2013. augusztus 4., vasárnap

65. fejezet: Finn löket

Sziasztok!
Egy nap eseménye ez a gigahosszú rész, ami amúgy elég sorsfordító fejezet a történetben. Egyet szeretnék leszögezni: az események ellenére még nem ne vegyetek semmit készpénznek ;)
A kutya-ügyben köszönöm Bömbi ajánlását, megfogadtam a tanácsodat. Arra gondoltam, segíthetnétek Ninának kitalálni a kutya nevét, úgyhogy várom az ötleteket :))
Meg persze a véleményeket is, mert úgy érzem, ennek a résznek olyan lett a vége, amit néhányan talán nem hagytok szó nélkül :)
Még annyit, ha már a múltkor elmaradt a kis élménybeszámoló a Hungaroringről. Javaslom, hogy aki teheti, mindenképpen jusson ki egyszer a Magyar Nagydíjra, mert élőben utánozhatatlan élmény! Ha csak vasárnapra is, de mindenképpen érdemes elmenni, szerintem minden pénzt megér egy ilyen álomszerű kaland. Számomra az volt a csúcspont, amikor a célegyenesből felnézve láttam Sebet és Kimit élőben a dobogón. Ott nem csak a forróságtól olvadoztam :P
Na ennyit rólam, jó olvasást! :)

(Nina)

- Még mindig nem látom értelmét annak, hogy egészen Finnországig kellett jönnünk egy nyamvadt kutyáért. - csóváltam a fejemet értetlenül.
- Most már késő nyafogni, kicsi Nina, úgyhogy jobb ha nem agyalsz már ezen. - jegyezte meg Kimi.
Már Helsinkiben voltunk, túl egy nehezen induló reggelen, amikor is Heidit újra rá kellett beszélnünk arra, hogy jobb lesz neki Milánóban összeszedni magát, mert elbizonytalanodott és reggeli után beszélni akart Heikkivel. Kimivel végül sikerült betuszkolnunk az autóba és elfuvarozni Zürichbe velünk együtt, ahol feltettük a délelőtti milánói járatra, mi pedig Helsinki felé vettük az irányt. Nálam azután jelentkeztek a bizonytalankodások, miután az egész repülőutat végigdumáltuk a Heidi-Heikki témával kapcsolatban.
Örültem annak, hogy Kimi elárulta, ő kicsivel korábban tudta meg ezt az ügyet Heidi és Jake között, de miközben erről mondtuk el a véleményünket, eszembe jutott, hogy egyre közeledik az idő, amikor majd nem a barátaink magánügyét kell megvitatnunk, hanem...a sajátunkat. És ahhoz képest, hogy azon a bizonyos reggelen még mihamarabb választ akartam kapni az előző esti bakira, most már legszívesebben elfelejtettem volna az egészet. Finoman szólva is tartottam az őszinteségtől, amit Kimitől egyértelműen elvárható.
- Szia, te szépség! Rég találkoztunk! - simítottam végig a fekete Maserati motorháztetőjén a repülőtér parkolójában. Egy kicsit csodálkoztam, hogy itt találom Kimi egyik menő darabját, de végül nem kérdeztem rá, miért van itt, hiszen az én kicsikém is a reptér parkolójában szokott rám várni egy-egy futam után.
- Rossz felé evezel, kicsilány. - tolt arrébb jókedvűen a finn, amikor megálltam a vezető ülés előtti ajtónál és belestem. - Ez már nem a te fehér szamurájod.
- Miféle szamuráj? - nevettem el magam. - Hadd vezessem már! Ez a minimum, ha már ilyen kegyes voltam, és egy kutyáért eljöttem veled óhazádba!
- Na jó, de ha összetöröd, akkor megnyúzlak! - emelte fel az ujját figyelmeztetőleg.
- Előre sajnálhatod, hogy nem fog sor kerülni rá. - vigyorogtam rá elégedetten, látva, hogy ennyivel is képes voltam meggyőzni. Beletörődően helyet foglalt az anyósülésen, amíg én beültem a volánhoz. - A múltkor úgy is csak felhajtottam vele a kocsifeljárómra, most végre élesben is kipróbálhatom. - indítottam be a motort izgatottan.
- Ami azt illeti, én is vezettem a Porschédat. - fordult felém huncut vigyorral és direkt élvezte, hogy tágra nyílt a szemem.
- Hogy a fenébe? Engedélyt kérni manapság luxus? - húztam össze a szemöldökömet.
- A "Hadd vezessek má'" sem egy udvarias engedélykérés. - utalt az én kérésemre nevetve.
- Lábat csókolni csak nem fogok. - fintorogtam, majd kitolattam a parkolóhelyről. - De mikor kötötted el a drágámat?
- Amikor megjöttem Svájcba. - magyarázta, és észrevettem, hogy kicsit elkomorult az arca. - Odaértem a házunk elé, megláttam az autódat és mivel benne hagytad a kulcsot, azzal száguldottam el hozzád.
- Basszus, még jó, hogy nem maradt ott az út szélén! - sóhajtottam fel megkönnyebbülten. Pont az autóm nem jutott eszembe, amikor Jake elrabolt az utcán. - Az a szemétláda megfizetett volna, ha eltűnik a kocsi!
- Igazából miért is jártál nálam? - kérdezte váratlanul Kimi és bár én az utat figyeltem, magamon éreztem a fürkésző tekintetét. Na erre nem voltam még felkészülve. Kelletlenül morogtam egyet magam elé.
- Meg akartam tudni a feleségedtől, hogy hol vagy pontosan, de az a nő olyan bunkó és karótnyelt volt, hogy...
- Te beszéltél Jennivel?! - szakított félbe megdöbbenve.
- Kénytelen voltam, mert téged elnyelt a finnországi föld. - célozgattam.
- A fenébe! És mi mondott? - faggatózott továbbra is sürgetően.
- A lényeg annyi volt, hogy nem mondta el a családod címét. Végül is csak ezért mentem oda. - vontam meg a vállamat, de legszívesebben szemberöhögtem volna magamat. Annyira hülye voltam, komolyan azt hittem, hogy a felesége majd csak úgy kiadja a címet, én meg elturbózok Finnországba, hogy számonkérjem Kimit? Röhejes, hogy így gondolkodtam. Ha jobban belegondolok, ezért tudott elrabolni Jake a házuk előtt. Minden ennek a hülye döntésnek köszönhető!
- Hé, te komolyan azért mentél el Jennihez, hogy megtudd, hol vagyok és utánam gyere? - érdeklődött most már mosolygós hangon, amit én megpróbáltam az útra meredő fapofával kompenzálni.
- Valami ilyesmi volt a célom, hála neked és annak, hogy... - próbáltam szitkozódni, de ekkor Kimi közbevágott.
- Választ akartál, mi?
- Ez nem is kérdés. - helyeseltem és amikor egy pillanatra ránéztem, láttam, hogy széles mosoly virít az arcán. - De már nem vagyok benne biztos, hogy akarom tudni.
- Mert? - kérdezte meglepve.
- Talán jobb, ha úgy fogjuk fel, hogy egyszer megtörtént a pillanat hevében...ahogy te mondtad. Akkor nem kell semmit túlbonyolítani és olyasmin rágódni, hogy ez most tönkretesz mindent ami kettőnk között van. - hadartam gyorsan az őszinteségemet, hogy minél hamarabb túl legyek rajta. Közben igyekeztem az útra és nem Kimire figyelni.
- Ezt most komolyan mondod? - szólalt meg kisvártatva a finn és már nem mosolygott.
- Nem tudom. - ingattam a fejemet bizonytalanul. - Az lenne a legjobb, ha...
- ...ha te is tudnád, hogy mit akarsz. - fejezte be a mondatomat, amit egyáltalán nem is így gondoltam.
- Én tudom mit akarok. Azt, hogy ne álljon közénk egy ilyen semmiség. - mondtam ki határozottan.
- Semmiség? - nevetett fel rekedten. - Az előbb még azt mondtad, ezért a semmiségért akartál megkeresni és ezért képes voltál elmenni Jennihez.
- De azóta rájöttem, hogy hülye voltam! - csaptam rá a kormányra. - És a legrosszabb, hogy te semmi olyat nem mondtál, amiből következtethettem volna arra, hogy mégis mit gondoltál, amikor a medencében hipp-hopp lerohantál? Hiányod volt? Fejedbe szállt az az egyetlen koktél, amit ittunk? Felhergelődtél, amikor veszekedtünk? Vagy szimplán jókedved volt? Vagy mi a jóistent képzeltél, amikor....
- Vigyázz már! - hajolt oda a kormányhoz és még időben elrántotta, mielőtt lesodródtunk volna a sávról. Hatalmasat fékeztem, a kerekek csikorogva álltak meg az út szélén, ahová Kimi kormányozta az autót. Amikor lenyugodtak a kedélyek, pár másodpercig csak nagy szemekkel néztem hol előre, hol hátra, ahol hosszú fekete féknyomot hagytunk az út közepén. Aztán Kimire meredtem, aki lassan elengedte a kormányt, tudva, hogy most már elhárult az életveszély.
- Nem tudsz nyomás alatt biztonságosan vezetni. - jegyezte meg fojtott hangon.
- Ha nem lennék nyomásnak kitéve, akkor koncentrálhatnék a vezetésre. - néztem rá szúrósan.
- Akkor legjobb lesz, ha elhárítjuk a nyomást. - húzódott féloldalas mosolyra a szája.
- Tudom, tudom, helycserés támadás, mielőtt tényleg az árokban kötünk ki, ugye? - kérdeztem fintorogva, mert kicsit sem tetszett a szitu, hogy leszerepeltem Kimi autójának volánjánál.
A finn azonban nemigazán erre gondolhatott, mert közelebb hajolt és mielőtt még meglepődhettem volna, már magához is rántott és szemtelenül elhessegette a fintort az arcomról, amikor mosolyogva rátapadt a számra. Esélyem sem volt védekezni ellene, mert mire észbe kaptam, már a két ülés között akciózott, és bár félig még az ülésemen ültem, már inkább az anyósülés felé húzódtam el, hála az erős karoknak, amik kíméletlenül vontak Kimihez. Ha a szitu eddig nem volt kínos, akkor rögtön azzá vált, amikor belenyögtem a finn szájába.
- Aúúú, b*szki! - káromkodtam el magam ellökve magam Kimitől, erősen tapogatva a gyomorszájamat, amibe tökéletes célzással belefúródott a sebességváltó. Még a számat is összeszorítottam, olyan élesen nyilallt belém a hirtelen jött fájdalom. Eltorzult arccal tornáztam vissza magam a saját helyemre, de a figyelmemet rögtön az utazótársam felé fordítottam, akiből hangos nevetés tört ki. - Mi olyan...ajjj...hű de vicces? - kérdeztem morogva, miközben még mindig a hasamat fogtam.
- Ez már tényleg hihetetlen! - fogta a fejét a finn, amit hátradöntött az üléstámlának. - Annyira röhejes, hogy ilyen nincs! Egyben vagy még? - pillantott rám, mikor alábbhagyott a féktelen nevetgélése.
- Ha rajtad múlna, már darabokra lennék törve. - néztem rá csúnyán. - Ajánlom, hogy nézesd meg a sebváltódat, iszonyú éles a teteje!
- Szegény kicsi Nina, mindjárt megsajnállak! - játszotta meg a sajnálkozását, de közben baromi jól szórakozott azon, hogy a gyomromat masszírozom a lassan elmúló, szúró érzéstől.
- Inkább magyarázkodhatnál sajnálkozás helyett! - célozgattam egyértelműen, de még ekkor sem fagyott le a vigyor az arcáról. - Elárulnád, mi volt ez megint?
- Elhárítottuk a nyomást, ennyi az egész. Most már fesztelenül mehetünk tovább.
- Fesztelenül, mi? - horkantam fel a fejemet ingatva. - Miért csináltad? - kérdeztem rá őszinte választ várva.
- A pillanat heve? - vonta fel a szemöldökét pajkosan.
- Nem foghatod megint erre! - ráncoltam a homlokomat, aztán amikor észrevettem, hogy a pillantása kicsit lejjebb vándorol az arcomról, végignéztem magamon és feszengve igazítottam meg a kissé félrecsúszott trikómat. Kimi díjnyertes mosollyal jutalmazta a mozdulatomat.
- Miért nem? Az előbb még te is ezzel az indokkal akartad elsemmizni a múltkorit. - emlékeztetett a néhány perccel ezelőtti megjegyzésemre.
- De akkor még abban a tudatban voltam, hogy egyszer történt meg. - néztem rá komolyan, majd felsóhajtottam. - Kims, mi történik velünk?
- Jól érezzük magunkat. - vonta meg a vállát ártatlan mosollyal. - Vagy neked nem esett jól?
- Nem ez a lényeg. - vágtam rá a fejemet rázva, amin megint jót derült. - Hol van most az a fene nagy komolyság, amit mostanában mutatsz magadból? Úgy viselkedtél amióta megjelentél, mint egy nagyfőnök, aki mindent kézben tart! Most meg...
- ...megpróbáltam következtetést adni, amit annyira hiányoltál múltkor. - fejezte be a mondatomat, ezzel teljesen belém fojtva a szót. Meglepve pislogtam rá, semmi értelmes nem jutott eszembe, amit mondhattam volna erre a kijelentésére. Következtetést? Ez most jelenteni akar valamit? - Ne nézz már ilyen döbbenten, nem hiszem el, hogy nem gondolkodtál még el azon, hogy miért is csináltam azt a múltkorit! - vonta fel a szemöldökét szórakozottan.
- Volt pár elméletem, de egyiket sem akartam elhinni. - vallottam be feszengve. Nem tudtam mit kezdeni ezekkel a feltételezésekkel, és Kimi magabiztos higgadtsága sem javított a helyzeten. Ahhoz képest, hogy Magyarországon még láttam rajta, hogy őt is legalább annyira váratlanul érte az egymásnak esésünk, mint engem, most egyáltalán nem tűnt bizonytalannak. Mintha nagyon is tudná, hogy mit akart elérni ezzel.
- Akkor most jöhet az újratervezés! - jelentette ki nevetve.
Nagyon zavart, hogy ilyen jókedvvel és könnyedén mondja ki a szavait, amíg én őrlődök a kérdéseimen. Az egyik és legfontosabb kérdés már a nyelvem hegyén volt, de mégsem akaródzott kimondani. Féltem a választól, vagy ki tudja, de amikor kinyitottam a számat, hogy rákérdezzek, egy hang sem jött ki a torkomon. Úgyhogy inkább lenyeltem, félresöpörtem az összes kétségemet és megpróbáltam lazábbnak tűnni, ha már ő is így fogja fel az imént történteket.
- Mire gondolsz?
- Letelt a próbaidő, kicsi Nina, innentől már én vezetek. - villantott felém egy győzedelmes vigyort, amitől valahogy mégis megkönnyebbültem. Tehát a vezetésre utalt az újratervezéssel. Szinte puffant a megkönnyebbülés köve, ami a szívemről esett le.
- Örömmel adom át ezt az életveszélyes állatot! - ugrottam ki rögtön az autóból.
- Én itt egyedül egy állatot látok, és az nem a kocsim. - pöckölte meg az államat poénkodva, amikor megtörtént a helycserés támadás. Csúnyán néztem rá, és tettetett sértettséggel ültem be az anyósülésre.
- Mennyi idő, mire odaérünk? Jó lenne már túl lenni ezen az autókázáson. - fontam össze magam előtt a karomat.
- Nyugi, se-perc alatt ott leszünk, ha én vezetek. - bokszolt bele a vállamba rajtam röhögve.
- Micsoda poéngyáros kedvedben vagy ma. - forgattam a szememet, aztán a pillantásom a sebességváltóra esett, és hirtelen felindulásból bosszúból ütögetni kezdtem a tetejét. - Nesze neked, te dilinyós váltó, mindjárt kitéplek a helyedről! Tudjad már, hogy kibe fúródsz bele!
- Hééé, csigavér! - kapta el a kezemet nevetve Kimi, majd amikor sikerült megfékeznie, letette a két ülést elválasztó könyöklőre a kézfejemet. - Itt marad, jó?
- És ha nem és újra megtámadom? - kérdeztem vissza cukkolva.
- Akkor kénytelen leszek így lefogni. - csúsztatta rá a tenyerét a kezemre és szorosan hozzányomta a könyöklőhöz.
- Hé, ez nem ér! - húztam ki a kezemet az övé alól és a biztonság kedvéért az ölembe ejtettem.
- Akkor nyugi van, oké? - fordult felém mosolyogva. Megadóan bólintottam, mire már vigyorrá minősült a mosolya. - Látod, ha fele ilyen jól bánsz az újdonsült kutyáddal, mint én veled, akkor nagyon jól meglesztek egymással!
- Kuss és vezess! - csaptam rá a tetovált karjára, belőle pedig megint gonoszkodó nevetés tört fel. Már előre felkészült arra, hogy ez így fog menni, amíg oda nem érünk a célponthoz, amiről akkor még nem tudtam, hogy nem a kutyatenyésztő otthona lesz az.

A körülbelül egy órás autóút alatt Kimi megpróbált több lelkesedést belém pumpálni a kutyás ügyet illetően. Én ugyanis még mindig nem voltam biztos abban, hogy megéri egy kutyát alig egy hónapra "leszerződtetni" mellém az őrző-védő szerepre. Nem is igazán ezért jöttem el Finnországba, hanem mert kellett egy kis levegőváltozás a sok veszekedés, feszültség és sírás-rívás után. De finn barátom hajthatatlan volt, állította, hogy mihelyst meglátom a németjuhászokat az ismerőse telepén, rögtön beleszeretek valamelyikbe és nem lesz bennem több kérdés.
Mivel annyit magyarázott a megbízható kutyatenyésztőről, már biztosra vettem, hogy oda tartunk. Így én lepődtem meg a legjobban, amikor nem sokkal dél után Kimi leparkolt Espoo kertvárosának egyik nyugalmasabb kerületében, egy szép nagy családi ház előtt. Amikor kiszálltunk az autóból, kíváncsian kukkoltam be, de egy kennelt sem láttam, és kutyaugatást sem hallottam.
- Hol a fenében vagyunk? - tudakoltam Kimitől, aki ravasz mosollyal kitért a válaszadás elől és egészen addig meg nem szólalt, amíg végig nem sétáltunk a ház felé vezető járdán és meg nem álltunk a bejárati ajtó előtt. - Mik ezek a hangok? - kérdeztem rémülten, amikor valami iszonyatos ricsajt hallottam a házból.
- Annyit mondok, nem mindenki olyan nyugodt ebben a házban, mint én. - informált békésen mosolyogva, amitől csak még jobban kíváncsi lettem a bentről érkező zajokra.
Kimi lovagiasan kinyitotta előttem az ajtót, de még mielőtt ráléphettem volna a lábtörlőre, valaki teljes erejéből belém rohant. Kicsit meg is szédültem a nem várt támadástól, Kiminek újra függőlegesbe állítania.
- Bocs, aszittem Kimi az! - szólalt megesedezve nehezen érthető angollal, és látva a zavaros arcát, szélesen elmosolyodtam.
- Nálatok ez így szokás, mi? Jó, semmi probléma! Amúgy Nina vagyok. - nyújtottam az ökölbe szorított kezemet ismerkedésképpen. A kissrác viszont nem bokszolt bele az öklömbe, ahogy vártam, hanem Kimihez kezdett el finnül beszélni, amiből egy szót sem értettem, de amikor kihallottam a nevemet, arra tippeltem, hogy Kims bemutat a kisfiúnak és elmagyarázza, mit keresek itt. Amire amúgy még én sem tudtam a választ.
- Bocs, még nem nagyon tudnak angolul, csak a suliban tanulják. - fordult felém a finn. - Azt mondd meg, hogy miért hoztál ide! - hajoltam oda hozzá, mert közben megláttam a szőke kisgyerek klónját, és ahogy beljebb mentünk, több ember hangjára is figyelmes lettem. - Úgy volt, hogy kutyanézőbe megyünk!
- Így is lesz, csak előbb kajálunk egyet a családommal. - suttogta a fülembe, miközben már otthonosan vezetett körbe a házban.
- Mi van? - vékonyodott el a hangom döbbenetemben. - Kimi! Nekem erről miért nem szóltál? Tiszta zavarban leszek! Még a végén azt hiszik, hogy együtt vagyunk, vagy mi.
- A zavartság nem a te reszortod, különben meg tudják, hogy a csapattársam vagy, nem lesz semmi gáz. És ne pirulj! - pöckölte meg az arcomat szórakozottan, amire már nem volt esélyem reagálni, mert beértünk egy tágas helyiségbe, ahol csupa tejfölbőrű, szőke finnek ültek egy nagy asztalnál. Rögtön lecövekeltem a küszöbnél, fogalmam sem volt, mit kéne csinálnom vagy mondanom. És annak sem örültem egy cseppet sem, hogy Kimi jókedvűen odament a családja tagjaihoz, akik ölelésekkel meg puszikkal üdvözölték őt. A legjobban az feszélyezett, hogy mindenki finnül hadovált, így nem elég, hogy engem bámultak, de még nem is értettem, miről beszélnek. Erőt vettem magamon és mielőtt teljesen hülyét csinálnék magamból, odaléptem az asztalhoz és mosolyogva köszöntem az egész társaságnak. Meglepetésemre mindenki angolul köszönt vissza.
- Rossz fiú! - szólt rá a finn a kis lurkóra, akinek a szeme kétszer tágabbra nyílt, amikor meglátta, hogy kit nézett ki céltáblának. Szinte rémülten nézett rám a kék szemeivel, amivel elérte, hogy képtelen voltam rá haragudni. Kimi finnre váltva megdorgálta a szőke fiút, aki két lépéssel hátrált egyet, még mindig engem fixírozva.
- Nina, jó, hogy látunk! - állt meg előttem egy férfi, aki rettenetesen hasonlított Kimire. - Rami vagyok, ennek a lükének a bátyja.
- Oh, hát akkor örülök, hogy megismerhetlek. - ráztam vele kezet. - Nagyon jól beszélsz angolul.
- Rallyversenyzőként muszáj volt megtanulnom. - vonta meg a vállát mosolyogva. - A fiaim is tudnak valamennyire, elég jó itt az nyelvoktatás nálunk. Ez a két kis rosszcsont Titus és Justuu. - karolta át a két lurkót, akik jó erősen megrángatták a kézfejemet üdvözlésképpen. Mit ne mondjak, erős gyerekek! - Ő meg a feleségem, Kristii, de ő csak néhány szót tud angolul - mutatta be a párját, aki elmondott pár szót finnül, Rami pedig lefordította nekem. Ezután következett a Räikkönen-tesók anyja, aki úgy megölelgetett üdvözlésül, hogy kis híján kiszorította belőlem a szuszt. Már első látásra megállapítottam az összes Räikkönenről, hogy azonkívül, hogy mind szőke, fehérbőrű, szürkéskék szemű és nagyon rokonszenves, még furcsán erősek is. A sok nyomorgatás után hálás voltam, amikor Kimi odainvitált maga mellé az asztalhoz.
- Na, túlélted? - kérdezte nevetgélve, amikor odahajolt, kihasználva, hogy a családtagok az ebéd tálalásával voltak elfoglalva.
- Ezt még nagyon megkeserülöd, hallod? - mutattam felé egy vicsorgó mosolyt, amin jót derült.
- Annyira azért nem voltak rémesek!
- A családoddal semmi probléma, legfeljebb megrepedt pár bordám, de te... - böktem meg a mellkasán. - Ezért még fizetni fogsz! Tudod, hogy utálom az ilyen meglepetéseket! Szólnod kellett volna! Remélem megmondtad nekik, hogy teljesen váratlanul ért ez a látogatás, és azért viselkedek ilyen hülyén!
- Csak egy kicsit égetsz le, ne parázz már! - heccelt továbbra is, mire ösztönösen és meggondolatlanul vállba bokszoltam. A család kicsit furcsán nézett rám, rögtön bocsánatot kértem és inkább az elém rakott ételre figyeltem, és megpróbáltam nem meghallani finn barátom idegesítő kuncogását mellőlem.
Az ebéd egész jól indult, Rami kérdezgetett arról, hogy hogy érzem magam a Forma 1-ben és milyen az öccse, mint csapattárs, mert felettébb érdekelte, ha már pl. Montoyát meg Massát nem láthatták vendégül. Amíg én elmeséltem, hogy szinte már az első perctől fogva egész jól kijöttünk Kimivel, Rami végig fordított a feleségének és az anyjának, aki hébe-hóba megértette pár mondatomat, de ha nem is, hát akkor lelkesen szólt közbe az anyanyelvén. Egészen addig élveztem a társalgást, amíg Kristii kérésére Rami rá nem kérdezett arra, hogy hogyan értem el Kiminél azt, hogy idehozzon.
- Csak kutyát keresünk. - válaszoltam gyorsan. - Kimi ismer itt valakit, aki elvileg jó sok házőrző kutyát tart és ad el, úgyhogy igazából ezért jöttem Finnországba. Fogalmam sem volt róla, hogy ilyen tervei is vannak. - néztem rá az említettre, aki viszont élvezte, hogy bosszanthat.
- Csak éhes voltam, és ki nem hagytam volna anyu rénszarvasraguját! - felelte kitérően angyali mosollyal az arcán.
- Hát persze, nyilván azért csődítetted ide az egész családot. - forgattam a szememet.
- Nincs itt szó semmiféle idecsődítésről! - ellenkezett a finn rajtam mulatva.
- Akkor miért hívtál fel tegnap este, hogy visszajössz és legyen közös családi ebéd? - kérdezett közbe Rami, mire én "hah, lelepleződtél!" vigyorral grimaszoltam Kimire. Őt azonban ez sem hozta zavarba.
- Gondoltam kárpótollak titeket, amiért olyan hirtelen meglógtam. - vonta meg lazán a vállát
- Tényleg, azóta jobban vagy? - érdeklődött Rami aggódóan. - Éppen hokiztunk, amikor Kimi fejvesztve rohant, miután hívott a barátnőd, hogy valami történt veled.
Rémült pillantást vetettem a finnre, aki egy bólintással jelezte, hogy köztünk marad, ami Svájcban történt.
- Persze, most már jól vagyok. Igazából csak a barátnőm fújta fel egy kissé a dolgot. - legyintettem, mintha semmiségről lenne szó.
- Befejezzük még azt a meccset? - nyafogott az egyik kissrác, talán Titus. Nem igazán tudtam melyik-melyik, pedig nem is voltak ikrek. - Nem ér, hogy úgy leléptél, Kimi bá'. - nézett mogorván a nagybátyjára.
- Majd bepótoljuk, öcskös, ha nem lesz gáz, most már maradok egy darabig. - borzolta össze a kiscsávó haját, aki ezt nagyon élvezte. Öröm volt nézni a hiperaktív kiskrapekokat, akikkel Kimi remekül elbánt.
- Akkor jobb lesz, ha minél előbb lerendezzük ezt a kutya-ügyet. - szóltam közbe kínosan, amikor kicsit alábbhagyott a két testvér kuncogása, amit Kimi csiklandozással váltott ki belőlük. - Most megvan a kellő lelkiismeret-furdalásom, hogy miattam itthagytad az unokaöcséidet.
- Ne feszülj be ezért, mondtam már. - paskolta meg a combomat az asztal alatt, amin úgy meglepődtem, hogy válaszolni is elfelejtettem.
- Ha egy csapatban vagytok, mindent meg kell tenni a másikért, nem? - vonta fel a szemöldökét mosolyogva Rami, amitől azonnal zavarba jöttem. Méghogy ez nem az én reszortom! Hát ha ilyen célozgató kijelentésekkel dobálóznak, igenis zavarba tudnak hozni! Úristen, még a végén teljesen félreértik a helyzetet!
Ahogy sejtettem, Paula és Kristii rögtön faggatózni kezdett, és a legrosszabb, hogy fogalmam sem volt, hogy Kimi miket válaszol a záporozó kérdéseikre, mert már egy mukkot nem mondott senki angolul, csak az anyanyelvük furcsa zsongása töltötte be a nappalit. Közben Justuu és Titus azzal voltak elfoglalva, hogy apró húsdarabokat torpedóztak mások tányérjára a villáikkal, és amikor az én tányéromba érkezett az egyik rénszarvasfalatka, nevetve összecsapták a tenyerüket.
- Na jól van, kis gazemberek! - pillantottam rájuk kihívóan, miközben már én is támadásra készítettem fel a villámat. - Szóval ha harc, hát legyen harc! - céloztam meg az egyik lurkót, ők pedig árgus szemekkel figyelték, hogy betalálok-e a tányérba. Mikor sikeresen célbaért a husi, egyszerre kezdtek el ujjongani, nagyon tetszett nekik, hogy valaki beszállt a játékukba. - Szép lövés, mi? Na ezt csináljátok utánam! - keménykedtem magabiztos vigyorral, mire ők ismét tüzelni készültek, de bánatukra az anyjuk szigorúan leállította őket. Meglepetésemre a család többi tagja tágra nyílt szemekkel bámult rám.
- Bocsánat, csak elfoglaltam magam, amíg ti önhibátokon kívül kizártok a beszélgetésből. - fordultam bocsánatkérően Kimi felé, aki mosolyogva átkarolt és a fülemhez hajolva odasúgta.
- Semmi gáz, örülök, hogy ilyen jól kijössz a srácokkal. Látod? Megmondtam, hogy nem vagy te olyan zavarba-jövős típus!
- Ha értettem volna miről beszéltek, talán már vörös lenne a fejem. - sziszegtem, hogy az angoltudású Rami ne hallja, a két nőtől ugyanis nem kellett tartanom. Ők kíváncsian próbálták kideríteni, miről diskurálunk.
- Anyu megkérdezte, hogy Jenni mit szólt ahhoz, hogy velem jöttél Espoo-ba. - árulta el a finn.
- A feleséged szívből utál, és remélni tudom, hogy nem azért, mert meséltél neki a medencés dolgunkról. - pillantottam rá figyelmeztetően.
- Arról nem... - vigyorodott el.
- Kimi!
- Csak arról, hogy van egy überklassz csaj barátom, és rögtön féltékeny lett. De hát erről nem tehetek. - tárta szét a karját ártatlanul.
- Überklassz? - vontam fel a szemöldökömet.
- Überklassz. - ismételte meg, és megjutalmazott egy ferde mosollyal.
- Ne túlozz! - ráncoltam össze a homlokomat.
- Nem túlzok. - felelte és ezúttal ő vonta fel a szemöldökét. - Nem szokásom. Csak az igazat mondom.
- Akkor ne bókolj!
- Miért ne? - nevetett fel. - Ez amúgy sem bók volt, hanem a véleményem.
- Akkor ne a családod előtt mondj ilyeneket, mert teljesen félreértik a szitut. - suttogtam, ami már kezdett kínossá válni, mert a nagy családi ebédnél egyedül mi beszélgettünk ilyen halkan. - Fogadok, hogy Jenni is azért lett féltékeny, mert úgy kétértelműen állítottál be előtte!
- Miért tettem volna ezt? - kérdezte szórakozottan.
- Mert imádod bosszantani az embereket és most az én agyamat is eléggé húzod már! - adtam a tudtára és jelzésképpen a fejemmel a minket figyelő anyuka és sógornő felé böktem.
- Csigavér, nem gondolnak semmi többre, mint ami van. - kacsintott, majd odafordult Paulához, aki kérdezett tőle valamit, természetesen - és legnagyobb bosszúságomra - finnül.
Egy kicsit sem lettem nyugodtabb a következő percekben sem, bár amikor a Räikkönen-gyerekek beinvitáltak az apjuk régi gyerekszobájába, ahol most az ő játékaik sorakoztak, kicsit felengedtem és hagytam, hogy bevonjanak a játékba. Addig se kellett égnem Kimi rokonai előtt, miközben ő ki tudja, miket mond rólam. Amúgy is kezdett már nagyon érdekelni, hogy mitől változott meg ennyire a viselkedése, mert amióta visszatért Svájcba azon az éjszakán, valami nagyon fura benne. Minél előbb ki akartam deríteni, hogy ennek mennyi köze lehet ahhoz, hogy idefelé jövet is nekem esett a kocsiban. Amit amúgy azóta sem tudtam feldolgozni, de ha már itt tartunk...
- Dadus néni, ideje kutyázni menni. - jelent meg az ajtóban gondolataim főszereplője. A szőnyegről néztem fel rá, kezemben egy matchbox autóval, amivel én "versenyeztem" Justuu és Titus ellen.
- Na végre, akkor elmesélhetnéd, hogy miről konzultáltatok egészen idáig az anyuká....
- Ne mááá', mos' mér' mész el? - háborodott fel Titus, amikor felálltam, éppen a rajt előtt.
- Kutyanézőbe megyünk. - felelte Kimi diadalmasan vigyorogva. Na már megint minek örül ennyire?
- Jöhetünk mi is? - állt a nagybátyja elé Justuu és kérlelő szemekkel nézett rá.
- Jöhettek, de apátok mintha valami kalandparkot emlegetett volna az előbb...
- Okéééééé! - sprintelt ki mindkét szőke kiskrapek a szobából. Azt hiszem már nem akartak annyira jönni.
- Akkor mehetünk? - kérdezte Kimi angyali mosollyal.
- Erre vártam, amióta leszálltunk a géppel. - pislogtam rá bájologva, mire végre elindulhattunk az áhított kutyatanyára.

Amikor megérkeztünk a terebélyes telepre, ahol kutyák sokasága ugatott versenyt, máris elment a kedvem ettől az egésztől. Sosem rajongtam annyira az állatokért, és most kicsit idegenül éreztem magam ennyi négylábú által védett területen. Kimi viszont már otthonosan kereste meg a tenyésztőt, akivel nagy hanggal köszöntötték egymást, majd egy kis finn trécselés után elmagyarázta, hogy ki vagyok és miért is jöttünk.
- Azt mondja, hátul vannak a németjuhászok, úgyhogy gyere. - indult meg egy irányba én meg más lehetőséget nem látva követtem.
Mire elértünk a hátsó kenelekig, már jó pár kutyacsoport mellett elhaladtunk. Tényleg rengeteg jószágot tart ez a pali, szép kis gyűjteményt rakott össze a hátsó udvarában. Németjuhászokból kész tömeg gyűlt össze.
- Na, nézz rá valamelyikre és amelyik tetszik, azt visszük. - bízta rám a döntést finn barátom, én meg ezen kapva rögtön pásztázni kezdtem a tekintetemmel a sok-sok kutyust. Valahogy egyik sem tűnt barátságosnak, és már épp kezdtem lemondani arról, hogy megtalálom a nekem valót, amikor kiszúrtam egy teljesen feketét az egyik kenel sarkában.
- Az nem is németjuhász! - mondtam Kiminek, aki csak lazán legyintett a kutyára nézve.
- Azzal ne foglalkozz, nem volt máshol hely és odakerült.
- Milyen fajtájú? - érdeklődtem, mert sokkal érdekesebbnek tűnt, mint a németjuhászok valamelyike.
- Cane corso, azt hiszem. De nem igazán értem hozzá. - ismerte el.
- Nekem az kell! - mutattam a fekete ebre mosolyogva.
- Mi? De hát...
- Tetszik az a kutyus! - erősködtem. - Sajnálom, hogy egyedül van. Nálam jobb helye lesz.
- Hát oké, te tudod. - vonta meg a vállát a finn beleegyezően. - Szólok Pirkkunak.
Amíg Kims elment a tenyésztő ismerőséért, én közelebb léptem a kiválaszott kutyám keneléhez és kíváncsian néztem be hozzá. Ábrándos tekintetét rám emelte, majd ő is közeledett a minket elválasztó rácshoz. Érdeklődve szimatolta meg az odanyújtott kezemet és bár egy kicsit tartottam tőle, hogy a kis lukon átráncigálja a kézfejemet, csak ismerkedésképpen megszaglászta a tenyeremet.
- Hé, már meg is ismerkedtetek? - lépett mellém nevetve Kimi, oldalán a gazdával, aki vidáman magyarázott, amíg kiszabadította a helyéről a kutyust. - Pirkku azt mondja, ez egy profi őrző-védő kutya, elég energikus és mozgékony, bármi áron képes megvédeni a területét és a gazdáját. Szóval szerintem rendben lesz.
- Akkor megnyugodtál? - böktem oldalba mosolyogva.
- Meg. - biccentett felém fordulva, majd együtt néztük, ahogy Pirkku -vagy ki az isten- ráköt egy pórázt az újdonsült kutyámra. - És találtál már ki valami nevet neki?
- Nincs sok fantáziám ehhez. - csóváltam a fejemet tanácstalanul.
- Nem gáz, majd hazafelé kitalálod. - nyugtatott meg, majd a kezembe adta a pórázt a kutyával együtt, amíg ők lerendezték a papírokat meg miegymást.
- Szia te kis ördög. - hajoltam le a kutyushoz, aki erre leül és kihúzva magát nézett fel rám. - Azta, te aztán be vagy idomítva! - csodálkoztam a fegyelmezettségén. Próbaképpen csettintettem egyet, a cane corso meg rögtön lábra ugrott. Szemem-szám elállt a látottaktól. A lehető legjobban választottam. - Kims, ez a kutya egy főnyeremény! - ujjongtam, amikor elhagytuk a tenyésztelepet, és már az utcán sétáltattuk a négylábúmat.
- Akkor megérte ezt a kakukktojást elhozni. - mosolygott Kimi a kutyát nézve.
- Az én kakukktojásom! És fogadok, hogy az összes németjuhásznál is okosabb! - hecceltem.
- Na majd összemérjük az én Ajaxommal a tudását! - ment bele a játékba.
- Legalább lesz társasága, szegénykémnek. - figyeltem a kutyus lépéseit. Kicsit szomorúnak tűnt az arca, és a mozgása is, önkéntelenül is szánalmat ébresztett bennem. Talán ezért is választottam őt a többi közül.
Kicsit ironikus volt, hogy amikor a szánalomra méltó lépdelésén filóztam, egyszeriben felkapta a fejét és megtorpant. Egy igazi vadászkutya benyomását keltette az a kihúzott testtartás, amivel megállt előttünk.
- Kimsteeer, hát csak úgy elnézel a haverod mellett? Há' hogy képzeled ezt, te nagyképű seggfej? - hallottunk magunk mögül egy üvöltő hangot. Én leginkább arra figyeltem fel, hogy valaki Espoo-ban angolul ordibál az utca közepén, Kimi viszont nagyon is ismerhette a tagot, mert elröhögte magát, amikor meglátta, hogy egy félmeztelen srác rohan felénk kifulladva. Odaérve hozzánk nagy pacsit meg őrjöngő ölelést adtak egymásnak a finnek, és nagy nevetések közepette az ismeretlen elregélte, hogy azért kiabált angolul, mert finnül Kimi nem figyelt fel rá. Rögtön ezután rám terelődött a figyelme és látványosan végigmért a szemével.
- Ki ez a kis csinibaba? - kérdezte nyájasan, de közben már nyújtotta a mancsát. - Ne szégyenlősködj, ennek a nagyfejűnek a jó cimborája vagyok. A nagy Joonas személyesen. - mutatta be magát ünnepélyes mosollyal, amit viszonoztam, mert bármilyen önelégült fejet is vágott, szimpatikusnak tűnt.
- Nina, a csapattársa. - mutatkoztam be én is visszafogottan, majd ferde mosollyal hozzátettem. - És kösz a vizuális masszázst, egészen bizsergető érzés volt.
- Neked bármikor, cukorfalatom! - puszilt bele a levegőbe felém, amin felnevettem. - Na és mi szél hozott téged errefelé, ahol a méltóságos Kimi Räikkönen csak néhanapján jár? - érdeklődött Kimitől.
- Nemrég voltam itt pár napot, de eddig nem futottunk össze. De biztos lemaradtam valamiről, mert nincs rajtad póló, haver. - bökte meg Joonas meztelen mellkasát rötyögve.
- Ember, te az égvilágon mindenről lemaradtál, ami mostanában történik a legkirályságosabb városban! - támaszkodott rá a finn barátja vállára, majd rám nézett. - Gyengébbek kedvéért ez természetesen Espoo.
- Mindjárt gondoltam. - nevettem.
- Hé, meddig maradsz itt kiscsajszi? Szívesen táncba vinnélek. - kacsintott rám kajánul.
- Hízelgő ajánlat, de itt ez a négylábú és haza kell vinnem. Gyengébbek kedvéért Svájcba. - billentettem oldalra a fejemet egy kedves mosoly kíséretében. Nagyon tetszett neki a tőle lopott beszólásom.
- És ha nem engedünk haza? Biztos, hogy Kimster sem hagy elmenni, ha rábeszélem! - veregette vállon a haverját, aki csak mosolygott maga elé. - Na, kicsilány, ha már itt vagy, nem mehetsz el anélkül, hogy szét nem buliztad a fejedet egy igazi finn bulin. Ne add be nekem, hogy egy blökiért húztad el magad idáig!
- Pedig ez az igazság! - tártam szét a karomat őszintén. - Illetve Kimi rángatott el ide, nem is...
- Nagyszerűűű! - kiáltott fel elégedetten Joonas. - Akkor most közös erővel elráncigálunk a legmenőbb törzshelyünkre! Egy ember nem halhat meg úgy, hogy nem bulizta agyon magát a partikirály finnekkel! Pff, ezzel az élménnyel szegényebben akarsz meghalni? Ugyan mááár!
- De a kutyával mi lesz? - emeltem fel a pórázt. A cane corso még mindig feszült figyelemmel leste Joonas mozdulatait. Már most nagyon tetszett a védelmező szerepe.
- Ha akarod, anyuéknál maradhat. - ajánlotta fel Kimi.
- De akkor mikor kerülök haza?
- Ha szerencséd van, jövő héten kijózanodsz és eljutsz Svájcig. - hülyéskedett röhögcsélve a lüke Joonas.
- Itt alhatunk anyuéknál, ne aggodalmaskodj! - oldotta meg Kims a problémámat.
- De nincs semmi váltóruhám! Nem számítottam ilyen meghívásra. - folytattam a problémázást újra.
- Cukorfalat, ha rajtam múlik, nem lesz szükséged ruhákra. - vigyorgott kajánul újdonsült ismerősöm.
- Még jó, hogy nem kell, hogy rajtad múljon. - vágtam vissza komolytalanul.
- Jó vagy így is, nem kell kiöltözni. - nézte végig a szerelésemet Kimi. - Akkor benne vagy?
- Van más választásom? - vontam fel mindkét vállamat.
- Nem nagyon. - vágta rá egyszerre a két finn. Akkor ezen már nincs is mit megbeszélni.

Visszaérve a Räikkönen-házba, Kimivel az udvarban ismerkedtünk egy kicsit a kutyával. Hiába cukkolt, semmi találó név nem jutott eszembe az újdonsült házőrzőmnek, a végén már a leglehetetlenebb elnevezésekkel álltunk elő, mint pl. Kopaszfejű vagy Morcosképű, mert a kutyus elég szigorú arcot vágott és nem igazán próbált meg barátkozni velem. De nem estem kétségbe, finn barátom szerint majd kialakul köztünk egy gazdi-kapcsolat, és ezek után úgy fogja őrizni a házamat, mint egy szuperszónikus riasztórendszer. Egyelőre azzal is elégedett voltam, hogy figyeltem a cane corso technikáját: feltérképezte a családi ház udvarát és körbeszaglászott mindent, ahová elért az orra. Tudtam, hogy jó választás lesz!
- Kutyaaaaaaa! - ordította el magát egy gyerekhang, és amikor felkaptuk a fejünket, megláttuk a Justuu-torpedót. Már másodjára volt részem abban, hogy kis híján elütött, de mivel most a fűben ültem, nem jelentett nagy veszélyt az egyensúlyomra. Azt értékeltem, hogy legalább angolul ordibált a jelenlétem kedvéért.
- De jóóó! - ujjongott a testvére is. - Kimi bá', ez előszülinapi ajándék? - nézett a nagybátyára csillogó szemekkel.
- Nem, kölyök, ez Nináé. - mosolygott békésen a finn. - De hol van apátok? Nem úgy volt, hogy a kalandparkba mentek?
- De zárva volt! - tárta szét a kezét felháborodva Titus. - Ja, amúgy apa meg anya megálltak beszélgetni a szomszéddal. Tudod, mikor várjuk meg, mire Eemeli néni elmondja, mit fog főzni a jövő héten!
Jót derültem a kisfiún, olyan laza és talpraesett, akárcsak a többi Räikkönen-családtag. Le se tagadhatták volna, hogy egy rokonságból származnak, és nem csak külsőre, belsőleg is rettenetesen hasonlítottak egymásra. A két testvért alig tudtam megkülönböztetni, csodálkoztam is, hogy Kimi milyen könnyedén szól rá egyikre és másikra, amikor randalíroztak az udvarban. A kutyám szerencsére nem bánta, meglepődtem, hogy milyen barátságosan viselkedik a gyerekekkel, akik valósággal körberajongták a fekete négylábút. Először alaposan körbeszimatolta őket, de aztán megkergette őket, amit a fiúk nagy zsibongással fogadtak.
- Nagyon aranyosak! - mondtam Kiminek a szaladgálásukat követve a szememmel.
- Ja, elég eleven kölykök. - bólintott mosolyogva a büszke nagybácsi. - Jönnek Belgiumba.
- A hétvégénkre? - fordultam felé csodálkozva.
- Aha. Már korábban megígértem nekik. 3 éve még kicsik voltak a cirkuszhoz, de most már bírni fogják a zsongást. És mivel Spa a kedvenc pályám, gondoltam oda hívom el őket. - magyarázta.
- Ez tök jó ötlet! - derült fel az arcom. Nem is számítottam rá, hogy egy nagydíjra Kimi is elhívja a családját. - Anyukád is jön majd?
- Nem, ő nem. - hajtotta le a fejét komoran. - Korábban apámmal együtt jöttek mindig megnézni, de amióta...szóval apám már nem tud jönni, a régi hagyományokra tekintettel ő sem tart velem.
- Ó, ezt...nem is tudtam. - ráztam meg a fejemet. Szomorúan fordultam Kims felé. Nagyon is együttéreztem vele, hiszen ha valaki, én pontosan tudom, hogy milyen, amikor az egyik szülő idő előtt elhagyja a gyerekét. - Nekem az anyukám halt meg. - osztottam meg vele az infót, amiről eddig sosem esett szó köztünk.
- Tudom. Seb elmondta. Kicsit furcsállottam, hogy ő tud erről. Mi sosem beszéltünk ilyen témáról. - nézett rám komolyan és mintha kicsit szemrehányóan is.
- Seb tiszta véletlen volt ott, amikor anyu szóba került. - emlékeztem vissza először a nála töltött éjszakára, aztán a telefonhívással félbeszakított tollasmeccsünkre, majd a múltkori éjjelre, amikor vigasztalás közben kibukott belőlem minden sérelem. - Egyébként meg te sem voltál soha hajlandó beszélni a családodról. Még a feleségedről sem tudtam semmit!
- Én se tudtam Jake-ről, amíg ki nem derült utólag a viszonyotok. - emlékeztetett sértetten.
- Nem láttam értelmét, hogy tudnod kéne róla, mikor nem jelentett semmit. - vontam meg a vállamat. - És különben is, nem akarok arról a féregről beszélni. Azért jöttem, hogy kikapcsolódjak, nem hiányzik, hogy újra felzaklassam magam ezen. - csuktam be a szememet, hogy visszanyerjem a nyugalmamat.
- Persze, bocs, nem akartam... - szabadkozott, aztán gyorsan más irányba terelte a beszélgetést. - Egyébként tényleg nem gond, hogy Joonas bulizni hívott?
- Dehogyis! - mosolyodtam el végre. - Nagyon szimpatikus a haverod. Kicsit lökött, de bírom a srácot. Gondolom itt minden haverod ilyen karakter.
- Van belőlük egy pár. - vakarta meg a fejét vigyorogva. - Előre szólok, hogy elég nagy becsben tartják a származásukat. Nálunk adni kell a finnségre, különben kitagadnak.
- Ne aggódj, majd beépülök. - kuncogtam. - Kinézetre passzolok a finn képbe, nem?
- De, nagyon is. - horkant fel szórakozottan.
- És szerintem már azt is bebizonyítottam, hogy nem ijedek meg egy kis piától.
- Pont ettől félek. - nevetett fel.
- Te csak ne félts engem, jó? - löktem meg a karját, amin támaszkodott, ezért egy pillanatra megrogyott a tartása. Természetesen csúnyán nézett rám. - Szeretném megismerni a finn haverjaidat, és ha az összes ilyen jófej, mint Joonas, akkor szerintem jó esténk lesz. Rám fér egy kis szórakozás. - fújtam ki a levegőt.
- Akkor mindent el kell követnünk, hogy jól érezd magad! - mosolygott féloldalasan.
- Ezt el is várom egy ilyen partiarc népségtől. - adtam ki az utasítást, bízva abban, hogy tényleg nem fogok csalódni a finnekben. Ekkor viszont még nem is sejtettem, mennyire hosszúra nyúlik ez az éjszaka.

Késő este, miután Paula megtömött minket egy alapos vacsorával, elindultunk az espoo-i éjszakába. Ahogy sorban elhaladtunk a szórakozóhelyek mellett, Kiminek mindig akadt valami emlékeznivalója az adott helyről, így mire elértünk a törzshelyükhöz, már legalább tíz sztorit hallottam a közös bulizásokról. Ez azért kellőképpen felspanolt az estére, epekedve vártam már, hogy találkozhassak a többi finnel, akik persze már türelmetlenül vártak ránk a bárpultnál. Nagyon bejött a nagybetűs törzshelynek kikiáltott pub, hangulatos kis hely volt, tele alkoholizáló fiatalokkal és idősekkel. Nem volt nehéz kiszúrni azt a csapatot, akihez Kimi is tartozott, ők voltak a legnagyobb hanggal az egész pubban. Már vigyorogva telepedtünk le hozzájuk.
- Nézzétek ki van itt! - örült meg nekünk a nagyfőnök, azaz Joonas. - Kimster végre hazaért és magával hozta a bomba csapattársát is! Mondtam, hogy nem semmi a kiscsaj, srácok! - nézett diadalmas mosollyal végig a társain, akik szemtelenül végiglegeltették a szemüket rajtam, miközben helyeslően bólogattak.
- Hali, fiúk, Nina vagyok. - nyújtottam az öklömet, ha már a laza ismerkedést választottam. Meglepetésemre azonban, nemhogy visszaöklöztek volna, de úriemberek módjára kezet csókoltak. Nem tudtam mire vélni ezt az udvariasságot, úgyhogy ezt annak a számlájára írtam, hogy már nem az első kör whisky-jüket vedelték. De voltak olyan kedvesek, hogy elárulták a nevüket: Kalle, Mikko, Raimo, és Antti alkották Joonas mellett a csapatot. - Csajok nincsenek is? Barátnők, feleségek, valaki? - kérdezősködtem a pasiktól, akikből hatalmas röhögés tört ki.
- Nem vagyunk olyan könyörtelenek, hogy egyetlen nőnek adjuk el magunkat, kiscsillag. - avatott be Kalle.
- Itt egyedül Kimster adta a fejét házasságra! Már a legénybúcsún megmondtam, hogy bele fogsz bukni haver! - veregette hátba a barátját Antti. Kimi csak a szemét forgatta.
- Hé, és Eevivel mi van? - hőbölgött Mikko. - Az én nőmre nem emlékeztek? Kemény fél évig voltunk házasok!
- És azalatt mindannyian átmentünk rajta! - röhögte el magát Raimo. - Egyébként ott volt Jaana is, aki meg majdnem rávett, hogy vegyem feleségül, rémlik? Bakker, olyan részeg voltam akkor, hogy majdnem meg is gyűrűztem!
- Annak a csajnak még a szeme se állt jól, de ha nem az arcára koncentráltál, akkor el lehetett vele szórakozni. - emlékezett vissza nevetgélve Kalle, mire a társai hahotázva mesélték el az említett csajszival átélt kalandjaikat.
Eközben én lopva Kimire néztem, aki féloldalas mosolyát felvillantva megvonta a vállát, aztán megkérdezte, mit rendeljünk. A finn srácok rögtön rám akartak erőszakolni egy ütős hazait, végül egy citromos vodka mellett döntöttem. Mihelyst kortyoltam belőle párat, szembetalálkoztam a sok férfiszempárral.
- Mi olyan érdekes, hm? - vontam fel a szemöldökömet kérdően.
- Te, cukorfalat! - vigyorodott el Joonas, majd lazán átdobta a karját a vállamon. - Figyelj csak, nem lehet, hogy igazából te is közénkvaló vagy csak németnek hazudod magad?
- Vérbeli német vagyok, kikérem magamnak! - nevettem fel.
- Ó, pedig van egy olyan szabályunk, hogy a hazaiak kapják meg a teljes csomagot! - sajnálkozott Raimo.
- Az egy ősrégi szabály, ideje már megszegni. - legyintett Joonas és ismét rám emelte huncut szemeit. A vak is láthatta, hogy be akar fűzni, de egy perce sem vettem komolyan.
- És olyan szabályotok nincs véletlenül, hogy a csajoknak hagyjatok légteret? - érdeklődtem, mert Joonas már lassan a nyakamban lihegett. Egy mozdulattal eltoltam magamtól, és rögtön ittam pár kortyot, hogy meg se próbáljon ismét közelíteni.
- Sajnos ilyen szabályt még nem hoztunk, de nem is áll szándékunkban. - vigyorgott Mikko. - Pont ez a lényeg, hogy nincsenek kötöttségek. Buli van, emberek! - kiáltott fel, amikor megszólalt egy ütős sláger, és a pub hangos morajlásban tört ki. A csoportunk egyszerre emelte fel a poharát a magasba, úgy koccintottunk.
- Üdv itthon, Kimster! Látod, hogy hiányoltunk? - dörgölőzött hozzá poénkodva Raimo. Kimi viszonozta a nevetséges mozdulatot, jól vállba lökte a srácot, aki kishíján lefordult a bárszékről.
Erre a többi finn is lökdösődni kezdett, végül totális káosz alakult ki. Egy csoportos ölelkezésbe fulladt a baromkodás, és mivel én egyszem lányként bekerültem a körükbe, engem fogtak közre. Ha a Räikkönen-családnál elszenvedett nyomorgás szokatlan és meglepő volt, akkor ez a brusztolás már életveszélyesen érintette a csontjaimat. Nagy nevetések közepette végül sikerült kierőszakolnom, hogy engedjenek már el, mert nem kapok levegőt. A készséges Kalle már emelte is a poharamat a számhoz, és megöntözött egy kis frissítővel. Persze a fele ráömlött a fehér felsőmre, aminek a társaságból egyedül én nem örültem.
- Élvezitek a szitut, ti lököttek, mi? - néztem rájuk összeszűkült szemmel. Egytől-egyig az összes rajtam röhögött.
- Ne is haragudj, te csodás a látvány! - bókolt Antti a felsőmet fixírozva.
- Nem látszik át annyira, nyugi, csak heccelnek! - sutyorogta Kimi a fülembe, amikor már én is a trikómat nézegettem.
- Hé, mi ez a susmus ott? - szúrta ki az előbbi pillanatot Joonas. - Kims, ne sajátítsd ki magadnak a csajszit!
- Te meg ne másszál a képébe! - vágott vissza a haverjának finn barátom.
- Hohó, mi van veled Kimster? Hogy véded a kiscsillagot! - cukkolta Raimo.
- Nem kell engem megvédeni. - nevetgéltem. - Elázott a pólóm, de azért tökre fel vagyok pörögve. Iszunk még egy kört srácok? - néztem körbe a fiúkon, akik most már ragaszkodtak ahhoz, hogy ők rendeljenek nekem. Végül egy jó erős rum mellett tettük le a voksunkat, és miután koccintottunk, majd meghúztuk a poharat, mindenkiből kiszakadt egy hatalmas sóhaj.
- Jól bírod a piát, kicsilány! - dicsért meg Kalle mosolyogva.
- Nekem nincs benne a véremben a ti finn alkoholista hajlamotok, de azért van egy jó mesterem. - pillantottam Kimire, aki büszkén bólogatott.
- Ha gondolod, én szívesen teszek róla, hogy legyen egy kis finnség benned. - vigyorgott rám Joonas kihívóan, mire tágra nyílt a szemem. Az biztos, hogy ezek nem gondolják meg kétszer, rögtön kimondják, amit akarnak!
- Azt próbáld meg, haver! - könyökölt az oldalába Kims.
- Most mé', olyan jól elvagyunk, végződhet jobban is az este, ugye cukorfalat? - lökdöste meg a karomat Joonas.
- Ne is álmodj róla! - hűtöttem le a srácot. A többiek nagyot nevettek a kikosarazott Joonas-on.
- Hallottad? - vonta fel a szemöldökét Kimi.
- Fiatal még az este, és van még pár pia, amit legurítunk addig. Minden simán fog menni. - feszítette szét vízszintesen a levegőbe a tenyerét. Nagyon elszántnak tűnt, úgyhogy ideje volt letörni a harci kedvét.
- Nagyon hízelgő az ajánlat, de meghagylak a többi kuncsorgó csajnak, akiknek kifolyik a szemük, ha rád néznek. - böktem a fejemmel a mögöttünk illegő-billegő csajokra, akik egyfolytában a srácokat stírölték.
- Oh, kösz, hogy szóltál kislány, le is csapok az egyikre. - ugrott le a bárszékről Raimo, és rögtön be is vetette magát Mikko-val együtt. Joonas csak fitymálva húzta fel az orrát.
- Azok már unalmasak. Te viszont még ismeretlen terep vagy nekem. - tette az ujját az állam aljára.
- És az is maradok. - mosolyodtam el könyörtelenül. Nem vettem rossz néven a hízelgését, inkább poénként fogtam fel.- Dobok egy sárgát, okés? - ugrottam le a bárszékről. Kimi a fejével mutatta a mosdó irányát.
Szép kis tömegen kellett keresztülvágtáznom, de végül elértem a wc-t, ahol finn nők szépítkeztek. Ők is olyan lazának és nagyhangúnak tűntek, mint a férfiak, azzal a különbséggel, hogy ők inkább fintorogva, mint kuncsorogva mértek végig. Nem is foglalkoztam velük, rögtön benyitottam az egyik fülkébe és gyorsan elvégeztem a dolgomat. A kézmosás után a kézszárítóval sikerült eltüntetnem a piafoltot a felsőmről, úgyhogy a kinézetemmel megelégedve léptem ki a mosdóból. Váratlanul éppen Joonasba ütköztem bele.
- Megleptelek, cukorfalat? - vonta fel a szemöldökét. Az ajtófélfát támasztotta, a karjait összefonva maga előtt. És el ne felejtsem, hogy nagyon kihívóan méregetett.
- Elég fura, hogy még a mosdóba is követsz.
- Akkor ez nem lehet véletlen, ugye? - mosolyodott el. - Figyelj, akarsz kicsit dumálni? Van egy cigim, elszívhatnánk ketten, na?
- Kösz, de nem mérgezhetem magam ilyennel. - hárítottam el a felajánlást.
- Akkor csak gyere, megmutatom, hogy kell füstkarikákat fújni. - kuncogott, és mielőtt még ellenkezhettem volna, már karon is ragadott és kivezetett a pub teraszára. - Pöpec ez a hely, mi?
- Ja, elég jó a felhozatal. - dicsértem meg a törzshelyüket. Láthatóan tetszett neki a benyomásom.
- Főleg, hogy te is megjelentél. - bókolt egy lehengerlő mosollyal. - Mondtam már, hogy egész jó kis csaj vagy?
- Ezt mintha kihagytad volna a többi közül. - heccelődtem, aminek meg is kaptam az árát. Az egyik kezét finoman a derekamra csúsztatta. A szememmel követtem a mozdulatát, aztán felnéztem rá. - Tényleg nincs barátnőd? - kérdeztem rá gyanakvóan. Kicsit nehéz volt elhinni, hogy egy ilyen nyomulós pasinak nem volt még egy normális kapcsolata sem.
- Nem, hacsak te nem akarod felvállalni a szerepet. - vigyorgott pimaszul.
- Mintha azt mondtátok volna, hogy nem egy lánynak tartogatjátok magatokat... - emlékeztettem a számukra fontos szabályra.
- Már mondtam, hogy miattad felrúgnám azt a rohadt szabályt. - karolt át a derekamat most már mindkét karjával. - Tényleg bejössz nekem, cukorfalat.
- Repesek az örömtől. - forgattam a szememet, majd finoman lefejtettem a karját magamról. - Ezt úgy hány lánynak mondod el naponta?
- Nem hiszel nekem, mi? - kérdezte kajánul. - Akarod, hogy megmutassam?
- Kösz, inkább nem. - nevettem és védekezően magam elé tettem a kezemet, mert már közelített felém az arca. - Hallod, Joonas? Menjünk vissza, a többiek már biztos várnak.
- Ne siess annyira, cukorfalat, ráérünk még. - suttogta, miközben ismét megpróbált magához húzni. Már éppen azon voltam, hogy egyszerűen faképnél hagyom, amikor megérkezett Kimi.
- Hallod, haver, megmondtam, hogy a lány tabu! - rivallt rá ingerülten Joonasra, akinek a karjait lefejtette rólam, aztán arrébb lökte pár lépéssel.
- Most mit izélsz, azt mondtad, nem a csajod! - háborgott a finn haver.
- És ez nem ok arra, hogy rámássz! - kiabált Kims. - Nézz már rá, ő nem a te súlycsoportod!
- Kimi, nem történt semmi, csak dumáltunk! - vettem a védelmembe Joonast, ki tudja miért.
- A duma Joonasnál az előjáték. - kapta rám a tekintetét hirtelen Kimi. Elég frusztráltnak tűnt.
- És akkor mi van? Mér' nem mozdulhatok rá, ha bejön nekem? - értetlenkedett továbbra is Joonas.
- Mert megmondtam, hogy ne csináld! Mit nem lehet ezen érteni? - fortyogott a finn barátom.
- Most mondd meg, kicsilány, olyat tettem, amit te nem akartál? - nézett rám segítséget kérve a hódítóm.
- Tényleg nem történt semmi komoly. - emeltem fel a tenyereimet ártatlanul.
- A te fejecskédben biztos nem, de az övében már pucéran vonaglottál. - motyogta Kimi, mire Joonasból kitört a nevetés.
- Jaj, Kimster, hogy te milyen vicces kedvedben vagy ma! - ütögette meg a barátja hátát. - Szép alakítás volt, de most nem hagynál már inkább magunkra Ninával? Épp kezdtünk bemelegedni.
- Az alsógatyád kezdett bemelegedni, te csajhuszár! Gyere! - fogta meg a karomat Kims, én viszont tágra nyílt szemekkel néztem rá, amikor elkezdett vonszolni.
- Mit csinálsz?
- Ideje lépnünk, mielőtt te megint pisiszünetet tartasz, Joonas meg utánad megy a wc-be! - mormogott, miközben a karomnál fogva végighúzott a tömegen.
Futólag intettem a finn haveroknak, sajnálkozva köszöntek el. Mire kiértünk a pubból a hűvös éjszakába, kirántottam a karomat Kimi szorításából
- Elárulnád, mit csinálsz? Mi volt ez a cirkusz? - háborodtam fel lecövekelve a járdán.
- Te nem ismered Joonast. - közölte nyugodtan. - Nem bírtál volna el vele.
- De nem kell megvédeni, már éppen azon voltam, hogy lehámozzam magamról! - akadtam ki, majd úgy folytattam, hogy követtem az előttem lépdelő finnt. - Nem kellett volna közbeavatkoznod, mondtam már, hogy semmi olyat nem csinált, amiért közbe kellett volna lépned!
- Mert még csak az akció elején tartott. - magyarázta ki magát.
- Ura voltam a helyzetnek, tudd meg! - szorítottam össze a számat mérgesen. - Kezd kicsit sok lenni, hogy állandóan meg akarsz védeni! Tudok bánni az ilyenekkel!
- Persze, úgy mint a kocsmában Németországban. - emlékeztetett a korábbi hasonló esetre.
- Az más volt! Joonas nem egy mocskos, részeg állat!
- Hanem egy olyan tenyérbemászó srác, aki félóránként más csajt csábít a teraszra! - nézett rám okoskodva. - Ne legyél már ilyen naiv! Különben is most miért rám vagy kiakadva, mikor Joonas molesztált?
- Nem is volt szó molesztálásról! - csattantam fel élesen. - Tényleg csak dumáltunk, a tapizást meg tudtam kezelni. Egyébként meg azért vagyok rád dühös, mert egy jelentéktelen és elveszett kamasznak nézel!
- Dehogyis! - nevetett fel. - Honnan veszed ezt?
- Nem bízol bennem! Pedig leráztam volna Joonast, ha túllépte volna azt a bizonyos határt! - bizonygattam. - És tudod mit? Benne legalább becsülöm, hogy határozottan jelezte a szándékait felém, nem úgy, mint egyesek!
Ahogy vártam, Kimi megtorpant a menetelésben. Megfordult, mire én is megálltam, így farkasszemet néztünk egymással.
- Mit akarsz? - kérdezte fojtott hangon.
- Választ! - jelentettem ki durcásan. - Ugyanis nem tudom meddig kell még várnom arra, hogy végre...
- Gyere! - szakított félbe, mikor megfogta a kezemet és újra útnak indított.
Nem is szólt többet hozzám, amíg vissza nem értünk a családi házhoz. Felkísért az emeleti vendégszobába, ahol elszállásoltak erre az egy éjszakára, majd amikor becsukta az ajtót, egyenesen nekidöntött. Meglepetésemben levegőt is elfelejtettem venni, csak bámultam a szemeibe, amiből viszont semmit nem tudtam kiolvasni. Csak vártam a következő lépését, amire nem is kellett sokat várnom.
- Igen, tényleg megérdemled már a választ. - motyogta centiméterekkel az arcomtól, és nem is teketóriázott sokáig, rögtön lecsapott a számra és olyan csókban részesített, amiből elvileg ki kellett volna vennem a választ, de gyakorlatilag csak az kattogott az agyamban, hogy: úristen, ez most komoly?
- Most jó? - kérdezte rekedtes hangon, amikor kicsit elhúzódtunk egymástól. Az állam még mindig a padlón volt valahol, és a szám is teljesen kiszáradt. Képtelen voltam gondolkodni.
- Nem tudom. Fogalmam sincs. Mi ez? - kérdeztem összezavarodottan. Nyilván Kims is láthatta a reakciómat, mert a karomnál fogva leültetett az ágyra, és miután nagyon hosszan sóhajtott, rám nézett.
- Ezt már nem tudom kimagyarázni a pillanat hevével, ugye? - húzódott mosolyra a szája.
- Nem hiszem, hogy beérném ezzel. - pislogtam még mindig az előbbiek hatása alatt. - Kérdeznem kell valamit. Már...a magyar afterparti után is megfogalmazódott bennem ez a kérdés.
- Ki vele! - hunyta le a szemét egy hosszú pillanatra, majd ismét rám figyelt.
- Ez olyan ciki. - túrtam bele a hajamba kínosan.
- Mondd ki, ne kímélj! - húzta végig a tenyerét az arcán. Az volt az érzésem, hogy neki még nehezebb ezt feldolgozni, mint nekem. Ami viszont teljes képtelenség!
- Többet érzel irántam, mint barátságot, ugye? - böktem ki nagy nehezen. - És ne...ne tagadj, jó?
- Őszinte leszek. Fogalmam sincs. - vonta meg a vállát.
- Ezt hogy érted? - kerekedett ki a szemem. - Nem vagy...khm...belém zúgva?
- Nem. - rázta a fejét egyértelműen.
- De bejövök neked, vagy ilyesmi? - jöttem bele a kérdezősködésbe.
- Nem igazán tudom. - vakarta meg a tarkóját.
- Akkor mit tudsz? - emeltem fel a hangomat kétségbeesetten. Annyira frusztráló volt a helyzet, hogy szinte már levegőt sem kaptam.
- Gőzöm sincs, ez nem olyan egyszerű! - állt fel, majd a fejét fogva járkálni kezdett a sötét szobában.
- Mi olyan bonyolult ebben? - faggatóztam remegő hangon.
- Az, hogy bizonyos helyzetekben már képtelen vagyok úgy nézni rád, mint egy barát! - nyögte ki zavartan. - Nem tudom, miért változott meg ez bennem. Az egyik percben még úgy viszonyulok hozzád, mint barát. Röhögünk, poénkodunk, baromkodunk, és ez így oké. De aztán a következő percben történik valami és minden megváltozik körülötted, barátból nő leszel és tudom, hogy nem helyes, de nem tudok nem férfi módjára gondolkodni és cselekedni ilyenkor. - fejezte be az érzelemkinyilvánítást, ami jobban sokkolt, mint bármi amit ismeretségünk során hallottam tőle. Vagy amikor először megláttam a gyárban. Vagy amikor először megdicsérte a vezetési stílusomat a szimulátorozáskor. Vagy amikor először odaült ebédelni hozzám.
- Mióta van ez? - szedtem össze a hangomat valahonnan a kislábujjam környékéről.
- Az a vicc, hogy fogalmam sincs! - nevetett fel erőltetetten. - Amikor Montrealban...
- Montreal??? - szakítottam félbe megrökönyödve. - De hát az már mikor volt!
- Szóval amikor holtrészegre ittad magad és nekem kellett felvinnem téged a karomban a hotelszobába, akkor éreztem ilyesmit először. - fejezte be, nemtörődve a közbeszólásommal.
- Te jó ég. - temettem a tenyerembe az arcomat.
- Egy darabig nem volt semmi. - folytatta még mindig idegesen téblábolva. - Aztán amikor az a nyápic színész megemlítette, hogy jól néznénk ki együtt, megint furcsa érzésem lett. Az az eljegyzéses dolog meg csak ráadás volt.
- Édes istenem. - ingattam a fejemet. - Viccelődtünk, de azért elgondolkoztál rajta, mi?
- A házasságon nem, de azon igen, hogy illenénk-e egymáshoz. De arra jutottam, hogy ez hülyeség.
- És ezek után hogyan jutottál el ahhoz, hogy megcsókolj a medencében? - tudakoltam kíváncsian.
- Hirtelen jött. - magyarázta rekedtes hangon. - Előtte is voltak olyan pillanatok, amikor azon kaptam magam, hogy már nemcsak barátként vagy előttem. Aztán ezek egyre sűrűbben jelentkeztek.
- Jaj, Kims, nem akarom, hogy megint megtörténjen! - siránkoztam magamba zuhanva.
- Miről beszélsz? - ült le végre az ágyra. Már amúgy is kezdtem szédülni a folytonos ide-oda járkálásától.
- Volt egy nagyon jó barátom. - kezdtem bele a mesélésbe. Úgy gondoltam, most el kell mondanom ezt. - A motoros haverjaim egyike. Nagyon szoros barátságban voltunk. Nem annyira, mint veled, de megközelítőleg. Egyszer lefeküdtünk, az egyik győzelme után. - emlékeztem vissza a pihenőszobás felfordulásra, amit okoztunk. - Reggel mindketten elszörnyedtünk magunkon. Fiatalok voltunk, nem tudtunk igazán továbblépni a tettünkön. Azok után nem tudtunk kínok nélkül egymás szemébe nézni. Meg is szakadt a barátságunk.
- De mi nem is feküdtünk le, miért hasonlítasz össze vele? - ráncolta a homlokát értetlenül.
- Mert te is olyan fontos vagy nekem, mint ő volt anno. - töröltem meg a szememet. Mostanában hajlamos vagyok a könnyezésre, miért vagyok ilyen érzékeny?
- De te is ennyit jelentesz nekem. - fonta körém a karjait vigasztalóan, miközben elmosolyodtam. Nem voltam hozzászokva, hogy ilyen érzelemkinyilvánításnak lehetek a tanúja.
- Megfogadtam, hogy nem keveredek bele több ilyen kalamajkába! Nagyon rosszul érintett, hogy elvesztettem a barátomat. Ezért is az a legfőbb elvem, hogy versenytársakkal nem kezdek ki.
- Nem is akartalak feleségül kérni. - jelentette ki mosolygós hangon.
- De te rosszabb vagy, hiszen a csapattársam vagy!
- A munkában igen, de azon kívül meg a barátod. - helyesbített. - Attól félsz, hogy akarok tőled, valamit?
- Miért, hát nem? - néztem fel rá homályosan.
- Ha arra gondolsz, nem gondoltam arra, hogy....járjunk vagy...érted, ilyesmi. - vallotta be zavarba esve.
- Akkor ez olyan...több, mint barát, kevesebb mint szerelmes szitu? - próbáltam definiálni a helyzetet.
- Ja, ez egész hihető. - mérlegelte a dolgot. - Szerintem csak arról van szó, hogy valamilyen szinten vonzódok hozzád.
- Lehet, hogy én is? - tettem fel magamnak a kérdést. Kimit alaposan megleptem ezzel a hangos gondolkodással.
- Miért gondolod ezt? - érdeklődött.
- Egyszer sem utasítottalak el, amikor lesmároltál... - emlékeztem vissza az eddigi esetekre. - Gondolod, hogy ez jelent valamit? - néztem rá kétkedve. Mosolyogva megrázta a fejét.
- Gőzöm sincs, de ha akarod, kipróbálhatjuk... - húzódott közelebb.
Nem voltam benne biztos, hogy akarom. De ha a bensőm nem is, a testem biztosan vágyakozott valami után, mert amikor Kimi az arcomhoz nyúlt és közrefogva a tenyerével megkereste a sötétben a számat és gyengéd csókot kezdeményezett, megint képtelen voltam ellenállni. Amikor a keze végigcsúszott a karomon, egészen le a derekamig, már tehetetlen voltam, úgy simultam hozzá, mintha kötelező lenne. A tenyere közben irányt változtatva végigjárta a hátamat, majd egészen felkúszott a nyakamhoz, ahol megállapodott és még közelebb húzott magához. Már éppen kezdtem teljesen magatehetetlenné válni, amikor a számat elengedve a homlokát az enyémnek döntötte és kutatóan fürkészni kezdte az arcomat.
- Jól vagy? - suttogta pár centire a számtól. Sűrűn szedve a levegőt szuszogtam a történtek hatására.
- Aha, igen, minden oké. - hadartam átszellemülten, és még éppen láttam Kims halovány mosolyát, amikor újra rátapasztotta az ajkát az enyémre.
A kezével folytatta a testem bebarangolását, már szinte a teljes felsőtestemet körbejárta, miközben teljesen magához vont. Lassan az én kezem is megindult legnagyobb meglepetésemre, önálló életre kelve állapodott meg az izmos mellkasán, miközben az ő keze a hajamba túrt. Elvesztettem a kapcsolatot a külvilággal, a sötétben nem láttam semmit, csak azt érzékeltem, hogy hirtelen háttal lepuffanok az ágyra. Pechemre a fejemet sikerült beütnöm az ágytámlába, így kizökkentem a hatás alól, kapkodva kezdtem szedni a levegőt, amikor meghallottam a fojtott kuncogást.
- Nem hiszem el, hogy mindig te járod meg. - mormogta Kimi, amikor mellettem landolt az ágyon.
- Látod, mit művelsz velem? Remélem nem vérzik. - sziszegtem a pillanatnyi fájdalomtól. Rögtön megéreztem a kezét a fejem hátulján tapogatózva.
- Nyugi, nincs gáz. - nyugtatott meg. Ha már a keze a fejemre simult, maga felé fordított, így egymás felé fordulva feküdtünk a sötétben. - Minden oké? - kérdezett azért rá, bár tudtam, hogy nem a fejem sajgására gondolt.
- Persze. - nyugtattam meg most én, majd lehunytam a szemem. - De nem szabadna...
- Akarod, hogy kimenjek? - kérdezte rekedten.
- Nem kell. - sóhajtottam még mindig csukott szemmel. Megint megéreztem az arcomon a kezét, ahogy nyugtatóan végigsimít rajta.
- Kösz. - felelte és bár nem láttam, tudtam, hogy mosolyog. Amikor a szája újra megkereste az enyémet, és a karjával is a lehető legközelebb húzott magához, már tudtam és éreztem, hogy innen már nincs visszaút...

26 megjegyzés:

  1. Szia Drága :)

    Nem is tudom, hol kezdjem, csak ülök itt valami kellemes borzongás jár át. Szerettem a részt, miért nem szerettem volna, hiszen Kimi játszotta a főszerepet, de azért még mindig pártatlanul állok.
    Mégis valahogy jólesett végigolvasni és belefolyni a részbe. Aggodalom, tisztázatlan kérdések, féltékenység (?), sok-sok dolog, ami ebben a részben felütötte a fejét.
    Kezdjük csak a legeslegelején. Kezdtem azt hinni, hogy gyorsan átesel a kocsiban a "nagy beszélgetésen" , de ez nem olyan egyszerű , ugye?? :D A köztük lévő csipkelődések és szóváltások még minidig a baráti részhez tartoznak, de innen a csók kilóg. Semmi sem lehet tökéletes, mert akkor már azt lehetne hinni, hogy ez a tündérmese. Viszont a fránya sebességváltó gondoskodott, hogy ne így legyen :)
    Kimi a családlátogatással, közelebb akarta érezni Ninát, hiszen a finn nem mindenkinek nyílik meg és Nina most megtisztelhetve érezheti magát, annak ellenére mennyire ódzkodott az egésztől. Óó, a két lurkó, nem lehet őket nem megzabálni. Tipikus Räikkönenek :D
    Kutya jó választás, tényleg Ninához való és szerintem hamarosan nagyon jó párost fognak alkotni :)
    A buli, tipikus finnek és persze tipikus Kimi, ezért is szeretem annyira, nem akar görcsösen megfelelni az elvárásoknak, ha úgy tartja, kirúg a hámból egy kicsit.
    Kimi védelmében, egy csöppnyi féltékenység is fellelhető, persze mindazok után, hogy jól ismeri a barátját. Nina hiába érzi úgy, hogy uralni tudja a helyzetet, soha se lehet tisztában mire képes egy férfi, hogy elérje a hőn áhított célját és itt ez most a rosszabb értelemben.
    Hova máshova is kerülhetett volna a tisztázó beszélgetés, mint a végére.
    Mint már egyszer kifejtettem, hogy Anglia körül változhattak meg a finn érzései. Valahogy az is kirajzolódott, hogy Seb és Kimi érzései nem azonosak. Seb szerelmes Ninába, míg Kimi vonzódik Ninához, mint nő.
    Kimi vallomása, tipikusra sikeredet, valahogy ő sem képes megmagyarázni az érzéseit, hisz nem is az a típus a szónoklatokat képes erről tartani.
    S talán Ninának is igaza van, számára sem olyan közömbös a finn.
    Csók, majd csókok, és még több. S megint nem lehet minden tökéletes. Nina, Nina vonzza a sérüléseket :DD
    "már tudtam és éreztem, hogy innen már nincs visszaút... "
    khm??? Illik így befejezni valamit??? most komolyan képes vagy a piszkos fantáziámra bízni a folytatást, míg meg nem kapom a tényleges válaszokat. Rossz döntés :DDD
    Láthatod fokozott kíváncsisággal és izgatottsággal várom a következő részt. Ráadásul nem is tudok dönteni, melyikből is szeretnék, hiszen mindkét történet igazán izgalmas résznél tart. Én itt leszek, jöjjön bármelyik.

    Puszi:*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Drága :)
      Nagyon örülök, hogy azt a kellemes borzongást sikerült kiváltani belőled, ez nekem nagy elismerés :) Egyébként úgy szeretem, hogy annyira jól össze tudod foglalni a történteket, mintha a fejemből beszélnél :D Elég rémisztő, mert nekem is ilyen gondolatok járnak a fejemben, csak nem írom le, mert akkor sok minden egyértelmű lenne :D
      A kocsiban történt barátság határainak súrolását, Kimi célját a családlátogatással, a bulit, szóval mindent olyan jól meglátsz és ez tök jól esik :) Szeretem amikor az olvasóknak is átjön az amit szeretnék "megteremteni".
      De a legjobban ez tetszett: "Seb és Kimi érzései nem azonosak. Seb szerelmes Ninába, míg Kimi vonzódik Ninához, mint nő." Ez a lényeg!
      Szerintem már megszokhattátok tőlem az ilyen befejezést :D Rossz döntés de még jó hogy megengedhetem magamnak :))
      Még én sem tudom, hogy miből hozok folytatást bár nincs kétségem afelől hogy a többség melyikből szeretne ;)
      Köszönöm, hogy írtál :))
      Puszi :*

      Törlés
  2. Szia!

    Annyira vártam már az új részt, hát, maximálisan megérte a várakozást. :)
    Annyira aranyos volt a vége, már 3x elolvastam, nem tudom megunni, remélem a következő részben is ezt a jelenetet folytatod, esetleg egy szegszög-váltással. :) Ezek után én mindenképp ebből a történetből szeretnék folytatást!
    Kutyanévnek én valami Forma-1-eset tudnék elképzelni. Lehetne Lotus, úgyis fekete a kutyus. :D
    És persze köszönjük a szép hosszú részt!

    Üdv,
    E.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Örülök neki, hogy nem csalódtál a részben :) Nem is tudtam volna rövidebben megfogalmazni a történteket.
      Elárulom, hogy a végét volt megírni a legnehezebb. Te 3x elolvastad, én 3x átírtam, mert nehéz volt eltalálni a legjobb verziót. Tudtam, hogy ez fontos része a történetnek, ezért is akartam jól megoldani. Lesz Kimi-szemszög a folytatásban, azt elmondhatom :)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi

      Törlés
  3. Szép estét!

    Ejha micsoda esemény dús rész hoztál össze. :) Nagyon tetszett.

    Nina mindig vezetni akar? De Kimi igencsak megbízhat benne, ha engedte is :)
    Az espooi út nem volt semmit. Nina megint megmutatta, hogy tud vezetni. :P
    Én arra tippeltem, hogy majd a repcsin megbeszélik a dolgot, azt lehet romanzikáni, de megint nem jött be, de ez sokkal jobb volt. Belekezdtek a beszélgetésbe, aztán majdnem összevesztek, majd Kimi nyomás elhárítást végzett :) De az a fránya sebváltó közbeszólt.

    A család, a két manó cuki, mint a nagy-bátyó :) :D Rami rögtön kombinált :) Anyuka meg anyukás :)

    A kutya Imádom az összeset, jó választás cane corso, nagyon tud védeni és isten mentse meg azt az embert aki a gazdit bántani meri. Név, hát nehéz...Fiú a kutyus? Icedog esetleg, vagy Gyilkos vagy Security center vagy valami forma 1-el kapcsolatos dolog? :)

    Joonas elsőre nem volt szimpatikus, de amikor beindult a buli, sejtettem, hogy rá fog mászni Ninára és akkor jöhet Jégember és csak fog történni valami. És történt is.

    Megtörtént a beszélgetés és nagyjából tisztába lettünk ki mit érez.
    Tehát Kimi nem szerelmes, csak vonzódik Ninához, Nina is vonzódik hozzá mert nem lökte el egyszer se amikor megcsókolta. Barátság extrákkal. (Jó film volt) Ami nekem személy szerint tetszik, van egy olyan sejtésem, hogy egy darabig hagyod őket együtt, de Seb lesz a végső befutó...

    Nina nem tud vigyázni? Szegényem mindig történik valami zavaró tényező ami eltereli a figyelmét másra, de ez a mondat a végére gonosz volt nagyon gonosz "Amikor a szája újra megkereste az enyémet, és a karjával is a lehető legközelebb húzott magához, már tudtam és éreztem, hogy innen már nincs visszaút..."

    Hát most hogy aludjon az ember? Ezen fog járni az agyam, hogy ezek mit fognak rosszalkodni... Uhhh

    Gyors fojtatást kérek szépen, esetleg Kimi szemszög? :)


    G. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Örülök, hogy tetszett ez az eseménydús rész :) Hát nem fukarkodtam vele az biztos :)
      Nina végül is autóversenyző, persze hogy vezetni akar. És megint megmutatta, hogy mennyire is tud :D Na ja, előbb próbáltak őszinték lenni, aztán veszekedés kezdődött, végül nyomáselhárítás lett belőle :D
      Igazából nekem egy kutyanév nem jutott eszembe, azért akartam, hogy segítsetek. Icedog, ez tetszik :D A Gyilkos elég durva, a Security centeren meg jót nevettem :D Majd meglátom.
      A helyzet Kimivel valahogy úgy van, ahogy leírtad. De ahogy írtam az előszóban, ne vegyetek semmit biztosra ;) Barátság extrákkal már nem először kerül előtérbe. Kiderül, hogy hasonló lesz-e :) Amúgy az a film elég nagy hatással volt a fantáziámra, látszik nem? :P
      Remélem azért sikerült jól aludnod :D Megpróbálok nagyon sietni a folytatással, Kimi-szemszöggel egybevéve :)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi :*

      Törlés
  4. Te szentséges Szűz Mária o.O

    ja, igen, szia :)
    ez egyszerűen, nem találok szavakat. annnnnnnyira eszméletlenül jó volt. :D

    a család ... hát, ha nem tudná a nép, h Kimi mit érez (vagy legalábbis gonold, vagy akar, na mindegy, mindenki érti mit akarok kihozni), akkor is simán lejött minden. :)

    a kutyus meg totál Ninának való. igazi kis véreb lesz, de, ha jól sejtem a kutya-témának még nem lesz vége ezzel. :)

    a haverjai ... hát finnek ... és értem én, hogy Nina nem akarta, hogy Kimi beleavatkozzon, de nem biztos, hogy bármi jó kisült volna a dologból, ha nem jelenik meg.

    a vége pedig. I.M.Á.D.T.A.M ^^ egyszerűen olvastam és vagy 5x visszaolvastam, mert egyszerűen áh. nincsenek rá szavak. :D

    remélem minél hamarabb jön rész ^^ és nem tudom elégszer leírni, hogy Gratulálok :)

    Pusza. Bridg.R. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :D
      Jaj, olyan jó volt olvasni ezt a lelkes kommentet, köszönöm neked :))
      A család elég jól ismeri a Jégemberüket, ez tény :D
      A kutyus lesz az új "szereplő", és tényleg egy véreb lesz majd :)
      Nagyon örülök, hogy imádtad, baromi jól esik ilyet olvasni :D
      Köszi, hogy írtál :)
      Puszi :*

      Törlés
  5. Sziia.
    Húúúhaa !!
    már nagyon vártam ezt a részt! kíváncsi voltam hogy mi lesz Ninával Finnországban Kimivel!! hát mondhatom nem csalódtam benned!!
    Már az elején az autóban amikor az a sebváltós eset volt már akkor reméltem hogy lesz valami köztük! És bejött!! :)
    Kimi családja nagyon aranyosan viselkedett mondjuk én megértettem Nina zavarát mert engem is nagyon idegesítene hogyha a közelemben vagy a társaságomban olyan nyelven beszélnének amit én nem értek !!
    Na és aztán meg a kutyáknál Nina megtalálta a neki valót mivel szerintem az a kutya pont olyan különc mint ő.De amúgy nagyon kíváncsi leszek majd a kutyuli nevére!! :)
    Kimi haverja: hát nem is tudom az elején jófejnek tünt de ott a teraszon egy kicsit nagyon nyomulós volt de azt azért nem állítom hogy ott és abban a pillanatban Nina nem tudta volna megállítani!!Kimi viszont ismeri a haverját szóval jól döntött amikor elrángatta Ninát onnan!! :)

    Bent a szobában még én is meglepődtem hogy Kimi milyen nyiltan beszélt az érzéseiről.Viszont kiváncsi vagyok hogy mi fog kisülni ebből a "- Akkor ez olyan...több, mint barát, kevesebb mint szerelmes szitu?" dologból!!
    na meg ez "próbáljuk meg hogyan reagál Nina Kimi csókjára" nagyon nagy volt:)
    Ágytámla!! xD

    már nagyon várom a következő részt!!!Lehetne mondjuk Kimi szemszög is benne!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Örülök, hogy nem csalódtál bennem :D Ez nagy elismerés, mivel nagyon igyekeztem ezt a részt nagyon jóra megírni :)
      Én nagyon szerettem volna, ha Kimi anyja és Nina beszélgethetnek, de aztán rájöttem, hogy ez képtelenség :D Úgyhogy másképp oldom majd meg.
      Nina is különc meg a kutya is, hát ez nagyon tetszett :D
      Kimire ráfért már egy kis nyíltság és amúgy sem volt már értelme titkolóznia, Nina előtt meg minek? Úgyhogy végre megtörtént, amire már sokan vártatok :) Az ágytámla meg a sebváltó szövetségesen összebeszéltek :D
      Megnyugodhatsz, én is tervezek Kimi-szemszöget :)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi

      Törlés
  6. Szia! (és most nem vagy Drága!!.... nah, jó mégis az vagy :D)
    nagyon remélem viszont, hogy már a nevemet látva ki tudod következtetni, hogy egy ilyen rész után mire is gondolok!!!
    kezdeném ott, hogy nem olvastam el most először a már előttem hozzászólók sorait, de abban biztos vagyok, hogy nagyon különbözni fogok :D
    tehát először is: már megint egy Seb nélküli rész??? de hát miért teszed ezt velem Drágám???
    egy ici picit azért csak szerepelhetne benne, nem gondolod??? :)
    viszont ezektől függetlenül is nagyon szerettem a részt :D bírom Ninát és Kimit is, csak én ugye inkább csak barátságot akarok köztük!! bár most már nem bízok semmiben....
    a Räikkönen családot én mindig is nagyon aranyosnak képzeltem el, ezt látni a Mahdotonban is. azokat a sorokat meg külön élvezem mindenhol, ahol Kimi nagybácsi szerepben van. éppen ezért nem is értettem soha, hogy neki miért nincs még gyereke.
    és képzeld, épp rénszarvasragut eszek, mert azt csináltam hétvégén :D bár tuti nem olyan amilyet Paula főz, de azért igyekszem. hátha egyszer majd vendégül láthatom Kimit :D nah jó, ez úgysem fog megvalósulni, de sebaj
    aztán a kutyus. én igazság szerint meglepődtem, hogy Kimi kedvenc kutyusát Nina így 'leminősíti' és ezt a kis cuki vérebet választja, na de hát ő tudja, vagyis inkább te :)
    és remélem, hogy egy hónap múlva sem fog a kutyus kikerülni a töriből, mert úgy érzem, hogy Nina nagyon jó kapcsolatot fog kialakítani a kutyussal :)
    viszont azt nagyon remélem, hogy Kimi nem idomítja be a FeketeDémont, hogy Sebet ne engedje Nina közelébe :D
    a finn bulik és a finn srácok... én őszintén szólva azt nem nagyon értem, hogy Nina miért húzta fel magát azon, hogy Kimi megvédte, mert már igencsak nyomult rá a srác. oké, megértem, hogy Kimire csak egy barátként néz és közben pedig félt, hogy esetleg a finn szerelmes belé, de azért nem kéne így kiakadni azon, hogy valaki törődik vele és valaki megvédi.
    na de aztán a szoba..... no comment!!
    nagyon nagyon nagyon várom a folytatást!!!
    remélem, hogy sietsz vele :)
    Puszi Drága!

    ui: mindig elfelejtem, hogy nagyon tetszik az új kinézet!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Drága Brigi! (mert nekem így is az vagy :P)
      Tudjátok, hogy én mindenféle véleménynek örülök, főleg azokéra vagyok kíváncsi akik őszintén leírják hogy tetszett-e nekik az adott rész vagy sem. És kifejezetten jó másokétól különböző véleményt olvasni :D
      Ha már semmiben nem bízol, akkor bízz bennem :D Oké, tudom hogy ez szinte lehetetlenül nehéz de próbáld meg :)
      Rénszarvasragu úgy lett, hogy beírtam a google-be hogy finn kaják és ez jött ki elsőre. Nekem is összefutott a nyál a számban...legközelebb meghívsz vacsorára, ha ilyet főzöl? Hol szereztél egyáltalán rénszarvashusit??? :D
      Nina és Kimi ha másban nem is a kutya-választásban különböznek. Jó lehet a sejtésed, Nina titokban már most kedveli az új kutyust :) FeketeDémon, ez tetszik :) Kimi viszont annyira nem lesz gonosz :D
      Nina reakciói számotokra sokszor érthetetlen. Igazából azt a jelenetet saját tapasztalatból írtam, ugyanis szombat este pont ilyen szituba kerültem én is. Bár engem sajna nem Kimi rángatott el onnan :)
      Persze, hogy sietek a folytatással, gőzerővel nyomom a betűket :D
      Köszi, hogy írtál és örülök hogy tetszik a kinézet :))
      Puszi :*

      Törlés
  7. Szia DRÁGA Alexa!

    Imádtam ezt a részt. Poénos volt, romantikus, védelmezős, gyerekes, családos. Szóval volt minden amit szerethet a nép.

    Kimi tett egy 180 fokos fordulatot, amit Nina se tudott hova tenni, de nap végére sejthette mi lesz.

    Kimi igen csak meglepte Ninát az új lerohanással, amit nyomás csökkentés címszóval le is rendezett. :)
    Aztán kutya helyett család látogatás, ahol a törpök voltak a legjobbak. :)
    El is csábították Ninát autókázni :)

    Örülök, hogy Ninának is jobban tesztet a Cane Corso a Német-juhászoknál. Én valami felsőbbrendű nevet tudnék elképzelni neki, mondjuk Szultán, Apolló, Armageddon, Apokalipszis :) Szerelem első látásra. Remélem nem költözik vissza 1 hónap múlva a vahúr. Addig bizonyíthat mit tud :) Mondjuk leharaphatná Jake golyóit és Ninának adhatná. :P

    Kimi címborja nagyon rámenő volt, én örülök neki, hogy Kimi felbukkant és elvitte Ninát a közeléből. Kitudja ha tovább itatja mi lett volna a következő alkalomnál. Lehet Nina az ő ágyában kötött volna ki. De nem így lett. Kimi férfi és minden férfiben van egy bizonyos fokú védelmi rendszer, ami ha a szívének kedves nőt lát bajban, vagy annak hiszi, hogy bajban van automatikusan segít neki, még ha az a nőnek nem tetszik.

    A nagy beszélgetés. Sejtettem, hogy nem lesz szerelmi vallomás, mert írtad az elején, hogy nem szabad nagy dolgokra vonatkoztatni. És az még jobb, hogy Nina őt nem utasította el. Jó lesz ez egy darabig. Az én tippem Szingapúr, addig lesznek együtt. Vagy nem tudom.

    Nagyon Gonosz vagy. Most mért nem lehetett volna még folytatni egy picikét, kaparjuk a falat, amíg nem hozod a folytatást. :D

    Nagyon várom a folytatást! :)

    Bömbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Drága Bömbi :) Neked is köszönöm ezt a jelzőt :)
      Nagyon örülök, hogy imádtad a részt és hogy szerinted minden benne volt, ami kellett. Ez nagyon jól esik, mert jobban igyekeztem, mint általában, tudtam, hogy ennek erősnek kell lennie. Most boldog is vagyok :)
      Kimi tényleg megtette azt a 180 fokos fordulatot, több alkalommal is a nap folyamán, de a végén már tisztázta saját magát. Kérdés, hogy most jönnek egyenesbe a dolgok, vagy csak ezután kezd el bonyolódni a dolog? Miért pont Szingapúr? :D Na mindegy én már azon is csodálkozok amikor így előre láttok, mikor általában mindig másképp alakulnak a dolgok, mint ahogy én előre eltervezem és ahogy ti hiszitek :) Még bennem sem rajzolódott ki hogy mi lesz pontosan Szingapúr környékén.
      Írtad ezt a védelmi rendszert a férfiaknál. Szerintem jól összefoglaltad a lényeget. Persze Nina nőneműként másképp reagált :)
      Még egyszer köszönöm a kutyás tippet, bevallom azelőtt még nem hallottam erről a kutyafajtáról (a kinézete viszont ismerős volt) és én is jobbnak láttam ezt, mint a németjuhászt. Tetszenek a névötleteid, majd gondolkozok ezen még :)
      Gonosznak lenni nem is olyan rossz :D Előre sajnálom a falat :P
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi :*

      Törlés
    2. Szia!

      Azért Szingapúr, mert tavaly ha nem tévedek akkor Grot ott utasították először nyíltan arra, hogy engedje el Kimit. Gondolom ugyan ez lesz itt is. És Ninát ismerve ez nem nagyon fog tetszeni neki. Belgium után inkább vigasztalni kell, akkor nem hiszem hogy szakítani fognak, ha egyáltalán összejönnek. A nyár meg arra való egy szingli csajnak, tomboljon és a finnel lehet is. Sebnek nem kell mindent tudni. :P

      Törlés
    3. Szia megint :)
      Nem tévedsz, tényleg volt ott egy olyan szitu, de nem is utasítás volt, hanem Gro egyszerűen elengedte, mert más taktikán voltak és Kimi amúgy is gyorsabb volt. Mindenesetre az még tényleg messze van, és egyelőre Belgium lesz az érdekes F1-es szempontból :)
      A nyár pedig tartogat még meglepetéseket, nem kell félni :)

      Törlés
  8. Szia Alexa!

    Ez aztán valóban egy szép hosszú rész lett és alig jutok szóhoz! A munkahelyemen pár unalmas percben gondoltam elolvasom az új részt, sőt most nemrég értem haza és ismét elolvastam, mert talán eddig ez az egyik kedvenc fejezetem. :D

    Már az elején meglepődtem, mikor Kimi "rohamot indított" Nina ellen és a kocsiban kicsit felelevenítette a medencés esetet. Kezdenek egyre jobban belebonyolódni és kérdés, hogy ebből hogy fognak kijönni, mik lesznek a következmények. Az biztos, hogy Nina vevő a dologra, hisz egyszer se ellenkezett, mikor Kimi rámozdult. Hmm, hmm :)

    Ninához hasonlóan én is meglepődtem a családlátogatáson (igaz, már tegnap kaptunk ízelítőt belőle, de azért na.. csak jobb volt így egyben olvasni). :D Imádom a kis gyerkőcöket, igazi rosszcsontok telis tele energiával. Valóban zavaró lehetett, hogy Nina nem igazán tudott beszállni a beszélgetésbe, jól elmélázott, hogy vajon miről beszélgethettek. A kutyusos részhez fűzve, teljesen abban a hitben voltam, hogy Nina németjuhászt fog választani, de mint sok esetben, ismét másképp döntött. :D Édes a kutya és szerintem hamar össze fognak haverkodni az új gazdival. Csak idő kell és minden rendben lesz.

    Az "így buliznak a finnek" este telitalálat lett, körülbelül tényleg így képzelem el Kims finn haverjait. Szabadszájúak, lazák és nagyon szeretnek poénkodni. :D Joonas rendkívül rámenős pasi, valahogy tényleg úgy volt a szemem előtt, hogy minden percben más és más lányt szédít addig, amíg valaki be nem adja a derekát. Nem gondolnám, hogyha nem jelent volna meg Kimi, akkor Ninát le tudta volna venni a lábáról. Azért több kell, hogy őt elszédítse egy ilyen srác. :D De tetszett finnünk közbelépése, nagyon védelmezi Ninát, ami érthető.

    És.. MIÉRT? Miért hagytad itt abba? Hát hogy csinálhatsz ilyet velünk? :D Most járhat az agyunk, hogy vajon mi fog ezután történni. Az az igazság, hogy szurkolok Kiminek, annak ellenére, hogy Sebet is imádom. :) Hogy mit fogsz ebből kihozni.. ha nem gond, akkor azt kérném, hogy a következő részt is ebből hozd, mert most kíváncsivá tettél! :D

    VálaszTörlés
  9. Oh my god. Ja,amúgy szia Drága! :D
    Azt hiszem hivatalosan is kijelenthetem: függő lettem. Olyan vagyok,mint egy rossz drogos,aki ha nem kapja meg az adagját,kikészül. Nos,tegnap este jelentkeztek nálam az elvonási tünetek,amikor a telefonom nem volt hajlandó megnyitni a blogodat...így 23:48-kor megemeltem a fenekem,bekapcsoltam a laptopom és elolvastam az új részt. Olyan vigyor volt a képemen utána,hogy azt Joker megirigyelte volna.:D Első reakcióm: Kimiiiii*.* Második reakció: Mi a francos francért éltem én abban a hitben 65 fejezeten keresztül,hogy Nina szűz?:DD Nem tudom honnan szedtem,de most..még fel kell dolgoznom,hogy ezt ennyire benéztem.
    Kimi családja annyira édes,az anyukáját imádom,de a kedvenceim az unokaöcsik.:D Imádom a gyerekeket,valószínűleg,mert belül én mindig egy ábrándos kislány maradok.:D Annyira jó volt belepillantani ebbe a családi idillbe.:)
    Kimi haverjai..ez volt a kedvenc részem! Bár idén nem tehettem,mert 4 hónapig még kiskorú vagyok,de jövőre tuti bulizom egyet a finnekkel a Ring közelében lévő kocsmában,mert egyszerűen akkora partiarcok,hogy olyanokat még a Föld nem hordott a hátán:D Szókimondó,jókedvű népség..pont nekem való.:D Egyszóval: imádtam a kocsmás jelenetet. Lehet,hogy más is írta már,nem olvastam az előző kommenteket,de szerintem Kimi túlreagálta egy csöppet a helyzetet. Ahogy kivettem Nina szavaiból,nem volt nagyon kifogása Joonas ellen,mármint ameddig egy bizonyos határon belül mozgott. De hát meg lehet őt is érteni..elvégre Nina - majdnem - a tulajdona.:D
    Még mindig elvakult Seb szurkolóként..még mindig elvakultan Kimit favorizálom a történetben. Nem tudom megmondani miért..talán mert imádom a kalandokat,a veszélyes helyzeteket,amikor kockáztatni kell,és Kimi pont ilyen kockázatos vállalkozás,ha Nina belemegy egyáltalán. Seb a naiv kis hősszerelmes.(És attól félek ezért páran meg fognak kövezni.:D) Valahogy nem tudom beleképzelni ebbe a szerepbe,kis édi-bédi,a hős megmentő..de nem Ninához való. Ninának egy nála is irányításmániásabb pasi,egy igazi férfi kell..szerintem ez Kimi. Hacsak nem tervezel még egy jó pasit belevonni a történetbe,mert akkor már bajban leszek. Naaagy bajban.:D Heikki (alias a Láma:D) már amúgy is a szívem csücske,Kimit és Sebet..még Marcot is szeretem,szóval ne akarj kiszúrni velem.:D
    Nem olvastam vissza,biztos komplett kisregényt gyártottam le,remélem nem bánod.:D Nagyon várom a következő részt..a gonosz vég ellenére is,mert így egyszerűen KÍNZÁS befejezni valamit.*duzzogó fej*
    Na sok puszi neked!
    Mercii:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Merci :)
      OMG akkor most nálam is :) A függőség lehet jó meg rossz dolog is, nekem most nagyon jól esett, hogy azt írtad, az én törim függője lettél :) Ahh, legalább ezért megérte belekezdeni a blogba :D
      Haha, Nina nem volt szűz eddig sem. Sőt, még nem is ezzel a sráccal vesztette el a szüzességét, de erről majd szó esik hamarosan :) Egyébként nem is olyan hihetetlen, hogy végig ezt gondoltad, ismerve azt hogy egy évezred kell mire Nina közel enged magához egy pasit :D
      A finn népséget én is csípem, volt szerencsém nekem is találkozni egy csapattal a Ringen és hát nem lehet mellettük nem vigyorogni :D
      "elvégre Nina - majdnem - a tulajdona.:D" haha, ezen jót mosolyogtam :D
      Van aki Sebnek, van aki Kiminek, van aki mindkettőnek és van aki egyiknek sem szurkol (természetesen én :D), legalábbis szerintem :) Érdekes amit Seb és Kimi összehasonlításáról írtál, annyit tudok erre reagálni, hogy majd elválik :) Azt viszont biztosíthatom hogy se Heikki se Marc nem lesz hirtelen szerelmes Ninába. Nem szeretem az elcsépelt megoldásokat, és irreális lenne ha mindenki Nináért epekedne, nem? Elvégre az életben sem adatik meg ez sokaknak, sajnos :D De most hogy végiggondolom, lehet a végére egy Nina-Fernando párost hozok össze, annak biztos mindenki "örülne" :DD
      Sajnálom, hogy kínoztalak titeket...na jó igazából inkább élvezem :)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi :*

      Törlés
  10. Szia Kitti :)
    Örülök, hogy így elnyerte a tetszésedet ez a hosszú rész :)) Annak meg pláne, hogy ez lett az egyik kedvenc fejezeted!
    Ahogy írtad, tényleg bonyolódik a helyzet két főszereplőnk között. Kimi érzéseire most fény derült, de Nina még túlságosan zavart ahhoz, hogy mérlegelje a dolgot. Tényleg nem ellenkezett, ez a szoros kapcsolatuknak is köszönhető, most meg még transzba is esett, hogy esetleg ő is vonzódik-e a finnhez.
    A családlátogatásnak is volt célja, viszont Paula Kimi szemszögében meg is fog szólalni (mert ők értik egymást :D), és annak lesz igazán lényege.
    A kutya sorsa nem hiszem hogy meglepő lesz, mivel én is imádom őket :)
    Nagyon örülök, hogy sikerült eltalálnom a finn bulihangulatot. Kimi Hungaroring utáni bulis képei ihlettek meg, és igazából csak a finn nevek keresése okozott kisebb gondot, de megoldottam :)
    A válaszom a MIÉRT?-re az, hogy ha folytatom, sosem lett volna vége a résznek :D De a folytatásra sem kell sokat várni :)
    Köszi, hogy írtál!
    Puszi :*

    VálaszTörlés
  11. Szia Drága Alexa! :P

    Miért is vagy drága? Hát pont az ilyen részek miatt, mint ez. :D
    Hangulatom: vigyorgós, és döbbent, háttérben halk mosógépzene szól. (tudom, hogy ezt szereted.)
    Kicsit még ízlelgetnem kell ezt. Nina és Kimi? Úristen, Nina és Kimi! Kicsit tényleg gonosz voltam, amikor azt mondtam, hogy valószínűleg még jó sokáig nem alakul ki semmi komoly a lány és valamelyik lovag között. Tévedtem, de örülök, hogy így történt. Mert asszem' a rész vége már igencsak komolynak mondható. Azon gondolkozok, hogy te már az eleje óra tudod, hogy összegabalyodnak Kimivel? Vagy ez egy új ötletnek mondható?

    Szóval, összefoglalva nagyon tetszett ez a kis finn rész. Kimi elképesztően aranyos volt, csakúgy, mint a családja. Elképzelem, hogy milyen fura lehetett Ninának csak így figyelmeztetés nélkül belecseppennie a családi életbe. De gondolom mindenki bírta őt, talán sejtik is, hogy nem csupán csapattársak Kimivel.
    A kutyás rész nagyon tetszett, én sem vagyok valami óriás állatbarát -bár nekem is van kutyám. Vicces volt amikor Nina kiválasztotta a kutyát. :D Névötleteim nagyon nincsenek, az én kutyám vagy fél évig a "Kiskutya" nevet viselte-és nem is olyan kicsi darab-, amíg valaki okos normális nevet nem adott neki. A mamáknál volt egy Cuki nevű cica, de gondolom Nina nem hívná Cukinak a kedvencét. :DD
    Ez a iszogatós lazulós este szintén elnyerte a tetszésemet. Igen, ez volt a kedvenc részem. Joonas szimpi volt, de azért örülök, hogy .... öhm... Nina más ágyában kötött ki az este végére.
    Most azt hiszem pártot cseréltem, és nagyon örülnék ha valami komoly a alakulna ki a két fiatal között. A kérdés, hogy mi lesz Sebbel? Most nehéz dolgod lesz, én is a saját bőrömön tapasztalhattam a Játékban, hogy mi van ha két legjobb havernak ugyanaz a csajszi kell. De biztos vagyok benne, hogy te ügyesen meg fogod oldani! ;)

    Nagyon várom a folytatást!
    Puszi:*
    Rebush

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Rebush :)
      Te is drága vagy, amiért mindig leírod mi az aktuális helyzet :D Olyan jót nevetek ezen mindig, és igazad van, tényleg imádom ezt. Kicsit jobban át tudom érezni az olvasók hangulatát, és ez tök jó :))
      Lehet, hogy kicsit váratlan volt ez a hirtelen jött Kimi-löket (nemhiába a cím :D), de tudatos volt már elég régóta. Nem új ötlet, már jóval korábban elterveztem ezt. És csak reménykedtem abban, hogy mire ideérünk, nem fogjátok leszedni a fejem érte. De úgy látom, hogy nem így van :D
      A Cuki nevet tényleg ejtem, ha nem bánod. Az nem Ninás :P Bár még én sem hívnám így a kedvencemet. Én eléggé ragaszkodok ahhoz, hogy az első pillanatban nevet adjak nekik, bár mindig becézgetem őket azóta :)
      Húha, hát azt garantálom, hogy az én megoldásom (ha létezik már ilyenem egyáltalán) egyáltalán nem hajaz a Játék-ra. Eleve nem is olyan a kapcsolat közöttük, másrészt nem szeretnék olyan drámai szerelmi 3szöget. Mert ez alapból nem egy romantikus történet :) Köszi a bizalmat, remélem is hogy helyt fogok állni a kihívásban :)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi :*

      Törlés
  12. Szia Alexa! :)
    Hihetetlen! Eleg megdobbento resz volt. Nem gondoltam volna, hogy Nina igy fog reagalni a csokra. Egyszeruen nem is tudom, hogy mit gondoljak. Imadom Kimit es orulok, hogy beszeltek a tortentekrol, masfelol viszont sajnalom Sebet.. nem tudok dulore jutni.. imadom az irasodat, mindig meg tudsz lepni! :)
    Nagyon kivancsiva tettel, ugyhogy siess a folytatassal! :)
    Puszi :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia olesz :)
      Szeretem a meglepetéseket, de igazából nem számítottam arra, hogy most megleplek titeket. Azt hittem várható valami ilyesmi, de még jobban örülök most hogy ezek szerint megdöbbentettelek titeket :)
      Sebet lehet is egy kicsit sajnálni, mivel a háta mögött történik egy s más, de a következő részben ő is színre lép :)
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi :*

      Törlés
  13. Szia Alexa!

    Ez számomra egy ilyen nap, hogy az eddig elmaradt érzéseimet megosztom a kedvenceimmel. Nagyon bánom, amiért még nem tettem meg, mert komolyan annyira szuperül írsz, hogy ha egyszer elkezdem olvasni, akkor azt szóról szóra végig is olvasom. Nincsenek ugrások, vagy nem gondolok másra, mert nem adsz okot arra, hogy unatkozzak. :)

    A legnagyobb baj az időm beosztásával van. Biztosan ismerős lehet számodra az az érzés, hogy valamit elkezdesz olvasni, majd elmaradsz egy résszel, kettővel, végül jó párral. Aztán csak azt látni, hogy jönnek az új részek, de már csak azért se olvasol bele,nehogy elrontsd az egész varázsát. Ebbe a csapdába estem én is, így az elmúlt két napban mindent bepótoltam.
    Ott volt az első csók, aztán az elrablás, az idegeskedés, a kíváncsiság... Annyira friss még az egész, hogy még mindig a hatása vagyok. Annyira jók voltak a részek, de komolyan! Remélem nem nagyon pirulsz bele a sok dicséretbe, de van mit bepótolnom. :D Régóta vártam, hogy Nina magánélete végre mozduljon valamerre. Imádom őt, mert annyira szerethető karaktert alkottál, hogy szinte már valóságos. Nagyon kíváncsian vártam, hogy egy olyan lány, akinek a bizonyításról szól az élete végül hogyan is birkózik meg azzal, amit nem képes egy maga irányítani. Itt a Kimis szálra gondolok. Ha vezetsz egy kis füzetet arról, akkor máris húzz egy újabb vonalat Kimi neve mellé, mert engem megvett magának. :) A mostani részben nagyon tetszett, hogy megpróbáltak közösen rájönni az érzéseikre. Az eddig leírtak alapján Nina nem olyan lánynak tűnik, aki majd két fiú közt örlődne(gondolok itt egy esetleges Seb szálra). Legszívesebben nyugodtan hátradőlnék, de nem tehetem, mert az egyszerűség szó nincs benne a szótáradba. Ha minden az elképzeléseim szerint alakulna, akkor már nem is lenne Alexás. ;)

    Sokáig tartottam attól, hogy egy újabb versenyző lányos blog, de ma már nem lennének aggályaim. :) Szeretem a stílusod, a részleteket, és azt, hogy olyan élethűvé alakítod a karaktereket. Szinte már beszélnek a monitoron keresztül. :) Ebben a sok pótolni valóban rájöttem, hogy azért is szeretem a írásodat, mert nem kis terjedelmű részeket hozol, és mindegyiket fel is építed. Egyszerűen annyit tudok leírni: Imádom! :)

    Mostantól nem szeretnék lemaradni, és ennyi olvasni való után már nagyon kíváncsi vagyok a friss fejezetre. Magamnak pedig azt remélem, hogy a továbbiakban is sikerül veled megosztanom a véleményem. :)

    ( Azt hiszem, hogy csak azért kaphatsz 'Nem tetszik' pipát, mert más valakinek az oldalán állnak. Ez így szokott lenni. :) )

    Kitartást a folytatáshoz! :)

    Ena

    VálaszTörlés
  14. Szia Ena!
    Először is nagyon szépen köszönöm, hogy írtál, mert nekem mindegyik olvasói vélemény fontos, akár egy kezdetektől kommentelő olvasó ír, akár egy 'újonc'! Másodszor belepirultam :) Olyan kedvesen írtad le a dicséreteidet, hogy csak azt tudtam ismételgetni: 'jaj'! és közben mosolyogni :) Nagyon köszönöm ezt a pár percnyi kellemes érzést, mindig jól esik az elismerés, és éppen most amikor szinte lelkibeteg vagyok már a blog és az elmaradás miatt, különösen jól jött ez a biztatás :)

    Az időbeosztással nekem is sok gondom van, minden szó igaz a jelenlegi helyzetemre, amiket te is leírtál. Többek között a te történeteddel is elmaradtam, de ami a legjobban aggaszt, hogy saját magamat nem érem utol. A nagy bepótolás talán majd hamarosan megtörténik, én is szeretnék visszatalálni a helyes útra, mert elég érzékenyen érint, ha nem tudok helytállni íróként és olvasóként egyszerre (ez már függőség, azt hiszem).

    Nagyon jól estek a szavaid a történetvezetéssel és a szereplőkkel kapcsolatban, örülök, hogy elnyerte a tetszésedet. A versenyzőlányos sztorik tényleg divatosak, de én megfogadtam, hogy megpróbálom fenntartani a Nina, mint versenyző és mint egy 19 éves lány közötti egyensúlyt. Jól gondolod, az egyszerűség nem szerepel a szótáramban, ahogy az unalmas és a sablonos szavak sem. Ez a motiváció, meg persze ti, akik vagytok olyan kedvesek, hogy megírjátok a véleményeteket :)
    Akik rányomnak a 'nem tetszik'-re, azok biztos nem ok nélkül teszik, de nem foglalkozok velük különösebben. Ha tényleg akkora kivetnivalót találnának a történetben, nyilván ki is fejtenék a problémájukat. Amíg ezt nem teszik meg, addig nem érdekel :)
    Egyébként én is örülök, ha ezek után csatlakoznál a kommentelő olvasókhoz, mert ahogy írtam, mindenkinek a véleménye számít nekem, hiszen nem azért nyilvános a történet, mert magamnak írom :)

    Köszönöm, hogy ilyen részletesen kifejtetted a véleményedet! Ígérem, hamarosan hozzád is eljutok és hagyok nyomot magam után :)
    Puszi

    VálaszTörlés