2013. október 21., hétfő

83. fejezet: Páratlan párosok

Sziasztok!
Tegnap éjjel ütögettem a fejemet, amiért nem tudtam befejezni a rész végét, de sajnos megint úgy jött össze minden, hogy se időm, se erőm nem volt már úgy megírni a hiányzó részleteket. Kitartok amellett, hogy nem mehet a minőség rovására a sietség, ezért döntöttem a ma mellett. De attól még zavar, hogy nem győzök bocsánatot kérni az utóbbi időben a csúszások miatt és ez tudom, hogy nem jó. Éppen ezért folytatás nem tudom mikor lesz, nem merek ígérni már semmit :)
A mostani fejezethez csak annyit, hogy a cím árulkodó. A részben szereplő felnőtt karakterek mindegyikére vonatkozik :)
Köszönöm azoknak, akik tegnap a rész reményében meglátogatták a blogot, és elnézést, hogy nem tudtam esti mesével szolgálni :) Remélem a maival kiengesztellek titeket :)
Jó olvasást!

(Heidi)

Csodálatosan alakult az éjszaka. Az eddigi legütősebb F1-es parti mindenki számára izgalmat hozott. Elég volt végignéznem a társaságon, könnyen megállapíthattam, hogy nem nagyon maradt olyan ember, aki legalább egy koktélt ne döntött volna le. A hangulat egyre csak fokozódott, ahogy az én harci kedvem is.
- Még egy Mojito? - mutattam az üres poharamat Heikki felé, aki most már egyhuzamban fél órája mosolygott. Hiába, a pia felszabadítja a finn közömbösségét! Én úgy is jobban csípem, ha mosolyog, olvadni lehet a sármjától.
- Máris hozom! - vette el a poharat udvariasan, majd feltápászkodott a nyugágyról és a bár felé indult.
Elégedett mosollyal néztem utána. Minden úgy alakult, ahogy szerettem, illetve szerettük volna. Amióta Nina lerázott érkezés után, csak Heikkivel foglalkoztam. A többi Red Bullos srác egy ideig ostromolta őt, mondván ha a csapathoz tartozik, akkor ünnepelje velük a győzelmet, de miután a bikások rövidesen eláztak, drága finnem is úgy gondolta, hogy inkább nekem szenteli a figyelmét ma éjjel. Elmondhatatlanul örültem neki, hogy újra egy társaságban lehetünk. Nem csak mint férfi és társ, hanem mint beszélgetőpartner is hiányzott az elmúlt időben, és felüdülés volt végre dumcsizni és iszogatni vele. Persze az sem volt ellenemre, hogy olykor a fülembe suttogott, vagy a hajamat simogatta, hiszen ezek az apró intim mozdulatok is azt sugallták, hogy még ő is legalább annyira odavan értem, mint én érte. Abban maradtunk, hogy nem sietjük el az újbóli egymásra találást, bármilyen könnyedén is haladtunk a szakításunk utáni mély gödörből felfelé. Most mégis azt éreztem, hogy akár már ezen az éjszakán rendezhetjük a sorainkat.
- Egy újabb Mojito a vörös szépségnek! - jelent meg újra Heikki mellettem. Belepirultam a bókjába, hiszen ilyet már nagyon rég hallottam tőle. Persze ezt az édes megnevezést részben annak köszönhettem, hogy Heikkinek is túlzott jókedve támadt a több kör piától, de akkor is jól esett.
- Köszönöm, drága! - fogadtam el az italomat, majd miután belekortyoltam, lassan végignyaltam az ajkamat. - Direkt csinálod ezt, ugye? - vonta fel a szemöldökét, miközben a tekintete hol a számon, hol a szememem időzött el hosszabb ideig. - Nem elég, hogy egy ilyen veszettül szexi ruhában nyomulsz, még a piádat is ilyen kéjesen iszod!
- Imádom ezt a koktélt! - mosolyogtam angyalian. Ez tényleg igaz volt, de nem is akartam tagadni, hogy miért is teszek ilyen apró lépéseket Heikki felé. - De téged is, főleg amikor ilyen bókokkal halmozol el!
- Megered a nyelvem, ha rólad van szó. - mormogott mosolyogva.
- Ó igen? És milyen formában? - tudakoltam kuncogva, miközben olyan közel csúsztam hozzá, hogy a combjaink már szorosan összeértek. Heikki lenézett a lábunkra, majd miközben lassan rácsúsztatta az egyik tenyerét a combomra, felpillantott rám.
- Bárhogyan. De most nem a dumálásra gondoltam...
Amint kimondta ezt a sejtelmes mondatot, beharaptam az ajkamat a vágyakozástól. Vártam, hogy az ölébe húzzon, közel hajoljon és megcsókoljon, amivel felidézhetné azt a sok-sok érzelmet, amit együtt éltünk meg. Szinte már követeltem a testi kontaktust, és nagy erőfeszítésekbe került, hogy ne én kezdeményezzek, hiszen annyira vágytam már egy csókra tőle. De Heikki egyelőre nem tett semmit, csak nézett a szemembe.
- Hanem? - kérdeztem rá, hátha ezzel megsürgetem.
- Ez csak ránk tartozik. - húzódott kaján mosolyra az arca. Körbepillantott a bulizó tömegen, majd az eddig combomon pihenő kezével megkereste az enyémet. - Akarsz még maradni?
- Nem is tudom... - tettettem bizonytalanságot, pedig pontosan tudtam, hogy mit akarok. - Olyan jó a hangulat, élvezem a bulit! Miért ne maradnék?
- Ha érted mire gondolok... - hajolt közel az arcomhoz, hogy az orrával megcirógassa az arcomat.
- Szeretném érteni. - fordultam felé, így az arcunk már veszélyes közelségbe került egymáshoz.
- Ne húzzuk tovább, Heidi! - komolyodott meg váratlanul a hangja. Ez ugyan nem passzolt a derült mosolyához, de ez a kettősség egyenesen levett a lábamról. - Te is érzed, amit én, miért áltatjuk magunkat?
- Biztos vagy benne? - pislogtam rá, ezúttal tényleg bizonytalanul. Én biztos voltam abban, hogy vele akarok lenni, de tisztában voltam vele, hogy nem törölhetjük ki olyan könnyen az életünkből azt az időszakot, amikor külön voltunk. - Nem sürgős. És azt is elfogadom, ha nem akarsz velem lenni, mert...
- Fejezd be! - tette rá az ujját a számra. - Nem akarom ezt hallgatni. Eleget szenvedtünk már. Én ugyanúgy megsínylettem a hiányodat, mint te az enyémet. Most komolyan, miről beszélünk? - nevette el magát.
- Nem akarom, hogy úgy érezd, kötelező újra együtt lennünk. - simítottam végig az arcán. - Szeretlek Heikki, de nem várhatom el tőled, hogy visszafogadj. Ki tudja, mi játszódott le benned azóta, hogy szakítottunk... - sütöttem le a szememet elszontyolodva.
Még mindig a fülemben harsogott az a szócska, hogy "lotyó". Heikki ezzel a bóknak nem nevezhető megnevezéssel illetett nem sokkal azután, hogy kiderült a titkom a Jake-kel töltött éjszakáról. Talán a düh beszélt belőle, de engem akkor is teljesen lesújtott, hogy ilyet gondol rólam. Az motoszkált a fejemben, hogy vajon mennyiben változtam meg az ő szemében, hogy képes volt ilyet mondani rám. Féltem tőle, hogy még mindig ugyanilyen véleménnyel van rólam, csak nem akarja nyíltan kijelenteni, de egészen meglepett, amikor őszintén kitárulkozott.
- Az, hogy nélküled már nem ugyanaz az életem. - válaszolta meg a kérdésemet. Hogy bizonyítson, mindkét karjával átölelt és a homlokát az enyémnek döntve folytatta. - Szeretlek, és ez azóta sem változott. Tény, hogy csalódtam benned a Jake-ügy miatt, de a szakításunk után egyfolytában a fejemben jártál és nem tudtalak elfelejteni. Tudom, hogy csúnyákat mondtam rád... - harapta be az ajkát, talán bűnbánóan. Tessék, éreztem, hogy ide is ki fogunk kötni! - Abban a pillanatban komolyan is gondoltam. De ha korábban olyan is voltál, mint aminek elmondtalak, a közös időszakunk alatt éreztem, hogy csak én vagyok az egyetlen férfi az életedben. Ezért is akadtam ki annyira, amikor kiderült, hogy hazudtál...vagyis nem voltál hozzám őszinte.
- Féltem attól, hogy nem érted meg az okot, amiért elkövettem azt a baromságot. - vallottam be.
- Utólag megértettem. - mondta ki váratlanul, amivel egy kicsit megdöbbentett. - Miután láttam, hogy Jake hogy bánt Ninával. És azt gondolom, nagyon szép gesztus volt tőled, hogy megpróbáltad megmenteni a barátnődet ettől a féregtől. Csak a módjával voltak gondok...
- Ne is mondd... - hunytam le a szememet, csak hogy ne kelljen visszagondolnom arra szörnyű éjszakára.
- De te ehhez értesz a legjobban a munkádat leszámítva. - mosolyodott el a szemembe nézve. - Egyszerűen megbolondítod a pasikat!
Kuncognom kellett, mert minden egoizmus nélkül állíthatom, hogy ez tényleg így van. Valahogy mindig is ráéreztem arra, melyik pasit hogyan és milyen módszerekkel kell meghódítani. Nem is ellenkezhettem Heikki véleményével.
- Mostantól csak egyre akarok fókuszálni. - húztam a számat mosolyra, miközben mindkét karomat átfontam a finnem nyaka körül. - És mindent meg akarok tenni, hogy újra együtt lehessünk!
- Lehet erre nemet mondani? - csóválta a fejét vigyorogva.
- Nem ajánlom! - nevettem, majd közelebb hajoltam hozzá és ellentmondást nem tűrően rátapadtam a szájára.
Abban a pillanatban éreztem, hogy a boldogságom a tetőfokára hág. Nem érdekelt a külvilág, a bulizó nép, a strandhangulat, az üvöltő zene vagy a Mojito, csak élveztem, hogy Heikkivel lehetek. Mihelyst megcsókoltam, rájöttem, hogy az iránta érzett szerelem egy icipicit sem múlt el, sőt a hiánya valahogy még érzelmesebbé tette. Heikkivel sem lehetett ez másként, mert olyan intenzitással csókolt vissza, amivel felidézte az együtt töltött időnket. Ezek után már nem is volt kérdés, hogy merre tovább, szavak helyett is éreztük, hogy mindketten ugyanazt akarjuk.
Rekordgyorsasággal termettünk Heikki hotelszobájának hálójában, teljesen megrészegültünk egymástól. A bulitól felturbózott hangulatunk is rásegített arra, hogy fél percen belül félmeztelenre vetkőzve az ágyba zuhanjunk. Heikki is legalább olyan kanos volt, mint amennyire én szerettem volna szeretkezni vele, de amikor már teljesen belemelegedtünk az egymással űzött játékba, egy piros vészjelző okvetlenül bele akart zavarni a képbe. Eszembe jutott a legutóbbi alkalom, amikor pasival voltam és ez hirtelen kijózanított.
- Ne! - toltam el Heikki izmos mellkasát hirtelen ötlettől vezérelve, mikor már felettem támaszkodva csókolgatta a nyakamat.
- Mi? - kérdezte zihálva, majd amikor határozottan leállítottam, pislogva próbálta megkeresni a tekintetemet. - Mi van? - érdeklődött zavartan, miután felültem és teljesen megszakítottam a testi kontaktust vele.
- Heikki... - kezdtem bele szuszogva. Kikészültem a testének látványától, meg az egyéb képességeitől is, így hát nagyon nehezemre esett ép mondatokat összerakni a fejemben, kimondani meg aztán pláne.
De el kell mondanom neki. Ez kattogott a fejemben, hiába próbáltam inkább a kisördögre, mint az angyalkára figyelni. A kis szőkeség azt cincogta a fülembe, hogy ha most nem leszek őszinte vele, később még megüthetem a bokámat - és az talán végzetes lenne a kapcsolatunk jövőjét illetően. Rájöttem, hogy igaza van a kis szárnyas barátnőmnek: ha most nem mondom el Heikkinek, hogy a szakításunk alatt történt egy s más köztem és egy másik férfi között, akkor ezután újra a szememre vetheti, hogy elhallgattam előle egy fontos dolgot az újra épülő kapcsolatunk szempontjából. És mivel minden vágyam az volt, hogy újra vele lehessek, mint a barátnője, kötelességemnek éreztem, hogy itt és most -mielőtt visszaidéznénk a járásunk alatt történt sok-sok csodás közös éjszakát- kitálaljak neki a baráti nyaralás eseményeiről.
- Nem csinálhatunk semmit, amíg el nem mondtam neked valamit...valami fontosat. - néztem a félhomályban is fénylő kék szemeibe. Azt akartam, hogy lássa: őszinte leszek és ezt mindezt miatta csinálom.
- Hallgatlak... - ült fel ő is törökülésbe, miután tudatosult benne, hogy komoly dologról lesz szó. Talán titokban előre félt attól, hogy ismét előállok valami olyannal, ami megbolygatja a képlékeny kapcsolatunkat és az a helyzet, hogy talán jól is érezte.
- Heikki... - Annyira nehéz volt belekezdeni. Tulajdonképpen azt se tudtam, hogyan tálaljam neki. - Tudnod kell, hogy amíg nem voltunk együtt...nos, be kell vallanom....izé....lefeküdtem valakivel. - nyögtem ki nagy nehezen. Összeszorítottam a számat és csak vártam a reakcióját. Nem ért meglepetés, amikor azt láttam rajta, hogy az arca megrándul egy pillanatra.
- Kivel? - kérdezte, miközben az állkapcsa akaratlanul is megfeszült, mihelyst becsukta a száját.
- Nyaralni mentünk. - tértem ki az egyértelmű kérdése elől. Legalábbis egyelőre. Féltem, hogy ha meghallja Kimi nevét, egyből ideges lesz, ezért úgy gondoltam, jobb lesz előtte ismertetni a körülményeket, hátha akkor megértőbb lesz. - Kimi Ninát, Sebastiant és engem is meghívott a hajójára és ott töltöttünk pár napot...
- Seb?! - szakított félbe hirtelen. - Sebbel feküdtél le???
- Nem! - vágtam rá rögtön. Elgondolkoztam volna azon, hogy vajon miért Sebre tippelt, de inkább gyorsan magyarázkodni kezdtem. - Nagyon bonyolult helyzet állt elő. Nina féltékennyé akarta tenni Kimit, ezért rányomult Sebre, aki viszont elhitte, hogy Nina is viszonozza az érzéseit, és ennek tudatában belement a játékba. A terv sikerült, Kimi tiszta ideg lett, amikor látta a két szőkét romantikus szituban smárolni éjszaka a tengerparton...annyira, hogy egy poharat is eltört a markában. De ez most nem lényeg. - ráztam meg a fejemet. Hiába hadartam, így se tudtam eléggé kiüríteni a fejemből a sok-sok gondolatot, ezért még gyorsabban kezdtem el ecsetelni a következményeket. - Kimi agya eldurrant, visszament a jachtjára, én meg vele tartottam, mert féltem, hogy kárt tesz magában vagy a hajójában. Próbáltam a lelkére beszélni, de amikor éppen elértem volna a hatást, rajtakapta Ninát és Sebet egy ágyban és még jobban begőzölt. Megpróbáltam ismét lenyugtatni, de nem volt önmaga és...letepert. - nyeltem egyet, amikor sikerült kimondanom.
Muszáj volt levegőt vennem a sok hadarás után, ezt a lélegzetvételnyi időt pedig kihasználtam arra, hogy Heikki arcát fürkészve megpróbáljam kideríteni, vajon egy tízes skálán mennyire sikerült újra kiborítanom. A félhomályban is láttam, hogy elterelődik rólam a tekintete és a szájába harapva fújtat, de nem tűnt túl idegesnek, vagy ha mégis, nagyon jól leplezte.
- Baleset volt. - kezdtem bele a magyarázkodásba. - Ő kikészült, én pedig magam alatt voltam miattad. Könnyen ki tudott használni, mert érzelmileg kiszolgáltatott voltam a szakításunk óta. Nem szándékosan tette, én sem hibáztatom. Vagyis ha kell bűnbakot keresni, mindketten azok vagyunk. Nem szabadott volna ilyen meggondolatlanul cselekednünk. Majdnem rosszul sült el a dolog...
- Ennél rosszabbul? - szólalt meg hirtelen, amikor kérdőn rám meredt. Úristen, most jön csak a neheze!
- Nem védekeztünk. - böktem ki, Heikki pedig erre végighúzta a tenyerét az arcán. - Majdnem baba lett a felelőtlen kalandunkból. De szerencsére csak majdnem. Téves riasztás volt, mert akadozott a menzeszem, mint később kiderült, a folyamatos stressztől és önsanyargatástól. A héten derült ki, hogy nincs baba, mindkettőnk legnagyobb örömére.
- Nem hiszem el... - ingatta a fejét lassan a finnem.
- Nagyon sajnálom! - fogtam meg a kezét, miközben szomorúan megkerestem a szemét a sötétben. - Ugyanolyan bűntett volt, mint Jake-kel, de Kimi legalább a barátom.
- Barát? - kérdezett vissza meghökkenve. - Barát az, aki kihasznál, mert érzelmileg instabil vagy? És kis híján teherbe ejt, csak mert egy csaj...hééé, álljunk csak meg! - akadt meg hirtelen, majd pár pislogás után eltátotta a száját. - ...azt mondtad Nina miatt történt ez az egész?
- Igen. - bólogattam. Azt gondoltam azért emeli ezt ki, mert a Jake-es szitu is végeredményben Nina miatt robbant ki, de mint kiderült, egészen más foglalkoztatta.
- Ne már! Nina és Kimi?! - hüledezett, amikor összeállt a kép. Ekkor megengedtem magamnak egy apró mosolyt.
- Neked ez újdonság. - simítottam végig a karján, amikor még mindig próbálta felfogni az imént hallottakat.
- Hát...ez így...egy cseppet sok egyszerre az én békés agyamnak. - fogta meg a fejét teljesen transzba esve.
- Úgy éreztem, muszáj elmondanom...még mielőtt bármibe is belekezdünk. - suttogtam, majd félve feltettem a kérdést: - Mit gondolsz most rólam?
- Nem tudom. - hajtotta le a fejét elgondolkozva. - Ezt meg kell emésztenem.
- Megértem. - sóhajtottam. Hirtelen azt éreztem, hogy most jobb, ha egyedül hagyom, úgyhogy felálltam és a ruhám után nyúltam. - Én...most elmegyek, hogy ezt végiggondolhasd.
- Kösz. - bólintott, majd végignézte, ahogy felöltözök.
- Heikki. - néztem le rá, amikor az ágy mellett állva indulásra készen álltam. - Csak azért akartam elmondani ezt neked, mert ezentúl mindig őszinte akarok veled lenni. Ha újra akarod kezdeni, ha nem. De így legalább tudod, hogy bármi is történt a külön töltött idő alatt, még mindig téged szeretlek!
- Elhiszem. - állt fel váratlanul, majd egy pillanatra közel hajolt és lágy csókot nyomott a számra. - De most tényleg jobb, ha elmész.
Ezek után nehezen bár, de elbúcsúztam tőle. Helyesnek éreztem hogy kitálaltam neki és ez az utolsó jelentéssel bíró csók gondoskodott arról, hogy ne szomorodjak el. Úgy tűnik, ha a Jake-es sztorit egy idő után áthidalta a szerelmünk, akkor ezzel is meg fogunk birkózni. Én biztosan, és remélem Heikki is.
Egy valami azonban még jobban megmosolyogtatott, mint a remény: Heikki reakciója a Nina-Kimi eseményekre. El is felejtettem, hogy a drága finnem nem tud róluk, most viszont sikerült eszembe juttatnia a két barátomat. Tényleg, vajon hová tűnt ez a két jómadár?

(Nina)

Ha ezekben a késői órákban még egyáltalán működnek a matematikai képességeim, akkor talán ha jól számolom, most találtam el hetedjére a klotyóra 'hajnali rókázás' ürüggyel. Most döbbentem rá, hogy a kelleténél többet és többfélét ittam egyszerre a medencés bulin, mint kellett volna. A gyomrom szabályosan gurgulázott a rengeteg piától, amit már nem volt képes megemészteni. Azzal büntetett, hogy hugyozás helyett a hányást választotta az ürítésre, amit nem viseltem túl jól. Nyöszörögve tettem meg hetedik alkalommal az ágytól a klozetig tartó utat, majd egy jó öt perces öklendezés után visszabotorkáltam az ágyba. Pontosan tudtam, hogy néhány perc múlva ismét mennem kell, de alig éltem jelen pillanatban, és minden porcikám az alvás után vágyakozott.
- Hányszor voltál kint, amíg nem voltam itt? - érdeklődött Kimi, aki ekkor jelent meg újra a szobában.
- Háromszor... - suttogtam, a biztonság kedvéért pedig még az ujjaimmal is mutattam a számot.
- Ügyes vagy! - dicsért meg a fejét csóválva, majd odaült mellém az ágyra és kinyújtotta a tenyerét. - Na ez majd segít a makacs gyomrodon. Vedd be!
- Mi a szar ez? - grimaszoltam, amikor megláttam a tablettát a kezében.
- Extra veszélyes kokain. - válaszolta, de rögtön el is röhögte magát. - Szerinted? Hányáscsillapító. Vedd már be! - nyújtogatta felém a tenyerét, de mindannyiszor elhajoltam előle. - Nina, ne csináld már!
- Nem tudok semmit befogadni! - nyögdécseltem, de a beszédtől megint hányingerem támadt. Mindent kihá.... - Ennyit tudtam kimondani, máris rohannom kellett a wc-re, ahol ismét jó adagot adtam ki magamból. Amikor végeztem, zombiként csoszogtam vissza az ágyig, ahol arccal lefelé leborultam a paplanra. - Nem bírom már.
- Akkor hajlandó vagy végre bevenni ezt a szart? - türelmetlenkedett Kimi, aki érthető módon kezdett ideges lenni, mert már egy órája folyamatosan hánytam a klotyójába, és nem hagytam aludni.
- Nem marad meg semmi bennem, nem érted? - siránkoztam, de már megint görcsbe rándult a gyomrom és a veszélyt előre megérezve inkább önkéntesen bevonultam a mellékhelyiségbe.
Baromira elegem volt már a szüntelen rókázásból, de egyszerre nem jött ki az összes pia, amit magamba döntöttem az éjszaka alatt. Mivel nem csak egyfélét, hanem legalább tízfajta koktélt összeittam, okkal rendetlenkedett a gyomrom, most pedig szenvedhettem a folyamatos bugyborékolástól a gyomromban. Mihelyst úgy éreztem, hogy kicsit jobb, feltápászkodtam a wc-től és ráborultam a mosdókagylóra, de mögöttem Kimi előrenyúlt a kezével és egy mozdulattal a számba tömte a fehér bogyót. Nagy ijedtségemben hirtelen le is nyeltem.
- Na azért! - mondta elégedetten, amikor látta, hogy a tabletta lement a torkomon. - Nem azért caplattam le az éjszaka közepén a recepcióra, hogy a felsőtestemet mutogassam a recepciós csajszinak. Most már jobban leszel, nyugi. - mosolyodott el, amikor látta a tükörben a szenvedő arcomat.
- Nagyon bírnám, ha igazad lenne. - suttogtam magam elé. Csak így mertem beszélni, mert féltem, hogy ha megerőltetem a hangszálaimat, a gyomrom is újra életre kel.
A következő fél órában a következő körre várva a klozet padlóján ülve -vagyis inkább félig fekvő-félig összegubózott pozícióban- álltam készenlétben, miközben Kimi is ott virrasztott a mosdókagylónak támaszkodva. Csodák csodájára a gyógyszer tényleg hatott, a gyomrom rakoncátlansága csillapodott és lassan már nem is éreztem az életre kelt italok kergetőzését odabent.
- Jó lesz. - közöltem Kimivel, aki már félig aludt álló helyzetében, de erre azért feleszmélt.
- Akkor nyomás aludni! - fogta meg a karomat, mert látta, hogy a rongybaba szerep miatt aligha tudok még pár lépést megtenni.
Miután a segítségével sikerült betámolyognom az ágyba, már ösztönösen összekucorodtam, ami azt jelentette, hogy a lábamat felhúztam a hasamig, a karommal pedig átöleltem a térdemet. Remegve próbáltam kényelmes pozíciót keresni magamnak, de Kimi megkönnyítette a helyzetemet, amikor óvatosan átölelt és közelebb húzódott. Nagyon jól esett a közelsége, bár még tartottam tőle, hogy bármelyik percben rázúdítok egy kellemetlen meglepetést.
- Nem fogsz lerókázni? - kérdezte kuncogva, mintha csak a gondolataimban olvasott volna.
- Igyekszek. - sutyorogtam minden erőmet összeszedve.
- Helyes. Lehetne, hogy megint olyan nyugisan alszol, mint ezelőtt úgy két órával? Baromira örülnék legalább pár öklendezésmentes percnek...
- Bunkó... - szuszogtam már csukott szemmel.
Még hallottam azt a mosolygós mormogást, amit egy kiengesztelő hátsimogatás követett, de ezután megfogadtam a jó tanácsot, és inkább álomba merültem.

Legközelebb akkor tértem magamhoz, amikor meghallottam Kimi járkálását a szobában. Igazából az ébresztett fel, hogy belerúgott a bőröndjébe és emiatt hangosan káromkodni kezdett. De ha ez nem történik meg, talán átalszom az egész napot. Így is teljesen letaglózott, amikor ránéztem a mobiljára, ami délután fél egy-et mutatott. Ez pedig egyúttal azt jelentette, hogy lekéstem a délelőtt fél tizenegykor induló zürichi gépemet.
- Áááááá! - ordítottam, amikor az ágyban ülve tudatosult bennem mindez.
- Jó délutánt Csipkerózsika! - jelent meg Kimi a szobában egy sporttáskával a kezében. Amikor meglátta, hogy tátott szájjal bámulok a semmibe, nevetve felhorkant. - Mi a probléma? Nem a herceg ébresztett fel, hanem az a b*zi nap? Ja, megesik...
- Rohadtul elaludtam! M'ért nem keltettél fel hamarabb? - fordultam felé, mit sem törődve a humoros megjegyzésével.
- Mégis mikor kellett volna felkelteni? - vonta fel a szemöldökét szórakozottan. - Két órája még a legmélyebb álmodban nyöszörögtél. Szerintem ha akartalak se tudtalak volna felébreszteni.
- M'ér' nem pofoztál fel, vagy valami? - ráztam az öklömet idegesen.
- Nem bántok nőket. - nézett rám lesújtóan. - Főleg nem azokat, akik végigrókázzák az éjszakát. Szükséged volt az alvásra, barom lettem volna, ha felébresztelek. Végre csend volt: nem nyávogtál részegen és nem nyöszörögtél kómásan.
- Legalább a te nyugalmad megvolt, mi? - forgattam a szememet, majd visszazuhantam az ágyba. - Ajj, teljesen szét vagyok zuhanva.
- Ilyen az, amikor az ember másnapos. - vonogatta a vállát a finn mosolyogva, miközben pakolászott a táskáiba. - Veled is megtörtént már nem egyszer, nem t'om mire fel vagy így meglepve.
- Miért hagytad, hogy így leigyam magamat? - tudakoltam.
- Nem vagyok az apád, hogy megtiltsam. Különben is olyan jól szórakoztatok Sebbel...
- És te általában mindig csak kívülről nézed, hogy mi milyen jól szórakozunk Sebbel... - jegyeztem meg kissé gúnyosan, mire Kimi rám kapta a tekintetét.
Nem akartam rosszindulatú lenni, csak úgy kicsúszott a számon. Rögtön meg is bántam, hiszen a finn tök rendes volt, hogy törődött velem az éjszaka közepén is, amikor 'se hall-se lát részeg' játékot űztem. Most mégse mogorván nézett rám, hanem vigyorogva.
- Élvezet volt titeket nézni. Mint két gyerek, komolyan. Úgyis tudtam, hogy ez lesz a vége. Csak arra nem számítottam, hogy ilyen produkció következik a nagy bulizás után. Ha ezt tudom, már előbb kicsavarom a kezedből a koktélospoharat. - mutatta fel figyelmeztetően a mutatóujját.
- Bánhatod, hogy nem tetted meg! - néztem rá összeszűkült szemmel.
- Nem bánom. - vigyorodott el. - Így legalább volt okom arra, hogy a szobámba cipeljelek.
- Disznó. - csücsörítettem gúnyolódva.
- Hé, én nem így hálálnám meg a fáradozásaimat... - húzta sejtelmes mosolyra a száját.
- Ki fog neked hálálkodni? - néztem körbe a szobában, nemlétező tartozók után keresgélve.
- Te, kicsilány! - mutatott rám önelégült vigyorral az arcán. - Megígérted, hogy meghálálod.
- Én nem emlékszek ilyenre. - szegtem fel az államat tiltakozóan.
- Mert a részeg éned meggondolatlan volt. - kacsintott diadalmasan. - Sokkal tartozol nekem kicsi Nina, és én könyörtelenül be fogom hajtani rajtad.
- Hurrá, alig várom! - emeltem égnek a tekintetemet, majd csukott szemmel visszadőltem az ágyba. Nem elég, hogy későn kelek, másnapos vagyok, lekéstem a hazafelé tartó gépemet, még Kimi is ilyen hülyeségekkel traktál.
- Én is. - heherészett. - De előbb teszek még egy szívességet neked.
- Mégpedig? - nyitottam ki a szememet kíváncsiskodva.
- Hazaszállítalak, de csak mert ilyen szörnyű állapotban vagy. És nem hisztizel amiatt, hogy kihasználtam az alkalmat, hogy megint együtt aludjunk. - tette hozzá gonoszkodva.
- Ha lenne erőm hisztizni... - sóhajtottam lustán. Még nyújtózkodni se nagyon bírtam, nemhogy hisztizni.
- Mondtam már, hogy csípem, ha másnapos vagy? - huppant le mellém az ágyra váratlanul. Hiába fordultam el, hogy ne kelljen bámulnom az önelégült arcát, a karomnál fogva felrántott ülőhelyzetbe, így pedig már muszáj volt morcosan ránéznem. - De csak azután, ha ugyanabban az ágyban ébredsz fel, amelyikben én. - toldotta meg egy újabb gonoszkás megjegyzéssel.
- Remélem most elégedett vagy. - csóváltam a fejemet mosolyogva.
- Az vagyok. - bólogatott, majd magához húzott és nyomott a fejem búbjára egy puszit. - De ha nem öltözöl fel most rögtön, még meggondolom magamat és hazarepülés előtt még beiktatok egy jobb programot. - húzogatta a szemöldökét kajánul, mire hozzávágtam egy párnát.
- Tíz perc és mehetünk! - ugrottam ki az ágyból, majd kuncogva elsasszéztam a fürdőbe, hogy a bikinimet lecseréljem valami rétegesebb öltözékre.

A visszaút alatt Kimi részletesen elmesélte, milyen kalandokat éltem át a bulin. Lesújtva hallgattam, hogy Sebbel úgy őrjöngtünk, mint a banketten a kamaszok, ráadásul Németországot meg a kolbászt éltettük, miközben a koktélos poharakkal táncot lejtettünk a medencében. Egy élmény volt értesülni minden baromságról, amit elkövettünk a német haverommal, de az még "jobban" esett, hogy Kimi annak ellenére kiröhögött a részeges csínyeim miatt, hogy az éjszaka másik felét az ápolgatásommal töltötte. Titokban ezért hálás voltam neki, mert fogalmam sincs, hogy magamtól mikor kerültem volna ágyba. Heidi is felszívódott valamikor a buli folyamán, róla viszont még reggel sem kaptunk semmi infót. Amíg Kimi magángépén utaztunk, próbáltam párszor felhívni, de nem volt kapcsolható, ami kicsit bosszantott, de eszem ágában sem volt tovább zaklatni. Csak annyiban reménykedtem, hogy olyan nyomós oka van a tőle szokatlan csendre, amivel megnyerhetem a fogadást.
Kimivel úgy köszöntünk el az utazás után, hogy legközelebb ismét csak a versenyhétvégén találkozunk. Nem tudom, hogy ő mit gondol ezzel kapcsolatban, de amióta úgymond megállapodtunk ebben a köztes kapcsolatban, szabadidőnkben alig csinálunk valamit. Szívesen rákérdeztem volna, hogy mit tervez erre a szabad hétre, de mivel épp tartozásban vagyok, inkább óva intettem magam a téma felhozásától. Úgyis tudom, hogy könyörtelenül ki fogja használni az állítólagos ígéretemet valami hálára, és jobb, ha erre lelkiekben felkészülök.

A szabad hetemet azzal kezdtem, hogy megint egy komplett hálaáradatot kellett a segítőkész kis szomszédomra árasztanom. Joachim már nyár óta nevelgeti a kutyámat, amíg én a világ másik végében versenyzek, és ezt sosem tudom eléggé megköszönni neki. Ő persze a legnagyobb örömmel vigyáz Damonra, -vagyis ahogy ő nevezte még legutóbb, Ördögre-, de engem már most nyomaszt, hogy lassan többet van a blökimmel, mint én.
- Az a csoda, hogy még nem szólít "gazdinak". - húztam el a számat, miközben Damon fejét simogattam.
A nappalinkban lazítottunk egyik délután. Joachim a fociedzés után már megszokásból hozzám jött, hiszen amikor nem vagyok itthon, az az első dolga a programjai után, hogy megeteti Damont és elviszi sétálni. Remek alkalom volt, hogy egy kis csokival megháláljam neki a legutóbbi pár napot, amíg a kutyámról gondoskodott. Így legalább volt mire fognom az apró kis bűnözést, mert tévézés közben kedvet kaptam egy kis nassoláshoz, úgyhogy egyik kezemmel csokit tömtem a számba, a másikkal pedig a kanapé mellett ücsörgő kutyát simogattam.
- Majd arra is megtanítom. - mosolygott Joachim, aki ugyanolyan ráérősen majszolta a táblacsokit, mint én. - Pacsit adni már tud és a leültetést is gyakoroljuk. Tök okos, nagyon gyorsan tanul.
- Tudom, ezért választottam őt. - bólogattam büszkén, majd egy szeretetteljes pillantást vetettem a négylábúmra, akit fura módon egész jól lekötött a tévé. Éppen a bátyám legutóbbi motorversenyét néztem vissza, de amikor Joachim váratlanul beállított, lestoppoltam a felvételt. Damon azért kitartóan várta, hogy folytatódjon a futam, hiába állt a kép. - De irigykedek rád. - folytattam kicsit szomorkásan. - Azért vettem a kutyát, hogy legyen egy szövetségesem az olyan...khm...kellemetlen emberek ellen, akik ostromolni akarnak.
Nem akartam a gyerek előtt leszólni Jake-et, hiszen ők nagyon jóban voltak, amíg az a görény el nem költözött innen. Nem lett volna jó Joachimnak ócsárolni azt az embert, akivel a legtöbb szabadidejét töltötte és amolyan pótbáty volt számára. - Tényleg, tudsz valamit Jake-ről? - érdeklődtem óvatosan.
- Elhúzott Angliába. - rántotta meg a vállát, mint akit egyáltalán nem érdekel, mi van a volt szomszédjával. Ez eléggé meglepett, főleg amikor tovább szapulta a csávót. - Már egy ideje felénk se bagózott. Az edzésekre se járt el, és az sem érdekelte, hogy a húgomnak teniszedzéseket ígért. Amióta te ideköltöztél, állandóan veled akart lógni, mi meg kikerültünk a képből. Nem is bánom, hogy lelécelt. Nem is olyan jó arc, mint hittük.
- Dettó. - bólintottam egyetértően.
- Különben is, most már te vagy a haverom. - húzta pajkos mosolyra a száját. - Ugye?
- Persze, tesó! - öklöztem össze vele nevetve. - Ennyit csak megér az, hogy vigyázol a blökimre.
- Ő is a haverom. - ugrott oda a kutyához vigyorogva. - A barátaim tiszta irigyek, hogy ilyen kutyám van. Azt hiszik az enyém! Nekik meg csak beagle meg foxie van!
- Aztamindenit! - csóváltam a fejemet. Vicces, hogy egyes gyerekeknek az a legnagyobb problémája az életben, hogy a társának nem aranyos, hanem kemény házőrző kutyája van. De irigylem őket...
- Szijasztok... - jelent meg egy váratlan látogató az ajtóban.
Meglepetten néztünk rá a szomorú hangulatban lévő Winnie-re, aki a szemét törölgetve csoszogott be a nappaliba, amikor meglátta, hogy itt beszélgetünk a tesójával.
- Már megint bőgsz? - forgatta a szemét Joachim.
- Nem bőgök! - vágott vissza durcásan a húga, de a szeméből csak úgy potyogtak a könnyek.
- De bőgsz! - erősködött gonoszkodva a nagytesó. - Most már itt is ezt a hisztit kell hallgatni?
- Hagyd már békén! - kértem finoman a kissráctól, majd felálltam a kanapéról és arrébb tereltem a kutyámat, aki még mindig a lábamnál lebzselt. - Mi a baj? - guggoltam le a pityergő kislány elé.
- Apa nem is szeret minket. - közölte sírós hangon.
- Hogy mondhatsz ilyet? - kerekedett ki a szemem. Ha egy gyerek ilyet mond, azt nem kell is kell komolyan venni, de azért meglepett ez a kijelentés. Tudom, hogy jó a kapcsolatuk az apjukkal, éppen ezért nem is értettem, mi válthatta ki a lányban ezt a csalódottságot.
- Azokat a pingvinembereket szereti, akikkel egész nap jópofizik. Mi már egy picikét sem számítunk neki. - panaszkodott, miközben a könnyeit nyeldeste.
Nem igazán értettem, mire gondol, de biztos voltam benne, hogy ez csak valami gyerekes felfogás, és vajmi kevés köze van csak a valósághoz.
- Megint elutazik a hétvégén. - segített ki Joachim, aki még mindig a csokiját eszegette komótosan.
- Munkaügyben? - érdeklődtem. Amennyire ismertem Gerdet, az élete nagyrészt a munka körül forgott. És mint kiderült, jól is tippeltem.
- Ja, már megint csak a meló. - rázta a fejét bosszankodva a kissrác. - Pedig úgy volt, hogy ezen a hétvégén elmegyünk kempingezni. Szokásos program, minden évben kint vagyunk két napot az erdőben és sátorban alszunk, meg ilyesmik. Most meg a melója miatt befuccsol az egész.
- De megígérteeeee! - tört ki a bömbölés Winnie-ből. Aha, szóval ez bántja annyira a kislányt.
- Miért nem mentek anyuval? - kíváncsiskodtam, de ezzel még jobban kiborítottam szegénykét.
- Anyu nem tud kempingezni! - morogta dacosan. - Utál kint lenni az erdőben még nappal is! Tiszta félős!
- Akkor miért nem halasztjátok el a sátrazást apuval? - vetettem fel egy újabb ötletet, de ez sem aratott nagy sikert.
- Én most akaroooook! - makacskodott sírva a kislány. - Alig vártam, hogy hétvége legyen és most mégse megyünk. Ez nem igazsááááág!
- Jövő hétvégén meg már rossz idő lesz. - közölte Joachim.
- De ha apu nem ér rá, akkor nincs mit tenni. - simogattam meg Winnie fejét. Sajnáltam szegényt, hiszen át tudtam érezni a helyzetét. Az apa figyelme fontos egy gyerek életében, és sajnos én sem mindig bővelkedtem benne a gyerekkoromban. Sőt, még most sem túlzottan.
- Apu sose ér ránk. - siránkozott panaszos hangon, miközben hozzám dőlt.
Megpróbáltam megvigasztalni, de semmi sem hatott. Hol az apját szidta, hol kesergett, hogy az anyukája miért túl félős az erdei éjszakázáshoz, hol pedig csak csendben sírdogált, amiért a tervezett program meghiúsult. Joachim már valamivel érettebben fogta fel ezt a dolgot, úgyhogy csak tehetetlenül figyelte a húga hisztijét, amikor egyszer csak felcsillant a szeme és izgatottan rám nézett.
- Nina, te ráérsz hétvégén?
- Háááát...nincs futam, meg semmi betervezett program. - gondolkoztam el. Aztán rájöttem, miért is kérdezi.
- Nem akarsz sátrazni velünk?
- Nem is tudom...ez családi hagyomány, nem? - néztem felváltra a két gyerekre.
- De apa örülne, ha Winnie nem lenne ilyen szomorú. És most, hogy Jake-re már nem számíthatunk, te eljöhetnél velünk! - ötletelt a kissrác izgalmában. - Na, benne vagy? Tök klassz lenne!
- Igeeeeen! - lelkesedett be az ölemben kucorgó Winnie is. - Óóó, gyere velünk! Olyan jóóó lenne!
Az a helyzet állt elő, hogy két gyerkőc akart bociszemekkel rávenni egy hétvégi programra. Olyan édesen meredtek rám, és olyan aranyosan kérleltek, hogy minden határozottságom eltűnt a süllyesztőben.
- Jó, legyen! - adtam be a derekamat, mire a két kisszomszéd hangos nevetésbe kezdett. Elkezdtek ölelgetni, ami elég váratlanul ért, de azért örültem a jókedvüknek. Inkább nevessenek, mint sírjanak!
- Hú, és tudod még mi lenne a jó? - pislogott rám nagy kék szemeivel Winnie. - Ha Sebi is jönne!
- Seb?! - kérdeztem vissza kicsit értetlenül. Nem voltam benne biztos, hogy jó ötlet együtt sátrazni, főleg mivel Szingapúrban olyan durván kiütöttük magunkat egymás társaságában.
- Lécci, lécci, lécci! - kérlelt vékony hangon a kislány. Én pedig nem tudtam ellenállni a győzködésének.
A kezembe vettem a telefonomat és gyors üzenetet írtam Sebastiannak.
,,Hétvégére van programod?"
Biztos nem lehetett túlzottan elfoglalt, mert öt percen belül megkaptam a választ.
,,Mi legyen?"
,,Sátrazás a két kis szomszédommal. A kiscsaj téged akar. Vállalod?"
,,A kedvéért simán! "
,,Oké. Szombat este nálam találkozunk."
- Lebeszéltem vele. - közöltem Winnie-vel, aki erre a nyakamba ugrott.
- Júúúúj, de jó! - visította felhőtlen boldogságában. - Hú, megyek is pakolni! Még Emmának is össze kell szednem a cuccait! Szija! - integetett mosolyogva, mielőtt kiviharzott volna az ajtón.
- Ki az az Emma? - fordultam kérdőn Joachim felé.
- A rikító rózsaszín plüsselefántja. - fintorgott, mire elnevettem magam. - Most két napig be lesz sózva, és nem lehet vele bírni. De kösz, hogy elvállaltad! - hálálkodott.
- A segítségedért szívesen. - vontam vállat mosolyogva.

Szombat este kempingezésre készen vártam Sebre. Most, hogy már a közös program kapujában álltam, kezdtem parázni attól, hogy milyen lesz kettesben lenni a gyerekek társaságában. Két buli alkalmával már sikerült újra összecsiszolódnunk, mint barátok, de most mégis bizonytalanság tört rám. Szingapúrban jól becsíptünk és fogalmunk sem volt arról, mit művelünk, ráadásul ott egy jókora társaságban szórakoztunk. Most pedig a gyerekeket leszámítva ketten leszünk, és valami azt súgja, ez más lesz, mint a legutóbbi összeröffenéseink.
Szerencsére még mielőtt jobban belebonyolódtam volna a kétségeimbe, Seb kopogtatott az ajtón. Mosolyogva állt a küszöbön, jókora adag cuccot és jókedvet hozott magával.
- Szóval sátrazunk? - vonta fel a szemöldökét kihívóan.
- Úgy tűnik. - mosolyogtam rá, majd arrébb tessékeltem, hogy kiférjek a csomagjaimmal. - A kislány beléd van zúgva, vagy nem tudom, de mindenáron azt akarta, hogy te is velünk tarts!
- Majd meghálálom neki, hogy szombat esti programot intézett nekem.
- Ne mondd, hogy nem lett volna jobb programod! - néztem rá "ne viccelj már" arckifejezéssel.
- Azt nem mondom, de szeretem a váratlan meglepetéseket! - villantotta ki fehér fogait.
- Remélem az erdőben senki nem akar majd meglepni. Gondolok itt a medvére meg egyéb kedves állatokra...
- Majd leütöm, ha bedugná a fejét a sátorba! - nevetett fel. - Elvégre én leszek a rangidős pasi, nem?
- Az ügyeletes cuki kislány pedig a nyakadba fog ugrani, előre figyelmeztetlek! - szóltam előre, mielőtt bekopogtam volna a Fischer háznál.
- Szeretem, ha szeretnek. - vont vállat mosolyogva. - Úgyhogy jöhet bármilyen támadás, nem bánom.
Persze ekkor még nem tudta, mire számíthat. Mihelyst kinyitották az ajtót, Winnie odasprintelt elénk és rögtön nekiesett Sebnek. A német haverom már felkészülten várta a kislányt, szóval nem érte nagy meglepetés, amikor megölelgette őt is, majd engem is. Joachim valamivel visszafogottabban üdvözölt minket, Fischer anyuka viszont rengeteg jótanáccsal ellátott a gyerekeivel kapcsolatban, miután legalább ezerkétszázszor megköszönte, hogy elvisszük kempingezni a srácokat.
Hosszas hálálkodás után végül sikerült elindulnunk a közeli erdőbe. Még nem sötétedett be annyira, hogy ne tudjunk tájékozódni, de már most nekiálltunk ideális helyet találni a kempingezéshez.
- Mondjatok valami irányt! - noszogattam a kölyköket, akik eddig is elöl meneteltek, de ahelyett, hogy vezettek volna valamerre, körbe-körbe mendegéltünk.
- Arrafelé szoktunk menni! - mutatott egy irányba Joachim, és választ sem várva megindult.
- Nem is! - ellenkezett Winnie és csak azért is másfelé kezdett el lépkedni. - Ott van a törzshelyünk!
- Most akkor merre akartok menni? - kérdezte Seb. Mi csak álltunk és értetlenül figyeltük, hogy a gyerekek ellentétes irányban akarják megtalálni a táborhelyet.
- Arra! - erősködött Joachim a szerinte megfelelő irányba mutogatva.
- Erre! - hívott minket Winnie, aki szintén kitartott a saját igaza mellett.
Az egyetértés esélytelenné vált, úgyhogy ideje volt felnőttként a kezembe vennem az irányítást.
- Akkor válasszuk az arany középutat! - indultam meg egyenesen északi irányba.
Seb rögtön velem tartott, a két gyerkőcnek viszont még meg kellett győznie magát, hogy nem azt fogja csinálni a társaság, amit ők diktálnak. Ezután Joachim mellettem lépdelve segített tájékozódni, Winnie addig mögöttünk kiharcolta, hogy Seb a nyakában vigye, aki roppant odaadó volt a kislánnyal szemben és
teljesítette is a kívánságát. Egészen addig sétálgattunk a szürkületi erdőben, amíg el nem értük a Zug-tó partját. Nem is számítottam arra, hogy ide fogom irányítani a társaságot, de úgy tettem, mint aki tökéletesen tisztában van vele, hogy ez volt a célpont. A tapasztalt kiránduló Joachim és Winnie nagyon meglepődtek, mert állításuk szerint eddig mindig az erdő sűrűjében sátraztak. De hamar kiderült, hogy annyira nem bánják a tóparti táborhelyet.
- Fiúk, mi lenne ha ti felállítanátok a sátrat? - vetettem fel az ötletet, mert miután lepakoltunk, hirtelen sok-sok feladat várt ránk.
- Menni fog, ugye öcsi? - fordult Seb Joachim felé, aki egyetértően felemelte a mancsát.
- Klassz, akkor mi összedobjuk a kaját, jó Winnie? - mosolyogtam rá a kislányra.
- Júhú, jó! - tapsikolt boldogan. - Hoztunk mályvacukrot, ugye sütünk? Ugye, ugye, ugye?
- Ahhoz kéne tábortűz is. Tábortűzhöz meg tűzifa. Ki akar cserkészesdit játszani? - kerestem újabb jelentkezőket egy újabb feladatra.
- Én, én, én! - emelte magasba a kis kezét Winnie.
- De te segítesz nekem, és különben sem mehetsz el egyedül. - ráztam a fejemet elutasítóan.
- De szeretnék tüzifát szedni! - akaratoskodott. - Akkor majd a batyi eljön velem!
- Muszáj? - nyögött fel Joachim, akinek láthatóan nem volt kedve még egy kört az erdőben bóklászni.
- Csináld a sátrat, én majd megyek a kisasszonnyal! - vállalkozott Seb, mire Winnie örömujjongásban tört ki.
- Megint felveszel? Léccike! - nyújtózkodott bociszemekkel nézve Sebre, aki persze nem tudott ellenállni a kislányos bájnak.
- Na gyere, kis cserkészbarátom! - kapta fel a karjába a lányt nevetve, majd eltűntek az erdő sűrűjében.
- Azt hiszem, a húgodnak nagyon hiányzik apátok. - jegyeztem meg sátorépítés közben. Ez a kislány totál rámászott Sebre, akit talán most apapótléknak néz. Legalábbis a mellékelt ábra erre engedett következtetni.
- Nem is csoda, apa alig van itthon. - motyogta Joachim, miközben gondosan felépítette a sátor vázát.
- Nem könnyű a felnőttek élete. Munka munka hátán. - Közhely, de igaz.
- De a húgi még ragaszkodik apához. Én már megszoktam, hogy nincs ott a meccseimen és nem tudom elmesélni neki, ha ötöst kapok matekból, amiből nem vagyok zseni.
Kicsit megsajnáltam szegény fiút, pedig ő maga egyáltalán nem sajnáltatta magát, csak elmondta a fájó igazságot. Az arcán nem látszott szomorúság vagy keserűség, közömbösen fejezte ki, hogy tulajdonképpen nincs is apja. Ezek után már nem is lepődtem meg annyira Winnie viselkedésén.
Miután a "cserkészek" visszatértek hozzánk, nem is teketóriáztunk sokáig a tábortűzrakással, hiszen már kezdett beesteledni, és ezzel együtt a levegő is lehűlt. Seb kezelte a tüzet, míg én feltűztem a nyársakra a mályvacukrot, hogy a két gyerek kedvére sütögethesse őket. Nagyon családias hangulat telepedett a kis társaságunkra, de ha másért nem is, Winnie boldogságáért megérte. Valamiért meghatott az, ahogyan
önfeledten nevetett, valahányszor Seb az ölébe ültette és megcsikizte, vagy én a kérésére a feje fölé emeltem a mályvacukrot, hogy ő a szájával elkaphassa, amikor véletlenül elejtem. Joachim közben sulis sztorikat mesélt, így a hangulat is egyre derültebbé vált. Amikor elfogyasztottuk az összes szendvicset és mályvacukrot, amit erre a napra szántunk, kezdett csillapodni a két gyerkőc energiája, úgyhogy elérkezettnek láttam az időt, hogy beosszuk a két sátrat magunk között.
- Winnie, akarsz Sebbel aludni? - kérdeztem a kislányt, aki hevesen bólogatott. - Akkor ketten maradtunk, tesó! - mosolyogtam rá Joachimra, aki belecsapott a tenyerembe, jelezve, hogy felőle is oké a dolog.
- Emma álmos! - közölte Winnie, és ezt bizonyítva felénk mutatta a pink elefántját, aki ugyan elég éber állapotban volt a szeme alapján, de a kislány nem így gondolta. - Elaltatom, jó?
- Helyes! - bólintottam, és igyekeztem nem túlságosan vigyorogni a jeleneten, amikor Winnie a plüssét a karjában tartva bemászott a sátorba és jó éjszakát kívánva behúzta maga után a cipzárt. - Ez de aranyos! - fordultam Seb felé, aki ugyanolyan mosollyal díjazta a rajongója gondoskodását az elefántról, mint én.
- Úgy látszik, rólam már meg is feledkezett. - biggyesztette le a száját viccelődve.
- Nézz oda, féltékeny! - löktem meg a vállát nevetve.
- Mondtam, hogy bírom, ha bírnak engem. - vonogatta a vállát vigyorogva.
- Ha minden lány rajongóddal találkoznál, már körbe lennél puszilgatva. - hecceltem tovább, de egy kicsit sem bánta.
- Winnie egy személyben kitesz egy seregnyi rajongót! - nevetett.
- Odavan érted, ez nem kérdés. - bólogattam mosolyogva. - Éppen arról beszéltünk Joachimmal a sátorépítés közben, hogy apahiánya van és biztos téged szemelt ki arra, hogy kiélje a rajongását az apja iránt. Ugye, öcsi? - fordultam Joachim felé, de lefagyott a mosoly az arcomról, amikor láttam, hogy a kissrác kifejezéstelenül bámul maga elé. - Hé, gáz van?
- A-a. - rázta a fejét, de közben feltápászkodott és a másik sátorhoz indult. - Én is benyomom a szunyát, nem gond?
- Nem, menj csak! - mondtam, de kicsit aggodalmaskodva néztem, ahogy becipzározza a sátor ajtaját. - Valami rosszat mondtam? - néztem értetlenül Seb felé.
- Passz. - rántotta meg a vállát. - Az is lehet, hogy csak egyszerűen álmos.
- Lehet. - sóhajtottam, bár én egyáltalán nem így gondoltam. - És te nem vagy álmos?
- Én? - kérdezte nevetve. - Annyira azért nem fáradtam el!
- Múltkor Szingapúrban se nagyon akartál elfáradni. - emlékeztem vissza az afterpartira.
- Annyira király volt az az éjjel! - gondolt vissza mosolyogva. - Rég nem éreztem magam annyira jól. Fura, hogy éppen veled szórakoztam...
- Hát igen. - nyeltem egyet. Valahogy éreztem, hogy efelé fogunk kilyukadni. - Én is élveztem azt az estét. De legközelebb kicsit visszafogom magam az ivászatot illetően. Kicsit megbántam, hogy annyi koktélt magamba döntöttem. - vallottam be kínosan. Azt vártam, hogy jól kiröhög, de meglepett, hogy teljesen komollyá változott az arca.
- A visszafogottság nem nyerő. - mondta, miközben a tüzet piszkálta egy bottal.
- Ezt most miért mondod? - kívánkozott ki belőlem a kíváncsi kérdés.
- Én is az voltam. - pillantott fel rám. - És ami azt illeti...rohadtul megbántam.
Nem is tudom, hogy a hangsúlya, a szavai, a pillantása vagy esetleg mind egyszerre okozta, de hirtelen megváltozott a hangulat és a korábbi fesztelen jókedv után most sokatmondó csend állt be köztünk. És sajnos azt is tudtam, hogy ez a csend előbb-utóbb újra megtelik hanggal és őszinte szavakkal. Azt azonban még én sem sejtettem, hogy az őszinteség ekkora formát fog majd ölteni ezt a bizonyos csendet követően...

16 megjegyzés:

  1. Heidi Hekki együtt UNALMASak Heidi egy igazi bombázó, Heiiki meg egy fa tökű pöcs, aki nem érdemel meg egy ilyen nőt.

    Sebastian Szánalmas

    Kimi hülye,mert át fogja verni Vettel és Nina

    Nina nőjön fel, de ahhoz egy férfi kellene nem egy hisztis kisgyerek aki csak húza húza az időt míg a másik lép és utána bedurcízik... Nina jól tette hogy kihasználta.

    Itt az egyetlen férfi Kimi és az egyetlen nő Heidi ők kurva jó páros lennének.
    A hisztikirály meg a hisztikirálynő szépek együtt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Névtelenül irogatsz ilyen idiótaságokat? Gratulálok.

      K.

      Törlés
  2. Ezzel egyet értek. Nina hisztizik,és úgy viselkedik, mint egy tini. Jó lenne eldönteni, melyik pasit akarja. Kimi a hülye, hogy még foglalkozik vele. Többször írtad, hogy Heidi Nina legjobb bnője. Marhára nem úgy tűnik. Ellenségeskednek és ármánykodnak, milyen barátság ez?! Ja, és egy kalandhoz két ember kell, nem Kimi és naaagy kihasználása!
    Nekem kicsit katyvaszos a sztori.
    Viszont találtam jó kis poénokat, ehhez gratulálok!
    Jasmine.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Szuper lett ez a rész.
    Ez volt a tisztességes helyzet Heiditől, hogy mindent tisztázott mielőtt újra összejönnek, remélem nem lesz Heikki nagyon dühös Kimire és nem üti meg.
    A sátrazás nagyon jó kíváncsi vagyok mi a baja a kis srácnak esetleg beleesett ő meg Ninába.
    Olyan aranyos a kislány ahogy Seben csüng.
    Kimitől rendes volt, hogy pátyolgatta Ninát.
    Várom mikor lesz a két pár között több is.
    Nem értek egyet az előttem szólókkal szerintem nagyon jó lett.
    Siess a folytatással!!!
    Üdv Bella

    VálaszTörlés
  4. Bocsáss meg, mert le mertem írni a véleményemt. Ugytűnik már ezt se szabad. Bocsánat azértis mer nem Vettelnek szúrkolok.

    VálaszTörlés
  5. Jó estét!

    Ahogy látom szépen elszabadultak az indulatok ma este, itt a vélemény nyilvánítás közben.
    Ha nem bánod közbe szólnék, még mielőtt kitörne a 3. világháború.
    Mindenkinek Joga van leírni mit gondol, ha pozitív ha negatív. Első Névtelen is leírta, erre letámadod kedves K. miért? Ő nem kedveli se Sebet se Heikkit ez az ő véleménye nem te írod a blogot, hanem Alexa majd ő eldönti hogyan fog erre reagálni, elég bele való a csaj ahhoz, hogy ne keljen megvédeni, szerintem.
    Én se Sebnek szurkolok se itt se a pályán, de Alexa igen, ezt el kell fogadni kedves Névtelen. Én nagyobb összegbe mernék fogadni Sebre, hogy ő lesz a befutó a történet legvégén, annak ellenére hogy nem kedvelem.


    A részhez: már írtam hogy Heikki nekem se a kedvencem ezután se lesz az, bennem is mély nyomot hagyott az, hogy Lotyónak illetve Ribancnak titulálta Heidit. Bármennyire szerelmes vagyok én ezt nem tűrném el senkitől pláne nem attól akit szeretek. Nem vagyok híve a 2. esélyeknek se, mert az elején ígérnek fűt fát csillagokat aztán semmi. Nagy semmi.
    Piros pont Heidinek, hogy színt vallt mi történt a nyaraláson.

    Kimi-Nina hát én is megnéztem volna a félmeztelen finnt ahogy keresztül sétál a fél szállodán, hogy szerezzen szívszerelmének gyógyszert... Sőt még le is tapiztam volna. :)
    Kicsit lagymatag volt az ami volt, semmi nem történt...

    Seb- Nina: kezd szappanoperára hasonlítani az amit Seb produkál. Lép, nem lép, segítséget kér, kihasználják, durci lesz, kibékül,barát, de szerelmes, lép, nem lép.

    VálaszTörlés
  6. Szia Alexa!

    Azt írtad, hogy nem akarsz a történetből szerelmi háromszöget csinálni, de Seb utolsó mondata és Nina utolsó gondolata nekem nagyon ezt sugallja, ami egyáltalán nem tetszik. Ha Seb lép ez irányba akkor Nina vagy visszautasítja és kerek perec kijelenti, hogy ők csak barátok vagy szakítson Kimivel, de ne játsszon se a kisherceggel, se Kimivel.

    Gonoszka írta, hogy nem hisz a 2.esélyekben, én se... Így én nem jósolók hosszú időt nekik. Heidi mellé egy Kimi típusa embert tudok elképzelni. Szépen mutatnának, de ehhez az kell, hogy mindketten csalódjanak az aktuális partnerükben.

    Kíváncsi vagyok Kimi reakciójára, hogy Nina Sebbel ment el kirándulni és gyerekekre felügyelni...

    Várom a folytatást!

    Bömbi

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Ha nem bánjátok így egyszerre reagálnék mindegyikőtök kommentjére.
    Először is leszögezném, hogy a vélemény az vélemény tartalomtól függetlenül, és én mindegyiket szívesen fogadom, legyen az negatív vagy pozitív. Mindenkinek szíve joga kinyilvánítani a véleményét és ha ezt névtelenül teszi meg, az sincs megtiltva. Én csak annyit kérek, hogy ne fröcsögjön meg bunkóskodjon senki, amíg ezeken a határokon belül leírja mi bántja, az teljesen rendben van. A másik, hogy engem vagy a történetet nyugodtan lehet kritizálni, de egymással ne legyetek gorombák, jó? :)
    Kedves Névtelen, köszönöm hogy megosztottad a véleményedet, én egyáltalán nem neheztelek rád azért sem, amit írtál és azért sem, hogy névtelenül. Ezt gondolod a töriről, úgyhogy elfogadom. Nem is állítom, hogy egyes dolgokban nincs igazad, mert te, mint látod a történéseket és ezek a visszajelzések is fontosak, hogy tudjak belőlük tanulni. Nem vagyok valami tapasztalt, "ezer éve blogot írok és hű de profi vagyok" író (még ennek se mondanám magamat, inkább csak hobbiból fantáziálónak) és szükségem van a kritikákra is, hogy fejlődhessek. Tudom, hogy nem tökéletes az amit kb. egy év alatt eddig összehoztam, de majd próbálom úgy alakítani a történetet, hogy ha véget érnek az események, én is és remélhetőleg az olvasók többsége is elégedett legyen vele. Jelenleg én is úgy érzem, hogy vannak olyan hibák, amiket azért követtem el, mert átsiklottam pár dolgon vagy nem gondoltam át eléggé, de majd igyekszek orvosolni ezeket a problémákat. Ezért is köszönöm, hogy leírtad a negatívumokat, amiket te látsz a töriben, mert így legalább tudom, hogy ti olvasók mit láttok "hibásnak". Megpróbálom javítani ezeken a dolgokon, de ha nem jön össze, hát nem sikerült tökéleteset alkotnom. Szerintem ez egy kezdőtől nem várható el, úgyhogy nem lesz lelkiismeret furdalásom miatta :)
    Viszont azt nem értem, miért sértődtél meg azon, hogy baj, ha nem vagy Vettel-szurkoló. Nekem aztán tök mindegy ki kinek szurkol, a lényeg, hogy ha olvassa a sztorit, kikapcsolódjon és esetleg jól érezze magát olvasás közben. Azt nem tartom jogosnak, hogy engem, mint szurkolót meg kell kövezni a történet alakulása miatt. Igen én Vettel-drukker vagyok, és igen, ő az egyik főszereplője a történetnek, de már a kezdetek óta megpróbálok objektív maradni. Ha úgy írnék róla, mint a kedvenc pilótámról, akkor egészen más karakter lett volna belőle, biztosan nem ilyen "tuty-muty srác" :) Ebbe a történetbe viszont ilyen "formában" került bele, mert neki ezt a szerepet szántam. Szóval Gonoszka rendes vagy, de nem kell senkinek elfogadni, hogy én kinek szurkolok, mert ez a szempont nem játszik szerepet az írásomban, legalábbis én úgy gondolom. Erre is csak azt tudom írni, amit a véleménykinyilvánításra: mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit gondol, mit ír/ és ki a kedvence vagy ki nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Visszatérve a történetre...
      Jasmine, igazad van, és lehet hogy furán hangzik, de nekem is kicsit katyvaszos a sztori :) Persze én tudom már, hogy mi lesz a vége, csak az odafelé vezető úton elakadtam és sajnos a külső tényezők befolyásoltak, ami ilyen kesze-kuszaságot eredményezett. De majd igyekszek megoldást találni erre a keveredésre, mert addig nem jó egy történet, amíg a kiagyalójának a fejében nem áll biztos lábakon. Majd teszek ellene, ígérem :)
      Ninával kapcsolatban: igen, azt is elismerem, hogy hisztizik, és ez azért van, mert én így is akartam, tehát tudatosan csinálom ezt vele. Sok más történetben a főhősnő szép, okos, imádnivaló, mindent jól és helyesen csinál, egy szóval tökéletes és hibátlan, de én sosem törekedtem arra, hogy ilyen főszereplőm legyen. Egy ember sem tökéletes, még egy kitalált karakter sem lehet az! Másrészt szerintem egy történet akkor jó, ha a főhőse közben változik és a végére sokkal jobb/rosszabb/másabb emberré válik, mint a kezdetekkor. Én is ilyesmire törekszek, mert már Nina is rajta van ezen az úton, a nagy lépések viszont még hátravannak. De ha az utolsó rész után is ez a véleményed Nináról, én azt is megértem, mindenki máshogy ítéli meg őt, de ez nem baj. A megosztó személyiségek valamiért mégis kiemelkednek a tömegből, vagy nem? :)
      Bella, neked köszönöm a kedves szavakat, negyedik kommentként jól esett ilyet is olvasni :)
      Gonoszka, neked azt köszönöm, hogy így ismeretlenül is belevalónak találsz (:D) meg azt, hogy szerinted nem kell megvédeni. Tényleg nem szükséges, ki tudok állni magamért ha kell, de ez egyáltalán nem volt olyan súlyos helyzet :)
      Bömbi, igen tényleg nem akartam szerelmi háromszöget, de ilyen irányba sodródott a sztori. Ettől függetlenül én még mindig nem gondolom azt, hogy az lenne, hiszen nincs arról szó, hogy a főhős két pasi közt őrlődne, le vannak osztva a lapok, csak egy-egy kapcsolat még tisztázatlan. Az is lehet, hogy teljesen más fog történni, mint amit neked Nina és Seb gondolatai/mondatai sugallnak. A második esély-téma is egyéntől függ, én személy szerint nem egy példát ismerek a környezetemből, akiknél összejött, sőt egészen konkrétan egy nem túl szép szakításból is lett később egy esküvő. Ma meg már gyereke van a párnak :) Ez persze nem kapcsolódik a sztorihoz, de gondoltam erre is reagálok, ha már szóba jött.
      Mivel úgy gondolom már mindent leírtam, ami tegnap este a kommentek olvasásának hatására kikívánkozott belőlem, csak annyit kérnék, hogy ezek után is BÁRKI BÁRMIT írhat nekem, nem vagyok az a sértődős vagy haragudós fajta, aki bepöccen, csak mert nem kap olvadozó és dicséretektől túlcsorduló véleményeket. Csak ŐSZINTÉN írjátok le amit gondoltok, legyen az bármelyik véglet, a legjobb vagy a legrosszabb vélemény, mindent szívesen fogadok :) 3. világháborútól pedig nem tartok, az nem az én blogomon fog kitörni, hanem max. Koreában...de inkább sehol se legyen, kíméljük meg az utánunk következő generációt attól, hogy még több történelem anyaggal tömjék a fejüket :)
      Köszönöm tehát mindenkinek aki írt, nincs harag senki felé :)
      Puszi mindegyikőtöknek!

      Törlés
    2. Szerbusz Alexa!

      Igazán örülök, hogy nem "támadásnak" vetted az írásom, hiszen nem is annak szántam :)
      Igen, valóban vannak olyan blogok, ahol a főhősnő, szép, okos, tökéletes, stb, ahogy írtad, DE nem mindegyik. Az én kedvenc blogolóm egyik történetében sem alkotott tökéletes nőt :) Sőt inkább olyan könnyedén hitette el velem (és a többi olvasóval is), hogy a főhőse egy a mindennapi emberekből. Vagy épp különleges valami miatt, de közel sem egy műnő. Hibákkal, vágyakkal, álmokkal, kudarcokkal, sírással, mindennel. Él a története, mégsem érzem azt a fejezet végén, hogy WTF? Mármint de, sokszor :D de jó értelemben, mert talányosan hagyja abba,de mindegy is... a lényeg, hogy itt nekem Nina kicsit sok :/ Egyáltalán nem érzem, hogy fejlődne, sőt... Értesz? Én NEM egy tökéletes karaktert keresek/ várok, csupán olyan érzetet keltesz (bennem) hogy Nina azt sem tudja mit akar, mit tesz, és miért teszi (vagy nem teszi). Káosz.

      Tényleg kösz, hogy így állsz hozzá :)

      Jasmine

      Törlés
  8. Szia Alexa!!
    Tényleg no komment arról, hogy most hagytad abba. Már meg sem lepődtem, sőt kíváncsian vártam ez úttal mivel fogod húzni az agyunkat.. :)
    Akár mennyire is sajnálom, hogy Heidiék nem mentek tovább, szerintem abszolút jól tette Heidi, hogy őszinte volt Heikkivel. Talán ha később derül ki a dolog, a finn nem biztos hogy így reagált volna, bár még mindig kétséges mi a véleménye a dologról ténylegesen, jobb ez így!
    Szegény Nina! Szinte sugárba hányni az éjszaka közepén, pár perces pihenőkkel úgy hogy a tested ágyat követel magának, vagy legalábbis vízszintes helyzetet... hát nem irigyeltem! Én amikor kidobom a tacsot az első után kész vagyok! De persze nekem nincs egy Kimim aki éjnek évadján ott támassza velem a vécé csészét, szóval biztos kellemesebb Nina helyzete még így is...
    Winnie a történet legcukorbogarabb szreeplője. És hát persze Emmáról se feledkezzünk el. Seb és Nina nagyon jók ebbe a papás mamás szerepben, de komolyan. Abból, hogy Seb leste Winnie minden kívánságát látszik, hogy milyen jó apa lesz belőle! Seb utolsó mondatai elindították a tekervényeket az agyamban, amiket lássuk be nem gyakran aktivizálok, de most ha nyöszörögve is de elindítottad őket..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Szandi :)
      Elnézést, de ez volt a legjobb módja annak, hogy véget érjen a rész :)
      Heidi tanult a hibájából, ez az őszinteség ezt akarta kifejezni.
      Ha már a hányásnál tartunk, én régóta nem éltem át ilyet szerencsére :) De korábban amikor elég gyakran előfordult velem, utáltam, mert sosem viseltem jól.
      Örülök, hogy beindultak az agytekervényeid és most aktívak :D Remélem kihasználod, ha tényleg ilyen ritka pillanat ez a mostani :P
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi

      Törlés
  9. Szia Drága :)

    Nagy nehezen, de ide is elértem, igaz már tegnap eset elolvastam a részt, de csak most sikerült írnom. Ahogy látom, kicsit "elszabadultak az indulatok", de néha megesik az ilyen, senki sem egyforma és mindenkinek más az igénye.
    Nekem tetszett a rész, de már megint sikerült a legjobb résznél abbahagynod. De ez már megszoktam, most azonban törhetem a fejem a folytatáson. :DD
    Bárcsak minden tippem így jönne be. Megérte Kimi mellett voksolnom. Valahogy benne volt a levegőben, hogy Heikki és Heidi nem fog egy ágyban kikötni az eset folyamán. Túl sokat állították, hogy lassan fognak haladni. Viszont ennek az ellenkezője is elsülhetett volna. Azzal, hogy Heidi bevallotta, hogy lefeküdt Kimivel, kicsit megleptél, de ennek most tényleg így kellett történi, ha ezt a kapcsolatot újra szeretnék kezdeni. Nem csoda, hogy Heikkit kicsit lesokkolta Nina- és Kimi kapcsolata, engem is váratlanul érne :D De úgy érzem, meg fog bocsátani Heidinek és újra együtt lesznek.
    Az a fránya alkohol, szegény Ninát kicsit padlóra küldte, viszont Kimi megint ott volt mellette, és ahogy már megszoktuk ápolgatta a szőkeséget, aki viszont megint makacsul ellen tud állni, mindennek, de ez Nina.
    Már az előzetes alapján is kétes érzéseim voltak ezzel a sátorozással kapcsolatban. Azzal nincs semmi baj, hogy a gyerekeket jobb kedvre akarják vidítani, de az a fránya de, mégis megakadályoz, abban, hogy elhiggyem, ez a kiruccanás jó véget fog érni. Nem igazán tartottam ugyanis jó ötletnek, hogy Nina és Seb a gyerekkel ugyan kiegészülve, de mégiscsak kettesben legyenek. Mindez a már bulin fellelhető különös érzelmek és érzések miatt. Még mindig úgy érzem, hogy Sebnek nem sikerült tovább lépnie, több szempontból is, de lehet, hogy tévedek.
    Arra a beszélgetésre nagyon kíváncsi vagyok, addig lefuttatom magamban az összes variációt, és majd jelzem, a következő résznél, hogy volt-e pontos találat :D
    És még egy apróság, az előző hozzászólásokhoz, lehet, hogy néha kicsit kusza és össze vannak keveredve a szállak, de én kimondottan izgalmasnak találom, amikor ezeket boncolgathatom :DD ezzel még érdekesebbé válik számomra a történet.

    Várom a folytatást. Nagyon :DD

    Puszi :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Drága :)
      Néha meg kell zavarni az állóvizet, hogy ne legyen unalmas az életünk, hát valaki úgy érezte, hogy most jött el az ideje ennek. Ahogy írtam, mindenkinek más a véleménye, és semmi akadálya annak, hogy ezt közölje is az illető, aki akarja :)
      Igen, megérte Kimi mellett voksolnod :D
      Nem csak te, Nina is kételkedik abban, hogy jó ötlet-e kettesben maradni Sebbel. Megbeszélték már a dolgaikat, de ezek szerint annyira még nem rendeződött le minden, hogy pontot tegyenek az ügy végére. Lehet jó vagy rossz a vége ennek a beszélgetésnek, majd kiderül.
      Nagyon magabiztos lettél így hirtelen, hogy bejött a múltkori tipped :D Nem baj, örülök ha gondolkodsz a történéseken, még akkor is ha néha tényleg túl gubancos. Köszönöm, ez most jól esett :))
      Köszi, hogy írtál!
      Puszi :*

      Törlés
  10. Szia Alexa!

    Hű de felkavarodott itt az állóvíz. Te már mindent leírtál, ezért nem mondom el én is a véleményemet, inkább csak kifejezem azt, hogy támogatlak. Nem értem mi a probléma, az első komment nálam teljesen kiverte a biztosítékot. -.-"
    De inkább nem is beszélek arról, hanem a részről. :)

    Először is, szerintem a Heidi-Heikki páros egyáltalán nem unalmas! Sőt!!! Tudod, mennyire szeretem őket, és jó, hogy nem csupán Nina szerelmi életéről szól a történet. Azért valljuk be, az ő kapcsolatukat is megfűszerezi néhány izgalom, remélem ezek után is sok jelenetben fognak szerepelni! :)
    Nemes volt Heiditől, hogy elmondta az igazságot a finnek. Ez ismét egy olyan titok, ami jobb, hogy minél hamarabb kiderült. Heikki nem tűnt túl haragosnak, remélem meg tud békélni a helyzettel.
    Áttérve Ninára: annyira jó dolga van ennek a csajnak. Komolyan, tudom, hogy mindig leírom, de most is muszáj. Kimi egész éjszaka vigyáz rá, míg a szomszéd kissrác a kutyust őrzi, Seb pedig egy hívásra ugrik. :D Emellett F1-es versenyző. Bár úgy gondolom ez a fanfiction-ök lényege, hogy elképzelünk egy álomszerű világot, ahol ugyebár mi is szívesen eléldegélnénk. ^^
    Seb feltűnésének különösen örültem, bár én nem látok olyan sok mindent ebbe a kialakult helyzetbe. Nem hiszem, hogy a sátrazás során rávetnék magukat egymásra Ninával, bár ki tudja... ;) Egy biztos, Kimi akkor örökre kiábrándulna a lányból.
    Amúgy eszméletlenül aranyos volt az utolsó jelenet. A gyerekek mindig el tudják azt érni amit akarnak. :) Jó ötlet volt a kempingezés, és a kölykök bevonása a sztoriba. Winnie cukorfalat, remélem az én húgom is ilyen cuki lesz 1-2 év múlva. Az az elefántos jelenet, meg ahogy odavolt Sebért. :D Nagyon tetszett.
    Igazából kifejezetten örülnék, ha valaki kavarodás jönne a képbe. Seb utolsó mondata bebizonyítja, hogy esetleg még kavarognak benne érzések Nina iránt. A kérdés az, hogy mit gondol erről a lány...
    Izgatottan várom a további fejleményeket, remélem hamar hozod a frisst!

    Imádtam ezt a részt is. <3
    Csók,
    Rebush

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Rebush :)
      Köszönöm, hogy támogatsz, ez nagyon jól esik :)) Te nyilván blogolóként is átérzed a dolgokat, így nem meglepő, ha hasonlóan gondolkodsz, mint én. Legalábbis gondolom, mert ugyan nem írtad le a véleményedet ezzel kapcsolatban, de a soraidból ezt vettem ki :)
      Tudom, hogy te szereted a Heidi-Heikki párost, és sejtem, hogy vannak még így páran, mert korábbi részekhez írtátok, hogy érdekelne az ő sorsuk is. Én is úgy gondolom, hogy nem foroghat minden a történet fő szála körül, ezért igyekszem a mellékszereplőket is fontossá tenni a sztoriban. Heidi főszereplőnek tekinthető, de Heikki annyira nem :D Amúgy én sem vagyok oda magáért az edzőért, olyan semleges, de a történetben azért van egy kis szerepe.
      Igen, a fanfictionök egy álomvilágról is szólhatnak, hát ez részben az. Olyan élet ami nem adatik meg mindenkinek, de attól, hogy Nina nem átlagos lány, közel sem tökéletes, hiába léteznek szuper dolgok körülötte az életében :)
      A sátrazással valami könnyedséget akartam belevinni a mostani részekbe, ráadásul a gyerkőcöket sem akartam elhanyagolni :) Nekem öcséim vannak, tehát ez a cuki kislány effektus csak egy elképzelés, de remélem a te kistesód ilyen lesz :)
      Kavarodásnak örülnél? :D Hát majd kiderül, hogy lesz-e hasonló vagy sem.
      Köszi, hogy írtál! :))
      Puszi :*

      Törlés