni, talán Seb is Nina miatt, bár azért az edző is sokat van Sebbel. Majd kiderül.

    Ebből lesz megint, csak mert most jön a sokk után a megbeszélések. Nina-Kimi, Nina-apu, Heidi-Hekki.

    G.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Ha nem lenne odaírva a komment végére, hogy ki írta, akkor is egyből tudtam volna, hogy te vagy az :D Kiégtem az első mondatodon, de tényleg :)
      Jake és Katrin elég szép bosszút terveltek ki Nina ellen és ha tettlegesen nem is, de lelkileg lesznek következményei Ninában. Az biztos hogy kegyetlen volt mindkettő.
      Na igen apuci most duplán fog kapni a lányától: egyrészt azért mert 19 évig titkolta az anyját, másrészt mert legutóbb is bőszen tagadta, hogy ismeri a telefonálós nőt. Nem lesz benne köszönet.
      Ha Kimi részéről ez a térden állás nem is fog megvalósulni, még lehet reménykedni egy nem túl kimis bocsánatkérésben Nina részére :)
      Heidi és Heikki egy érdekes mellékszál, hiszen most náluk is robbant a bomba. Meglátjuk Heikki el tudja-e fogadni amit a barátnője tett, de lehet hogy még a csipet-csapat sem fog tudni hatni rá.
      Na igen, ha eddig tettekben mutatkozott meg a sokk, akkor most jöhet szóban :)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi

      Törlés
  6. Szia Drága!

    Imádtam, nem a rész tartalmát, hanem ahogyan leírtad és éltre kelteted a rettegést a félelmet, az elkeseredettséget és a dühöt. Minden mondat jelentéssel bírt, ezért hatalmas köszönet neked, mert ezáltal a történet igazán valóságossá vált.
    A tartalmat már nem szerettem annyira, vagyis nem szeretem, ha valakit bántak, mert képes vagyok beleélni magam a helyébe és én is sikítanék, kiabálnék és menekülni akarnék ebből a helyzetből. Kegytelen helyzet, amikor nem menekülhetsz, nem bújhatsz el a kegyetlen valóság elől.
    Jake feltűnése egy kicsit meglepett, de hogy ő ne legyen benne a buliba.:) Szövetkezni egy másik ellenséggel, ütős kombináció. Mindketten egyet akarnak és egyesített erővel könnyebb elérni.
    Nina erős,de ez még neki is sok volt, mint ahogyan sok bárki más számára is. Megtudni a múlt egy sötét titkát, ami megváltoztatja az életed. Megtudni, hogy az az nő, akit az édesanyjának hitt 19 éven át, nem is az. Aki felnevelte, aki vigyázott rá és akit gyászolt éveken keresztül.
    Az álanya, aki nem is annyira áll, egy pénzéhes és nemtörődöm nőszemély.
    Jake, álmai és vágyai, hogy Nina majd meghozza számára a várt sikert és hírnevet, beteges gondolat. Régóta készült, hogy véghez viszi a tervét és erre tökéletes volt, egy társ.
    Heidi aggodalma most nem alaptalan, nem véletlen, hogy az egymáshoz közel állók megérzik a bajt.
    Ninának Kimi jelenleg sokat jelent és igencsak nagy fájdalmat, hiába hiszi azt, hogy a finnt nem érdekli, de remélem, majd meg tudja, hogy ez egyáltalán nem így volt.Hiszen mindent megtett volna, hogy ő is ott legyen az ő kicsi Ninájával.
    A bajban mutatkozik meg az igaz barátság, és Ninának igaz barátjai vannak :) Nem is akármilyenek.
    Nem könnyű a rész után, bár mit is mondani, mert teljesen letaglózott. S úgy érzem ezzel nem vagyok egyedül.
    Bonyodalmak, izgalmak és kiderült titkok. Minden volt, amit kívánhat egy olvasó.
    Mégis én megmaradnák, a vidám három muskétásom mellett, aki egymással szívódnak és bohóckodnak.
    Nina számára, hatalmas törés lesz, ez a nap, minden szempontból. Nem lesz neki könnyű újra talpra állnia, de mellette lesznek majd azok a személyek, akik segíthetnek neki. Viszont Heidi is belekerült az örvénybe, fény derült a "mocskos" titkára, hiába Nináért tette, minden feleslegesnek bizonyult.
    Most minden szereplőnek komoly problémákkal kell majd harcolnia, ahhoz, hogy minden zökkenőmenetesen folytatódjon tovább.
    Ha jól sejtem ez hatalmas fordulópont és igazán sordöntő rész lett a történetben.
    Hosszú idő van a következő versenyig, de talán még ez is kevés lesz, ahhoz, hogy mindenki helyre kerüljön lelkileg.
    Várom a folytatást és remélem, innen egy kicsit nyugodtabb részek jönnek, kíváncsi leszek arra, ki hogyan fogja kifejezni érzéseket.
    Puszi :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Drága :)
      Nagyon jól esnek a szavaid, amiket a rész megírásáról gondolsz, tényleg nagy elismerés ez nekem. Ha már számunkra a F1 nem is olyan testközeli, akkor ez a támadásos eset valóságosabbnak tűnik a mai világot ismerve. Nina félemlével pedig pont azt akartam elérni, hogy átérezzétek a helyzetét. Nagyon örülök, ha sikerült ezt elérnem.
      Ez egy tényleg megrázó tartalmú rész volt. Szerintem kicsit mindkettő 'gonosz' megjelenésére számítani lehetett, de tudom képzelni, hogy meglepett az összefogásuk Nina ellen. A lányt tényleg megrázták a hallottak, és mivel sikeresen találták a gyenge pontját, lelkileg is magába zuhant. Az igazi gyengesége ebben a részben mutatkozott meg először (tudom, jó sokat kellett várni rá :D).
      Az biztos, hogy Nina barátai tényleg tűzbe tették volna érte a kezét, hiszen mind rögtön indultak a segítségére. Igaz, hogy Kimit határok választották el tőle, de ez okkal történt, hogy nem lehetett ott :)
      Heidi is önkívületbe került, és mivel a titka kiderült, most legalább annyira össze lesz törve, mint Nina. Szükségük is lesz a fiúkra, akiknek szintén van mit feldolgozni magukban.
      Jól sejted, ez tényleg az egyik legnagyobb fordulópont a történetben. A nyári szünet alatt verseny nélkül is lesz elég izgalom ;)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi :*

      Törlés
  7. Szia Alexa! :))
    Most sem tudok nyugodtan írni, ez is egy elképesztő rész volt!!! Épp, hogy hazaértem, gondoltam beleolvasok a részbe, utána gyorsan lezuhanyzok és folytatom, de nem így történt! A zuhanyzás kimaradt, mert ideragadtam! :D
    Elmondhatatlanul imádom a történetedet, annyi mindent ki tudsz hozni 1 részből. Sok oldaladat megmutattad, de most ez a krimis stílus különösen tetszett.
    Már a múltkor is írtam, hogy szerintem Jake az emberrabló. Félig kitaláltam! Az anyukán viszont megdöbbentem, az a kis ribi. Fú, de nem szimpatikus. Nem tudom eldönteni, melyikőjük a kevésbé szimpatikus. Ezek hogy találtak egymásra? Annyira alattomosak voltak, és ahogy bántak Ninával. Irtóra megharagudtam rájuk, de most megszívták...
    Szerencsére, megérkezett a kis mentőcsoport. :D Heidi igazi belevaló csaj, Seb nyugodt volt, mint mindig, Heikkinek pedig a nehéz meló jutott. Sajnáltam, hogy Kims kimaradt az akcióból, de biztos ellátja majd még Jake baját, ha a rendőrség nem teszi meg előbb.
    A rész vége megrázó volt, még sosem láthattuk Ninát ilyen elesettnek, és gyengének. Seb mellett jó kezekben van, ez talán közelebb sodorja a két németet egymáshoz?
    Heidit és Heikkit nagyon sajnáltam. Jake egy alattomos féreg, amiért megszegte az alkut, és még Heidit is elárulta. Ezek után mi lesz? Remélem, azért az álompár kibékül! :/
    Bocsi, hogy kicsit összefüggéstelenül írtam, de ez még az izgalmak hatása. Tényleg ez volt az egyik legjobb rész. Nina történetében azt szeretem, hogy a legkisebb részletekre sem lehet előre számítani, mert elképesztően jól fűzöd a szálakat!
    Juj, még azt akartam mesélni, hogy az egyik barátommal a 'Minden kút Rómába vezet' című filmet kezdtük el nézni, én meg az első percben felkiáltottam, hogy NINAAA, Kristen Bell miatt. Gondoltam, megosztom veled. :D Áh, kicsit sem néztek hülyének...
    Akkor, még egyszer ideírom, hogy mennyire tetszett a történet, és őszintén, én most ebből várok folytatást a sok izgalom miatt. ;)
    További szép estét!
    Puszi xxxx
    Rebush

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Rebush :)
      Úgy szeretem, ha egy olvasó leírja, hogyan reagált a részre, de amikor ezt a zuhanyzós esetet leírtad, elnevettem magamat. Köszi érte :D
      Én meg elmondhatatlanul hálás vagyok neked, amiért ilyen elmondhatatlanul kedves és dicsérő szavakkal illeted a történetet :)) Imádom a krimit, de sajnálatomra ebbe a részbe nem tehettem több akciót, így is elég rázós lett :) Ha rajtam múlt volna, mindenkinek vére folyt volna, de jobbnak láttam ettől megkímélni a szereplőimet :)
      Igen jól tippeltél Jake-re, bár az anyukát is számításba vehetted volna, hiszen az előző részben akadt egy jel tőle. Azt ügyesen elhallgatták, hogy hogyan találtak egymásra :P Talán kiderül, talán nem.
      A mentőakció szervezett és sikeres volt, hála a fiúk higgadtságának, mert Heidi túl heves állapotban volt az ésszel gondolkodáshoz :D
      Nina gyengesége először mutatkozott meg, de nem utoljára.
      Az álompár kapcsolatára is folt került, csak Heikkin múlik hogy mennyire lesz képes felülkerekedni a felszarvazottságon.
      Egyáltalán nem írtál összefüggéstelenül, örülök az őszinteségednek és annak is, hogy ezt tartod az egyik legjobb résznek. Valóban, minden apró részletnek van jelentősége, nem is hinnétek mennyire :)
      A filmes eseteden jót nevettem :D Nagyon büszke vagyok rád ;) <3
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi :*

      Törlés
  8. Szia!

    Le vagyok sokkolva, és ha én le vagyok akkor Nina is teljesen ki lehet. Lelkileg teljesen össze lehet most törve. Már maga az elrablás is sok lehetett volna neki, de simán vissza szólt annak ribancnak vagy p*csának ahogy Kims hívta. És ahogy leköpte, lefejelte, megharapta azt a másik senkiházi mocskos pondrót le a kalappal a kicsi lány előtt. De sajnos annak a K****-nak sikerült nem egy gyenge pontot találnia rajta. Aki az anyukámat szidja annak gondolkodás nélkül elvágnám a torkát. Ninából is simán kinézem. Aztán ugye ott van apuka is, aki ezek szerint megcsalta a feleségét aki a fiúkat nevelte otthon. Meg is van a magyarázat arra, hogy apuka miért is szereti jobban a bátyust, mint Ninát. És ugye ott van a Kimi, aki gondolkodás nélkül elindult vissza az ő Ninájához, hogy segítsen neki, az a ribanc, hogy ráérzett ki az akit hívni kell. Aztán az ahogy felolvasta az SMS-eket még jobban megforgatta a tőr szegény lányban.
    De hála égnek Kimi észnél volt, gyorsan összerakott egy tervet, amit a csipet csapat tökéletesen végre is hajtott.
    Jake azért még tett egy kis bosszúságot nekik. Azt hiszem most egy kis szünet következik be Heidi és Heikki kapcsolatában. A bizalom nagyon értékes dolog és ezt most Heidi eljátszott,és nem biztos, hogy újra ki tud alakulni közöttük.
    Most Seb a hős, bár remélem Nina sokkot kapott és nem nagyon fogja majd fel ezt.
    Gondolom amint megérkezik Kimi rögtön megy Ninához, a kérdés az hogyan fogja fogadni őt a lány. Felpofozza és elzavarja vagy a nyakába ugrik és nem akarja majd elengedni(annak fényében, hogy felvilágosítják, hogy Kimi is ki vette a részét a mentőakcióból). Mindkét verziót el tudom rólad képzelni, de a kettes lenne a kedvenc, nem csak nekem, hanem sok sok olvasódnak is :)

    Igen, akkor most Nina is hallotta amit Jake mondott vagy ő épp nem azzal volt elfoglalva?
    Kíváncsi vagyok arra is, hogy apuka elé hogy fog állni, higgadtan a szemébe vágja, hogy tud mindent, vagy őrjöngeni fog törni zúzni?

    Most lesz a magyar nagydíj, kimész rá vagy a televízióból fogod követni?
    Ebből hozod a folytatást megint? érdekelnek a reakciók, én megint örülnék Kimi szemszögnek :)


    Bömbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kimarad az, hogy Kimi ne törje el az összes csontját annak a kis g***-nek, elég ha simán levágja a férfiasságát és megeteti vele :)

      Törlés
    2. Szia :)
      Jeleztem, hogy sokkoló lehet a rész, de én kifejezetten örülök, ha sikerül elérnem ezt a hatást az olvasókban :)
      Nina szép lassan tört csak meg az elrablása után. A karakteréből adódó erősségét bizonyítja, hogy kezdetben még visszaszólt és agresszívan akadályozta is az ellenfelei 'munkáját', de ahogy sorban zúdították rá a dolgokat, úgy fogyott el a lelki ereje :/
      Nina családjában egy régóta rejtegetett titokra derült fény, és a teljes igazságot csak az apjától tudhatja meg. Az biztos hogy párhuzamot fog vonni saját maga és a bátyja között méghozzá okkal!
      Kimi messziről ugyan, de ugyanúgy részt vett Nina mentésében, mint a többiek. Viszont az mellett sem lehet elmenni, hogy a telefonbeszélgetés benne és Ninában is elég durva nyomot hagyott. Hiába sietett hozzá Kimi, ki tudja mi lesz Nina reakciója? Elvégre most ő az, akinek haragra lehet oka, de képes lesz egyáltalán erre?
      Heidi titkára is fény derült és ezzel újabb sokk következett be. A bizalmat tényleg eljátszotta, mert nemcsak megcsalta Heikkit, de végig hazudott is neki, legalábbis elhallgatta ezt a fontos dolgot.
      A következő részben sok mindent el kell majd simítani a szereplőknek, és nem mindegyik lesz könnyű menet.
      Mivel úgy döntöttem a történések miatt most félreteszem egy kicsit a Heartbreakert, ebből a történetből jönnek most folytatások :) Ja és lesz Kimi szemszög, csak hogy örüljetek :) Meg még másoké is.

      Köszönöm kérdésed, megyek a Magyar Nagydíjra, már alig várom, hogy kint legyek a Ringen :) De már csak mániából is felveszem a futamot tévéből, hogy utólag lássam mi folyt a pályán amíg én önkívületben szurkoltam :D Az meg természetes hogy az összes edzést és időmérőt nézem majd a tévében, úgyhogy tényleg F1-dús hétvégém lesz <3

      Köszi, hogy írtál!
      Puszi

      Törlés
  9. Szia!
    Hűha!Ez a Katrin szörnyű egy "anya".Hogy bírta a saját lányának ecsetelni, hogy mennyire egy senki a számára és legszívesebben az abortusz mellett döntött volna?És csak azért, mert pénz kell neki...
    Jakekel pedig volt egy olyasmi megérzésem, hogy nem érte be annyival, amivel Heidi gondolta.De nem értem, ha egy kicsit is szeretné Ninát és nem csak a teste kéne neki, mert nekem ebből az jött le, tuti nem bántaná a lányt.De hogy ennyire agresszív legyen valaki?Bár Jakeből simán kinéztem valami hasonlót...
    Heidi igazi barátnőként viselkedett most is és ügyesen összerakta a dolgokat.Katrint és Jaket pedig szépen elintézte.Csak Jakenek ne járt volna a szája... vagy szétmennek vagy Heikki újra bizonyítva nyugodt természetét könnyen kezeli a dolgot, de szerintem nem kerülhető el egy veszekedés köztük.
    Kimi tényleg szereti Ninát, csak még nem jöttem rá, hogy milyen módon is, de szerintem jobban, mint akár a legjobb barát a másikat.És Ninán még mindig látszik, hogy nagyon megviselte nem csak az elrablás és az igazi anyja kitálalása, hanem Kimi hirtelen elutazása is.
    Nina most még összezavarodottabb lehet, mint mielőtt Jennihez ment.De hogy fogja ezt kiheverni szegény lány?Mert ugyan erős, de egyedül tuti nem megy majd neki.Heidin és a családján kívül melyik fiú lesz vele?Seb vagy Kimi?Vagy mindketten?És az ő hármasukban is lesz mit megbeszélni, mert Sebastian nem hiszem, hogy elfelejtette az a kérdését, hogy Nina miért ment volna Kimihez Finnországba.Bonyolódik a helyzet, bonyolódik...
    Nagyon várom a folytatást, hogy Nina miként tudja kezelni az anyja felbukkanását, az elrablást.Kimi, Seb, és Nina barátsága megmarad-e a csókok után és melyikőjük hogyan fog reagálni.Siess a következővel!
    Puszi, Leila!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Leila :)
      Először is örülök, hogy most már részről-részre is, a véleményednek is örülök :)
      Katrin egy szörnyű nőszemély, de ha az apuka többet mesél róla, akkor még jobban utálhatjátok majd :D Jake is átesett a ló túlsó oldalára, bár neki nem Nina teste kellett, hanem a személye, hogy híressé váljon mellette. Csak mivel Nina soha nem ment volna bele, erőszakkal akarta rábírni, hogy a barátnője legyen. Nos, most sem sikerült. Egyelőre.
      Heidi hősiesen küzdött, de a végén mégis alulmaradt Jake-kel szemben. Heikki csalódása itt még nem is mutatkozott meg, majd a folytatásban.
      Hogy jelenleg mi van Nina és Kimi között, az jó kérdés, de talán hamarosan ők tesznek pontot a végére. Nina persze nem felejtette el, hogy a finn csak úgy meglépett, de kérdés hogy megenyhül-e, ha megtudja, hogy Kimi mennyiben játszott szerepet a megmentésében?
      Ninára tényleg nehéz napok várnak. Van mit feldolgoznia, és olyanok is, amiket nem fog tudni egyedül megoldani. A kérdéseid jogosak, mindenre választ kapsz a következő részekben :)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi

      Törlés
  10. Szia Drága Alexa! (bocsi, de erről tényleg nem tudok leszokni :D)

    na de a részről: először is.... húúúúúú. nem igazán tudok mást mondani hirtelen :) de remélem, hogy ebből is megérted mennyire letaglózott ez a rész!
    először is, el kell hogy mondjam, hogy én itt küzdök a KL-ben egy Seb mentő akcióval, erre megjelensz te egy Nina mentőakcióval és teljesen kiakadtam, mert ehhez képest az enyém semmi!! egyszerűen fantasztikus, ahogy leírtad az egészet! és be kell vallanom, hogy nekem egy szóval sem kellett volna több ide, mert már ez a megrázkódtatás is nagyon átjött és nincs szükség arra, hogy Ninát több érje! szegény lány :(

    nos, Jake-n és az 'anyucin' teljesen kiakadtam! hogy lehetnek valakik ennyire szívtelenek? és persze, hogy mindkettejüknek ugyanaz az ellenségül és még egymásra is találnak! tényleg, hogy a francba futottak ezek össze?? és komolyan nem hiszem el, hogy ezt tették szegény Ninával! tényleg, ha Jake érezne valamit a lány iránt, akkor tuti nem bántotta volna. az anyuka meg.... nem is írok róla inkább semmit!!

    de a mentőakció az olyan édes volt :) Heidi milyen kis harcias, amikor a barátnőjéről van szó :) nagyon tetszett a lány helytállása! és Kimi is ritka profi volt benne! akármennyire is 'frusztráló' és 'szomorú' rész volt ez a maga szempontjából, jót mosolyogtam azon, ahogy Heidi megszaggatta 'anyucit' és azon is, hogy Kimi milyen jól kiosztotta a feladatokat!
    és ami a leginkább tetszett: hát persze, hogy megint Seb ment oda elsőként Ninához és persze, hogy belé kapaszkodhatott a lány, mint megmentőjébe :D tudom, tudom, hogy itt szinte mindenki Kimi párti, de én akkor is a német szőkének drukkolok ha esik ha szakad! :D (persze, csak itt, a sztoridban :D)
    és most jöhet Kimi, de én akkor is szeretném, ha Nina végre Sebbel is lenne kicsit. mert mostanában azért mégis csak inkább Kimin volt a hangsúly és nekem hiányzik Seb na :)

    és Jake a végén jól bekevert. úgy bevernék neki én is!!! a két H-t most nagyon sajnálom, de azért bízom benne, hogy előbújik a nagyon rejtegetett romantikusságod és Heikki esetleg egy kis szünet után vagy veszekedés vagy valami után, de megbocsájt Heidinek! :)
    elvégre Nina is bármilyen kemény, most belőle is előbújt a gyenge lány (amit termesztésen teljesen meg lehet érteni. ilyen helyzetben még biztosan a Jégember sem viselkedne Kimisen, nem még Nina, aki mégis csak lány valahol legbelül, még akkor is ha ezt mélyen elrejti) úgyhogy remélem, hogy belőled is előbújik a romantika :D

    és még valami: egy Seb Nina beszélgetés Seb szemszögben?? vagy valami kis apróság?? vagy tőlem Nina szemszögben is lehet! és tudom, hogy most mindenki ott lesz jó barátként Nina körül, de én akkor is szeretném, ha Seb lenne az megint akinek kiönti a szívét :) légyszi, légyszi :D

    nagyon nagyon nagyon várom a folytatást!! és megint csak azt tudom mondani, hogy hiába imádom Haley történetét, megint ezt várom a leginkább :D
    Siess vele!!
    Puszi

    ui: ugye nem haragudtál meg nagyon amiért gyorsan válaszoltam??? :) csak szeretlek egy picit felhúzni, de ezt azt hiszem már megszoktad :D tényleg, mondani is akartam, hogy kicsit olyan vagy mint Nina.... vagy nagyon :D
    na de a lényeg, hogy ne haragudj rám nagyon a gyors válaszért :D
    Puszi még egyszer

    VálaszTörlés
  11. Szia Drága Brigi (már megszoktam úgyhogy nem gáz :D)!
    Ajj, örülök hogy ha le is taglózott a rész, nem érintett olyan érzékenyen, mint ahogy általában fel szoktad venni ezeket az érzéseket, na érted :) Az a sor a gyengeidegzetűeknek a bevezetésben elsősorban neked szólt :)) Nem mintha az lennél, de tudod...a lényeg, hogy picit tartottam tőle, hogy elérzékenyülsz, mert írtad már, hogy ezeket át szoktad élni. De ha mosolygós smile-val indítottál akkor csak nem lehetett nagy a baj :)
    Most olvastam a te részedet és én meg pont fordítva éreztem, hogy a tiédhez képest az enyém nem is olyan igazi mentőakció meg krimis szitu, bár igaz hogy a tiédhez jobban hozzátartozik a bűnüldözés, itt meg csak egy kiugrás volt ez a rész. Egyáltalán nem értem miért érezted jobbnak, a tiéd 100x profibban lett megírva, bár az is igaz, hogy én nem is akartam többet ennél.
    Jake szándékai és az, hogyan kerültek össze a nővel még homályban vannak és kérdéses, hogy ez egyáltalán kiderül-e.
    Tényleg belecsempésztem 1-2 megmosolyogtató jelenetet. A részhez hozzátartozik Heidi és Kimi azonnali reakciója, amiben megmutatkozott, hogy mennyire aggódnak Nináért. Heikki hősiesen véghezvitte a kitervelt akció izmosabb részét, viszont Seb aggodalmára csak a végén derült fény, ő majd a következő részben lesz még érdekes, persze Kimivel együtt.
    Heh, hiányzik Seb? :D Na ezt elraktározom későbbre :P
    Nagyon rejtegetett romantikusságom most elő fog bújni és remélem sikeresen fogok helytállni :D Az biztos, hogy Nina egészen más arcát ismerhetitek majd meg a következő részekben.
    Ne kíváncsiskodj! :D Lesz sokféle szemszög és biztos lehetsz benne, hogy Nina valaki(k)nek ki fogja önteni a szívét :)
    Dehogy húztam fel magam, hülye vagy? :D Még ma megkapod a választ, de csak miután komiztam hozzád (oda is várhatsz egy kisregényt :p)
    Köszi, hogy írtál!
    Puszi :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Drága megint!
      először is örülök, hogy nem bánod a megszólítást :D
      másodszor pedig, nagyjából én lehettem az első aki elolvasta a részt, mert feljöttem, nem volt még semmi, újratöltöttem és megjelent a rész, de amint látod komit csak most írtam.... megvolt az oka :( és igazából ezért tudtam mosollyal indítani :D
      és ne butáskodj már!! a tiéd nekem jobban tetszik :)
      amúgy tök jó, hogy ezen vitázunk, nem??
      és milyen fura, hogy pont egyszerre jöttek a 'durva' részek nálad és nálam is :D
      na de nem csacsogok tovább
      Puszi

      Törlés